icon

Ako odnaučiť mačku robiť potrebu do postele?

chobotnica777
4. nov 2024

Co poradíte? Je nejaký sprej alebo niečo co ju odpudi?

gleep1
4. nov 2024

Sú spreje na odpudzovanie mačiek, ale na druhu stranu pach mocu ju láka tam znovu cikat, vyumyvaj to enzymytickym čisticom (https://m.alza.sk/pet/menforsan-enzymaticky-ods... ) potom tam nastrieka ten sprej, používaj ochranu matraca a najlepšie zatváraj dvere aby tam nešla. Piesok udržiavaj čistý a uistí sa že je na mieste ktoré jej vyhovuje, niekto to da napríklad vedľa pračky alebo niečoho podobne hlučného a vlhkého a to mačky nemajú radi.. všeobecne vlhko nemajú radi

anjelicek26
4. nov 2024

Ak není vykastrovana, tak vykastrovat

thevanderdark
5. nov 2024

No aj nam sa to stalo, a potom sme ich prestali pustat do spalne. Su rozne odpudzovace alebo spreje ale realne to funguje len kratkodobo.
Aj to zalezi od macky. Niektore to spravia raz a nikdy viac, niektore pravidelne alebo raz a potom mesiace nic a potom z nicoho nic znova (nas pripad). Kupili sme kadeco ale fungovalo to len tak max tyzden. Macka k tomu privonala a isla prec odtial. Po 2 tyzdnoch ju clovek nasiel na tom mieste lezat 😁
Takze za mna nepustat do spalne

lindusss2016
5. nov 2024

@chobotnica777 ma nejaky problem, bud zdravotny, alebo jej nieco vadi. Takze poradim hladat pricinu a nir ju odpudzovat sprejom

tramtada31
5. nov 2024

Je na to nejaký dôvod. Ako bolo písané vyššie, buď zdravotný, alebo psychicky, že to môže robit naschval.

aandrea9
5. nov 2024

@chobotnica777 niečo sa u vás doma zmenilo alebo ma zdravotný problém. Ak macka ciká mimo, treba hľadať príčinu a nie kupovať sprej.

aandrea9
5. nov 2024

@anjelicek26 toto nemá s kastraciou mačky nič spoločné

sense
5. nov 2024

Ak nemá zdravotný problém, nezmenili ste piesok, miesto wc, alebo neostala vyvreta v izbe spravila potrebu a teraz sa tam vracia?
Nám keď spravilo mačiatko potrebu na gauč vyčistila som octom, následne potrela alkoholom a viac tam nechodila. U nás bol problém že sme mali inú mačku a tá ju vždy v záchode atakovala hoci boli dva zachody

missviolet
5. nov 2024

Nam zacala po roku takto - 1 macka a vysvitlo, ze chcela zachody dva namiesto povodneho jedneho. Rozdelila si ich na malu a velku potrebu a odvtedy je 8r pokoj. Ale teda citali sme milion diskusii, kym sme na toto prisli. Takisto ak ide o nahlu zmsnu spravania, moze ist aj o chorobu, na mackach to malokedy vidiet, ze trpia

anjelicek26
5. nov 2024

@aandrea9 u nás to pomohlo...

evansova
5. nov 2024

@lindusss2016 Ano, podobny problém mala kolegyna. Odporucila som jej navstevu veterinara. Kocurik mal zapal mocovych ciest. Po prelieceni sa vsetko vratilo do normalu.

lindusss2016
5. nov 2024

@evansova ano, toto mi napadlo ako prve. Macky mavaju casto problem s mocovymj cedtami