icon

Ako naučiť šteniatko na vonkajšiu voliéru?

22. jún 2024

Ahojte, chcem sa opýtať. Mam skúsenosť len do psikmi bytovými.
Teraz sme si zaobstarali psíka do domu, chceme, aby bol vonku, samozrejme s prístupom dnu, ale aby sa naučil byť vonku, aj sam, bez nás.
Zatiaľ je to šteniatko, má 9 týždňov, majiteľ ho mal vonku vo voliere, aj s mamou a ostatnými šteniatkami. Povedal, že ho mame nechať vonku, ale zatvoriť do volieri, keď pri nom nebudeme, aby sa nezatulal, aby nič neznicil, predsa je to šteniatko.
Keď sme vonku, tak ma otvorenú volieru, chodí aj do búdy, aj sa na žerie, aj spí, ale akonáhle zatvoríme klietku, tak kňučí, plače, zavíja, mne to srdce trhá. Tak už druhú noc spal na balkóne, tam bol ticho, za liezol pod lehátko.
Mám ho bravat dnu na balkón a cez deň ho učiť na volieru, postupne dlhšie a dlhšie, alebo ho mám surovo nechať vyplakat a prestane?, 🙄

Strana
z2
vavinkaa
12. jan 2025

No áno niektore psy majú voliery no niektorym psom z toho až "prepne" zavijaju mozu byt agresivne alebo moc zive smutne atd atd . Takže neradila by som take male stena nechať tak dlho zavijat vo voliere vonku

konikmodry111
12. jan 2025

@mikasa_ackerman tiez som tvojho nazoru. My byvame v dome, nas ma uz 5 rokov a neviem si predstavit ho mat vonku zavreteho. Je uplne normalne ze pes chce byt pri rodine a nie byt vyvrety vonku. Nas je s nami vnutri od zaciatku. Nikdy nic neznicil, ked sme v robote prespi cely cas. A hlavne ked je steniatko potrebuje citit blizkost. Ale ked uz ,,musi,, byt vonku tak ho treba nechat si zvyknut postupne. A nie stylom ved ho necham knucat, neubudne z neho 🙈

Strana
z2