Ako pomôcť zranenému mláďaťu žltochvosta domového?
dobry den chcem rychlu radu neviem kde napisat predom sa ospravedlnujem za gramatiku rychlo pisem vcera sme cca na obed nasli mlada vtacika co som hladala zltochvosta domoveho pes ho mal v puse ale nemal nic poranene len trocha poskriabane a vytrhnute na krku paperie nijaka rana velka zobrali sme ho a dali do kosika na balkon ze si ho najde mama ale nikde po blizku nebola vyskakoval furt s kosika bol na parapete a skakal na zem balkonu a snazil sa lietat davala som mu furt pit zo striekacky a dostala som do neho aj taku tu "gulicku" s maliny a komara a furt som ku davala pit aj trocha vajicka som citala ze moze do teraz stebotal a snazil sa lietat behal ale pred chvilou som mu isla uvarit vajicko a zobrala ho na ruku aby som ho nakrmila a nevie sa udrzat na nohah vyvaluje ho do strany tak teraz lezi v klietke v sene a kes ho chceme chytit tak trepoce trocha kridlami ale lezi an boku prosim napiste ci to prezije a co mam robit
@nataliayttt skús kontaktovať štátnu ochranu prírody,prídu pre neho
@123467 uz umrel ..
@nataliayttt
pre ostatných
V prvom rade si treba uvedomiť, že ak aj vtáčie mláďatká vyskakujú z hniezd predčasne neznamená to, že sú opustené.
Určite sa nepokúšajte dať mu jedlo alebo vodu!!, To je vlastne to najhoršie, čo môžete urobiť. Je totiž pravdepodobné, že vtáčatko vdýchne jedlo alebo vodu, a to ho zabije. Rodičia vtáčat im neprinášajú vodu,vtáčatká dostanú všetky svoje tekutiny z jedla, ktoré konzumujú.
https://www.zachranazvierat.sk/clanky/co-robit-...
@nataliayttt 😢❤️ aspon si sa pokusila mu pomoct ❤️

@nataliayttt ahoj nemate na blizku nejaku zachrannu stanicu pre vtaky? Skus kuk na nete
Nam tak nabural jeden do okna, volala som tam a prisiel po neho jeden pan.
Dokonca mi o par dni volal, ze vtacika prave vypustili 🙂