Ako odnaučiť mačku robiť potrebu do postele?
Co poradíte? Je nejaký sprej alebo niečo co ju odpudi?
Ak není vykastrovana, tak vykastrovat
No aj nam sa to stalo, a potom sme ich prestali pustat do spalne. Su rozne odpudzovace alebo spreje ale realne to funguje len kratkodobo.
Aj to zalezi od macky. Niektore to spravia raz a nikdy viac, niektore pravidelne alebo raz a potom mesiace nic a potom z nicoho nic znova (nas pripad). Kupili sme kadeco ale fungovalo to len tak max tyzden. Macka k tomu privonala a isla prec odtial. Po 2 tyzdnoch ju clovek nasiel na tom mieste lezat 😁
Takze za mna nepustat do spalne
@chobotnica777 ma nejaky problem, bud zdravotny, alebo jej nieco vadi. Takze poradim hladat pricinu a nir ju odpudzovat sprejom
Je na to nejaký dôvod. Ako bolo písané vyššie, buď zdravotný, alebo psychicky, že to môže robit naschval.
@chobotnica777 niečo sa u vás doma zmenilo alebo ma zdravotný problém. Ak macka ciká mimo, treba hľadať príčinu a nie kupovať sprej.
@anjelicek26 toto nemá s kastraciou mačky nič spoločné
Ak nemá zdravotný problém, nezmenili ste piesok, miesto wc, alebo neostala vyvreta v izbe spravila potrebu a teraz sa tam vracia?
Nám keď spravilo mačiatko potrebu na gauč vyčistila som octom, následne potrela alkoholom a viac tam nechodila. U nás bol problém že sme mali inú mačku a tá ju vždy v záchode atakovala hoci boli dva zachody
Nam zacala po roku takto - 1 macka a vysvitlo, ze chcela zachody dva namiesto povodneho jedneho. Rozdelila si ich na malu a velku potrebu a odvtedy je 8r pokoj. Ale teda citali sme milion diskusii, kym sme na toto prisli. Takisto ak ide o nahlu zmsnu spravania, moze ist aj o chorobu, na mackach to malokedy vidiet, ze trpia
@aandrea9 u nás to pomohlo...
@lindusss2016 Ano, podobny problém mala kolegyna. Odporucila som jej navstevu veterinara. Kocurik mal zapal mocovych ciest. Po prelieceni sa vsetko vratilo do normalu.
@evansova ano, toto mi napadlo ako prve. Macky mavaju casto problem s mocovymj cedtami

Sú spreje na odpudzovanie mačiek, ale na druhu stranu pach mocu ju láka tam znovu cikat, vyumyvaj to enzymytickym čisticom (https://m.alza.sk/pet/menforsan-enzymaticky-ods... ) potom tam nastrieka ten sprej, používaj ochranu matraca a najlepšie zatváraj dvere aby tam nešla. Piesok udržiavaj čistý a uistí sa že je na mieste ktoré jej vyhovuje, niekto to da napríklad vedľa pračky alebo niečoho podobne hlučného a vlhkého a to mačky nemajú radi.. všeobecne vlhko nemajú radi