icon

Ako odnaučiť psa prosiť o jedlo?

4. jún 2024

Ahojte, chceme to podchytiť hneď na začiatku. Ako odnaučiť šteňa prosíkať keď my jeme. Ďakujem.

colsami
4. jún 2024

Jednoducho = ignorovat ho ked jete. Ak vyskakuje, otravuje, skuci, zavriet ho do inej miestnosti, do klietky atd, proste ho ucit ze vtedy ma byt v pokoji a nema zobrat pri vas, ze on s vami stolovat proste nebude. Oddelte ho vtedy ind, nebude mat pokusenie on ani vy a nebude vediet co je to "dostavat od stola". 🙂

Pozor, hlavne nikdy nic nedat, ak sa nauci ze kde-tu sa zmilujete a niekto od stola nieco da, je to nekonecny pribeh.

gejb
4. jún 2024

Nedať. Nikdy nič zo stola. Jeho to prestane bavit a pochopi že prosikanie nemá význam. Plus pomaha aj ho poslať na miesto keď bude žobrat.

butterflyeffect
4. jún 2024

My sme ho posielali na miesto a a dostal odmenu ked siel, casom ked sme sadli za stol automaticky siel na miesto bez toho aby trebalo pamlsky. Takisto zvyknem davat psikovi dat jest pred tym ako mi sadneme na stol, je syty tak neprosika o jedlo.

sirka9
4. jún 2024

nikdy nedať nič zo stola, ale nikto. a naučiť psa, že keď sadáte k stolu, nech ide na miesto. a dôsledne. nech vás neodradia začiatky, je to proces, ktorý chvíľu trvá, nebude to vedieť hneď. možno sa aj 100 krát postavíte od stola aby ste ho dali na miesto. ale výsledok bude stáť za to

0silvia0
4. jún 2024

my psovi dávame jedlo zásadne do jeho misky, žiadne papanice do papulky. Odmalička sme to dodržiavali a nikdy nám pri stole nežobral. Ani nám nečumí do úst keď jeme.

vero13
4. jún 2024

My sme nikdy nezačali jesť kým bol pes pri nás, nemuseli sme ho nikam zatvárať proste ho poslať von z miestnosti povedať mu zostaň a vtedy sa začalo jesť keď bol pes na svojom mieste, teraz si ani nevšimne, že niekto začal jesť a to môžem jesť aj vedľa neho v posteli a ani na mňa nepozrie lebo ho nikto nikdy nekrmil z taniera

macekovam
4. jún 2024

Dajte mu na javo kde je jeho miesto..niekde mimo stola..a nedať ..keď tak tak odmeniť ale keď dojete a nepýta..

mandzula
4. jún 2024

Ked zobre pri stole, poslat ho do pelechu a odmenit ho za poslusnost. Nas maly smrad doma nezobre nikdy, lebo vie, ze nema sancu, zato u mojich rodicov presne vie, ze sa mu oplati kvikat, lebo otec mu da, mama nikdy, od tej ani nepyta.

jumama
4. jún 2024

Presne, oni su mrsky, ak niketo polavi, on bude presne vediet, ze za tym clovekom ma chodit a vrhat na neho zufale psie pohlady, bude sa tvarit akoby v zivote nikdy nejedol 🙂 Nedat je jedina sanca. Zaviest do pelechu, ucit povel miesto, aby tam zostal.

rozculena
4. jún 2024

moja furt stála pri stole,kým nedostala ovoňať,čo jeme.Ovoňala a odišla 😂