Ako odnaučiť šteňa vykonávať potrebu na gauč?
Ahojte zobrali sme si pre mesiacom steniatko z utulku. Teraz ma fenka nieco cez 3 mesiace. Je velmi dobra a taktiez nato ze je malinka vela veciam rozumie. Stane sa nam ale tak 2-3x do tyzdna,ze sa nam vycura,popripade vykadi na gauc. Mala som uz vela psikov ci z utulku alebo ulice,ale s tymtoo som sa este nestretla. Viete mi prosim niekto pomoct kto sa s tymto stretol? Ako to odnaucit?
Nepustiť na gauč, sú aj také výchovné spreje (smrdia osikom)-niekedy pomôžu.
Chodime s nou pravidelne von, dokonca sa nam aj pyta ked potrebuje. Toto sa stava bud v noci ked spime alebo ked nie sme doma. Aj ked nie sme doma nam ju chodia pravidelne vencit rodicia.Verime ze sa to odnauci,len som dufala ze tu najdem niekoho kto sa stymto stretol a poradi.
@betty8080 Keď spíte, alebo nie ste doma, nepustite ju do miestnosti s gaučom. Nájdite jej miesto, ktoré bude jej miestom na oddych, napríklad na chodbe, dajte jej tam pelech, hračky, misku s vodou, nech sa tam cíti príjemne a bezpečne. Odstráňte z tej miestnosti všetko, čo by mohla zničiť. Do iných častí bytu nech nemá prístup, kým nebudete doma.
@betty8080 A nemáte ani žiadnu inú vhodnú uzavretú miestnosť? Bola tu spomenutá klietka, ja nie som celkom jej zástancom, ale nejakým spôsobom je potrebné držať ju v určitom vymedzenom priestore, čiže možno nejaká ohrádka, ako pre deti, alebo nejakým iným spôsobom oddeliť časť priestoru, ktorý bude jej.
Kúp klietku a davaj ho do nej. V sobotu chodí na jednotke relácia "neposlušný" je to o neprispôsobilých psíkoch a ten pán to tam vsvetluje velmi pekne. Pozri si to.
Zamedzit pristup na gauc samozrejme. Ak ste prec, naucit ju na klietku, ohradku, alebo oddych v inej miestnosti, uzatvaratelnej.
môžem otazku? ako riešiš potom ten gauc
Rychlé a dočasné riešenie, kým sa naučí moresom- klietku, do nej pelech, hračku a par pamlskov, a postupne a jemne ju začať zvykat aby vydrzala tam spokojne sama. Určitě sa naučí, a gauč by som ja osobne vymenila 🤔 viem že niekomu je klietka proti srsti, ani ja ju nemám, ale v niektorých pripadoch je uzitocna.
Moji hafani keď mi niekde narobili nejakú neplechu (nemyslím len potrebu), vyhresila som - ale bezprostredne, neskôr neviem či si to vedia spojit so skutkom, a niekolkokrat denne po kratkom čase som začala nacvicovat to ocakavane spravanie. Pamlsok+ 1 konkretna pochvala, potom už stačila ta samotna pochvala.
@lizatko1009 🤮tiež mi to hneď zišlo na um

@betty8080 no nepustit na gauč a chodiť s nim vonku. Každú chvíľu. Aši nemá hygienické návyky.