Bábätko odmieta tekutiny

226lenka
2. jún 2023

Ahojte. Mám 6 mesačného syna. Bol plne dojčený, už sme začali s prikrmami. Odkedy sme začali s prikrmami tak mu aj ponúkam vodičku na pitie, ale on nechce piť. Z fľašky sa vôbec nevie napiť, on ten cumeľ len žužle a keď mu podám po lyžičkách alebo striekačkou z Nurofenu, ale aj to je viac na jeho oblečení ako v jeho puse. A ešte sa pri tom tvári ako keby som mu dávala ocot. Ešte stále ho dojčim, len sa bojím že len to mlieko ako tekutina mu už stačiť nebude. A vodičky tou striekačkou mi vypije malo. Ako viem že časom sa to upraví a tú vodu už piť bude, len keď nám napríklad treba niekam ísť, chcem mu tu vodičku ponúkať aby nebol smädný.
Mal niekto taký problém?

viestta
2. jún 2023

Ked papa lyzickou prikrmy, casom sa nauci aj tekutiny prijimat.

vierkaa0
2. jún 2023

ked odmieta flasku, tak lyzickou davat vodu 🙂

226lenka
autor
2. jún 2023

@vierkaa0 ako dávam aj lyžičkou aké toto nie je dlhodobé riešenie hlavne keď niekde sme vies

vierkaa0
2. jún 2023

@226lenka no hej prakticke to nie je, ale stale lepsie ako nic. musi aj nejake tekutiny prijimat. skusaj davat stale flasku, alebo cez ten taky poharik pre najmensich.

sajmonka_1216
2. jún 2023

@226lenka to poznám. moja tiež čisto kojená mala veľký problém, aby sa naučila piť vodu... chce to len čas a ponúkať a ponúkať.. dávala som aj striekačkou aj lyžičkou...ale ako hovoríš, nie je to efektívne..
postupne som skúšala viac druhov cumľov, až sa chytila a už pekne vypije... ale trvalo to dlho

luckajozko21
2. jún 2023

neskusala si mu dat z tvojho pohara? mojmu sa to strasne paci, az pisti od radosti. Samozrejme mu ho pridrziavame a utierame co vyleje. Vo vacsine pripadov sa normalne napije bez nehody. Krasne pocut ako prehlta vodicku/cajik. Ma aj svoju malicku salku, ked bude vonku teplejsie, tak budeme trenovat

zuzkaa1991
2. jún 2023

@226lenka svagrina to mala podobne zenechcel pit bol kojeny dlho...kupila mu dajaký pohar newem aku viem ze drahsi bol divny uzaver.mal ze sa to dieta neoblialo ale si myslim ze ak kojite na požiadanie tak mlieko je tiez tekutina

tamvtme
2. jún 2023

skusaj ine flasky, niektory uzaver zaujme a bude pit

beata_k
2. jún 2023

Dojecenym to dobre ide zo stamperlika alebo z klasickeho pohara potom.

226lenka
autor
2. jún 2023

@luckajozko21 ďakujem za tip, skúsime dať z normálneho pohára a uvidíme.

@tamvtme mám 4 rôzne fľaše, rôzne cumle a ani z jedného nechce piť

tamvtme
2. jún 2023

@226lenka u nas bol tiez docela problem s vodou a cajom, lebo ona bola zavislak od kojenia a nic ine sa jej neratalo....tak som sa snazila robit take tekutejsie prikrmy, hodne kojit a az okolo 8m zacala poriadne pit, lebo sa jej zapacila flaska so slamkou.

226lenka
autor
2. jún 2023

@tamvtme aj nad tým uvažujem že kúpim fľašku so slamkou