Ako naučiť psa sústrediť sa vonku?
Ahojte. Mali by ste nejaké rady ako vonku naučiť pozornosť psa na mňa? V poslednej dobe sa nám stáva, že všetci chcú hladkať psa, vyrušujú ho pri tréningu a on sa potom nevie sústrediť. Má 8 mesiacov. Potom sa ešte urazia, keď im poviem nech naňho nesahajú. Už neveim ako ďalej.
@btus vždy to skúšam zatrhnúť ale ľudia majú tú drzosť, že aj tak sa toho psa chytia. Môžem 100x povedať, že ho nemá chytať, alebo už niekedy aj vymýšľam, že kúše ( aj keď vôbec ) ale nič neplatí. Najlepšie sú matky, ktoré vyšlú svoje dieťa nech si ide pohladkať toho psíka. To dieťa nevie pochopiť, že ja poviem, že ho hladkať nemôže. Iný strop sú ľudia, keď ideme po meste a len tak načiahnu ruku a prejdú psovi po chrbte.
Dobrý deň prajem. Mal som tento problém, vyriešil som to tak že nedal som ho hladkať. Keď prišiel niekto že môžem si ho pohladiť? moja odpoveď znela vyslovene NIE! Kto sa urazí ten sa odrazí. Stalo sa mi to že napriek tomu prišiel rodič s dieťaťom kým som kupoval lístok na vlak, môj pes nechtiac drgol to decko ktoré spadlo a už sa so mnou chcel hádať, napriek môjmu upozorneniu. Asi tak, nech sa urážajú.
@jozef1890 Zakaždým tiež poviem nie, no ľudia sú neskutočne tupý a aj napriek tomu zákazu, ktorý už poviem so zvýšeným hlasom psa chytia. Skúšala som povedať aj výrazne fuj ( akože na toho človeka 😅) no aj tak nič. Neveim či mám začať tých ľudí cápať po rukách alebo už naozaj neveim.
Ak sa niekto opýta, povedať nie. Ak napriek tomu načiahne ruku, capnúť mu po nej skôr, než stihne chytiť psa. Ak sa bude načahovať bez opýtania, psa odtiahnuť a povedať, že psa nemožno chytať. Ak sa aj tak načiahne, capnúť ho po ruke. Nemám psa, nemala som psa, ale toto by som robila. Keď som bola tehotná a ľudia mi chceli chytať brucho, tak to pomáhalo.
Dava sa na voditko zlta stuzka ( agresivnym, psom vo vycviku, nekontaktnym..)ale pochybujem, ze pochopia. Ja mam 7m steniatko a nemam problem aby ho pohladkali ale urcite nie len tak ako sa im zachce. Taky cas ich ohuknem
@melanta asi to tak budem musieť začať robiť.. len zasa či nejaké citlivky to nebudú brat ako nejaké “napadnutie”
@petka9 máme aj vestu aj stuhu na vodítko, nepomáha nič.
Však nech sa urážajú čo ťa po nich.
@januska12323 to že sa urazia ma nezaujíma, ale to že aj napriek tomu psa chytajú mi už jedno nieje
Naučte psíka šteknúť keď sa k nemu niekto cudzí približuje, zaberá to. Ak to neviete poradím.
V prvom rade to ze sa pes na teba nesustredi nie je chyba psa ani v ostatnych ludoch. Ja chodim na cvicak kde je X psov na volno aj ludi a pes sa vie sustredit na mna. Jednoducho treba si o tom nieco nastudovat, zalezi ake mas plemeno, akym sposobom doteraz snazis sa o ziskanie ziskanie pozornosti, ako trenujes...
@nynia cvičíme s klickerom, pozornosť mu na cvicaku ide, za psom sa ani neobzrie no s ľuďmi na ulici je to ťažšie.
Ja mám psíka a ja si nikdy nedovoľujem hladkať iných psíkov, podľa mňa je to drzé. Normálne treba ráznym hlasom povedať, že si to neprajete, mne osobne by to aj vadilo, že cudzí ľudia si do neho utieraju ruky. Toto fakt neznášam
@7miriam77 ja neviem či mám šťastie na ľudí s nižšou inteligenciu ale aj keď poviem nie, tak si to dovolia.. Alebo sa začnú somnou hádať prečo by nemohli.
Zle to hovoríš.
A keď to musíš hovoriť 100x a viac...a výsledok nula, bude problém s výcvikom psa asi inde...
@nyusika ano hovorím, čo mám do toho človeka udrieť alebo čo. Pes je vycvičený dobre, neviem na čo narážaš s týmto rypavým komentovať
Tak na cvicaku trenuj aj s ludmi nech sa ich nauci ignorovat, predpokladam, ze tam nie si jediny clovek. Na ulici ked vidis, ze ide nejaky clovek kym neprejde trenuj napriklad chodzu pri nohe alebo "leg weaving", alebo "protect" a tak nebudu sancu ho hladkat a sa dotknut.
Zle im to hovoríš.
A nie, nemáš ich udrieť.
@nynia pri nohe chodí skoro stále, je to stále šteňa nemôžem od neho chcieť aby bol 110% Trénuje sa všetko.
@nyusika hovorím im to dobre. Najskôr po dobrom a následne po zlom. Ale tupota aj tak prevažuje.
Ako potom ked chodi pri nohe niekto ho vie pohladkat? To nedava ziadny zmysel 🤷🏻♀️
Keď je pri nohe tak hádam vieš psa odtiahnuť alebo človeka nepustiť k nemu.
@nynia ako by to nedávalo zmysel? To že je pri nohe neznamená automaticky že ten človek k nemu nepríde
Skús mu dať nejaký postroj s nápisom, že je to služobný/asistenčný pes v zácviku alebo niečo také, ak im to ani potom nedôjde, tak už neviem...jedine odísť so psom preč a nech sa zdúvajú koľko chcú. Ľudia vedia byť v týchto veciach dosť tupí a keď nechcú tak nerozumejú zákazu a tvária sa ako teľce.
a ty sa nevies pohnut opacnym smerom ked vidis, ze niekto ide? a pocas chodze asi tazko pohladka niekto psa
@nynia stávalo sa to aj nám, keď sme mali psov, išli sme po ulici a ľudia boli schopní prejsť naschvál, čo najbližšie k nám a ako sme sa míňali psa bez dovolenia pohladkali, alebo sa deti rozbehli za nami, lebo však mamičky im dovolili pohladkať...bez toho aby nás poznali a ako zareaguje pes. Neznášala som to. Mali sme dalmatínca a potom labradora a ten bol z útulku - mal zlé skúsenosti s ľuďmi a ak ho niekto pohladkal od chrbta tak koniec - a bolo jedno či dospelý alebo dieťa.
@karmen118 máme vestu aj takú to stuhu na vodítko. Hej presne, ľudia tu si asi nevedia predstaviť, že ten človek je schopný ist za nami keď sa otočíme alebo dám psa nabok.
@karmen118 ale aj tak ked idem so psom a ne zastavim psa ako niekto dokaze pohladkat? Aj keby neviem ako blizko isiel to nie je mozne a stale sa da dat pes na tu chvilu aj k druhej nohe t.j. medzi tym clovekom a psom budes ty ako zabrana alebo do "protect" pozicie co je chodza medzi nohami a tam uz vobec sancu nikto nebude mat sa ho dotknut.

zatrhnúť hladkanie a pri tréningu úplne. A nech sa urážajú koľko chcú