Ako predísť ubližovaniu vášho kocúra inými mačkami?
Ahojte,potrebujem radu.Ujala som sa túlavého kocúra....veterinár podla zubov posúdil že pôjde už asi o staršieho kocúra/nevedel udať presný vek/,neviem o ňom vôbec nič...asi 2 týždne som ho držala pod dozorom dnu,potom sme začali pomaličky na vodítku,nakoniec na volno.Pekne si zvykol i ked som s malou dušičkou čakala či sa vráti-vždy sa vrátil.No posledné 2 týždne sa mi 4x vrátil domov s krvavými ,doškriabanými ušami-rozširuje si asi teritórium?Neviem.Doslova sa pýta von akoby aj na klučku chcel vyskočiť...Zo začiaktu sa zdržal von 2-3 hodinky, prišiel,najedol,vyspal.Ale jeho výlety sa začínajú predlžovať-zmizol na celých 24 hodín-samozrejme sa vrátil ale uši krvavé,vzadu za ušami tiež.Bojím sa o neho...Dala som ho zaočkovať ,čaká ho kastrácia .Viem ,že nekastrované zvieratá toto robia ale mám záruku,že už nebude takto behať kade tade ak bol na to zvyknutý ? Mala som psíka dlhé roky ,s mačkou skúsenosti v podstate žiadne nemám.Prosím o rady.ďakujem
Ja mam tiez 2 byvale tulave macky. Oni sa kazdu chvilu menia, podla mna to moc riesis.
@aalt Dnu nenosí,nemá otváracie dvierka.On si ho prinesie na stred trávnika presne vždy na rovnaké miesto.Nevrčí,práve sa mi zdá veselý ,pyšný čo privliekol.Manžel ho aj chváli aký je šikovný ,vraj poriadny kocúr😅ale mne to príjemmné nie je, lebo potkany roznášajú infekcie.
@autor mne ešte napadlo autorka že kúp si dakde v chovprodukte alebo aj v zoohite ich majú aj hocikde na allegro také vlhčené obrúsky pre mačky na utieranie srsti.Ja to mám stále doma.Je to proti prachu,bakteriám atd.Ja ich používam stále ak mačka príde z vonku dovnútra ak vidím že sa už chce usalašiť buď v jej pelechu alebo hocikde ju pretriem a je čistá.Lebo ja som tiež taký monk trošku že neznesiem ak behá po vonku a potom tá predstava že ide špinavá do peliešku alebo na gauč
no ja tieto myšacie a potkanie príhody zažívam so svojim kocúrom často , mávame ich uložené pred dverami . Vraj nás pozýva na hodovanie s ním . Môj kocúr je kastrovaný, zmizne aj na 4 hodiny , príde ale nedobitý . Mačky ho nezaujímajú , ale teritorium kde je ano. Suseda má kocúra , nekastrovaného , a keď sa tí dvaja niekde stretnú na ulici , len ho ten nekastrovaný ovonia a ide prečo. Nie je pre neho konkurencia.
@subartic Ani náš už nechodí dobitý,kastrácia to naozaj vyriešila....🙂Ale začal nosiť tie potkany,presne odtial ako chodil na bitky za pouličnými kocúrmi, do zberného dvora.To by nebol problém, len ja som mala v pláne ho mať aj vnútri pri nás normálne ,on je spoločenský,pýta sa dnu.Ale ked som ho videla v akcii ako žerie potkana a potom vyskočil na kuchyneské okienko celý krvavý a len dnu a dnu....och...toto nie.Dnes sme boli spolu von na zahrade,nechcel tam ostať sám,išiel nazad dnu.A ani nie do hodiny už len von a von a tým svojim smerom zasa odišiel.......Myslím,že ma pozve zasa na hostinu.Ked vidím na trávniku velikého potkana,stoja mi všetky chlpy😅
@liusa82 pošleš mi prosím linky,ktoré sú to?ďakujem
@autor tu máš kdejaké môžeš vyberať https://www.zoohit.sk/search/results?q=vlhčené ... aj tu sú na allegro všelijaké len zadáš do vyhladávača vlhčené obrúsky pre mačky https://allegro.sk/vyhladavanie?string=vlhčené ...
@liusa82 vďaka🙂

Lovit bude stale ak to zazil, ale moze ich prestat zrat, len proste zadusi kym sa hybu.