Ako prekonať žiaľ po smrti mačky?
Ahojte, včera som sa od svojej sesternice dozvedela, že babkina mačka, ku ktorej som mala zvlášť ja veľmi blízko, umrela. Je to strašné. Neviem sa s tým vyrovnať. Zachránila som ju, keď sme obe boli malé, keď jej mama sa odmietla o ňu starať a babka jej pomôcť nevedela, lebo pred ňou vždy utekala, a poctivo som ju kŕmila a hrala som sa s ňou, pretože mne jedinej dôverovala. Napokon si zvykla aj na moju sesternicu, rodičov a dokonca aj mojich bratov a babku. Nazvala som ju Kitty.
Bola úžasná, vždy pochopila môj žiaľ a prichádzala ku mne na povel. A viem, že od našeho detstva musela byť už stará, (vtedy keď som ju zachránila som mala 10) ale keď som sa s ňou naposledy stretla, bola zdravá, spokojná a veselá. Rovnako moja sesternica, ktorá ju našla mŕtvu, odmieta veriť, že to bolo na starobu. Podľa nej zozrala infikovanú myš. Ale neviem. Veľmi ma to zraňuje. Nedokážem spať, jesť, nič. Veľmi mi chýba. Nikto to nechápe. Moja rodina si myslí, že to o chvíľu prejde, lebo nič osobitné na nej nevidela. A kamaráti tvrdia že je divné robiť si takéto vzťahy k zvieratám. Ale ja neviem čo mám robiť, som zo zúfalstva celá preč, napokon to nebolo moje zviera ale tým viac mi chýba 😭😭 ak máte nejaké skúsenosti prosím podeľte sa so mnou a povedzte mi, ďakujem , potrebujem to zvládnuť. Ku Kitty som si vybudovala naozaj hlboký vzťah. Ďakujem za rady a pomoc

@sofiakatinova tak ti poviem, je to bolesť dosť podobná strate blízkeho človeka, mam dve a jedna z nich je taka expertka a strašne mi prirastla s srdcu a desím sa toho dňa ked umrie. Viem že budem dlho za ňou žialiť. Mamka tak dodnes smúti ze jednou svojou. Ale keďže sme uz prežili viac zvierat tak nám vzdy pomohlo chvílu počkať a zaobstarať si nové. Myšlienky sa zameraju na nové a nemáš čas plakať za starým. Vždy si poviem že to zvieratko malo život, lásku domov, prežilo.prekny život u nás. Nič lepšie sa mu stať nemohlo
Aka nadherna macicka ❤️❤️❤️ prenadherna, mam doma podobnu, len je to vacsi klacek a tiez by mi srdce puklo, keby som onho prisla. Mas dobre srdce. Je pekne od teba, ze si ju zachranila. Tu bolest nevyriesis nikdy, pretoze pre teba vela znamenala a uplne ti rozumiem, ze ti chyba a bola specialna pre teba. Zial, zvieratka ziju ovela kratsie ako my ludia a kazda strata velmi boli, ked si s nimi vybudujeme hlboky a pekny vztah. Su plnohodnotnymi clenmi domacnosti a rodiny. Samozrejme vzdy sa najdu ludia, ktori toto nepochopia, ale nevadi, netrap sa ich recami ("Je to 'LEN' pes/macka/..."), dolezite je to, ze to citis ty tak, ako citis. 🙂
Mne zomrel 15r. havinko este v r. 2023 a stale to boli a chyba mi velmi, neporadim ti, ako si polepsit, lebo sa to nezlepsi, ja stale iba hovorim, ze Cas nevylieci bolest, nevymaze stratu, iba sa casom naucis s tym zit, zvyknes si, lebo ved co ine ti ostava.
Mrzi ma tvoja strata, posielam vela sil. :(
Aj mne odišla nedávno milovaná fenka, pomohlo mi uvedomiť si, že fyzicky tu už síce nie je, ale v srdci je stále spojená so mnou a teda stále pri mne. Plus je to proces, ktorý potrebuje čas. Posmúť si, poplač, odprevaď tam hore a poďakujem za pekné chvíle, ktoré ste spolu strávili. Ako zomrela už nerieš, to je v podstate jedno...zvieratká žijú kratšie ako ľudia. Jej už je dobre, určite sa netrápi, tak jej to dopraj. Držím palce.
Ja som pred 2 rokmi dala uspať starého chorého psíka a za 10 dní som si zaobstarala z útulku druhú staršiu fenku. Nič lepšie som urobiť nemohla pre seba i pre našu fenku.
Asi nejde ani tak o to, že odišla stará mačka (ktorú si zrejme ani nemala doma, len u babky, alebo sesternice) ale u teba to vyvoláva žiaľ za detstvom. Obdobím, kedy si potrebovala lásku a aby ti niekto dôveroval a to ti tá mačka v tej dobe dala. Dala ti pocit výnimočnosti - ako dieťaťu. Takže teraz to prežívaš ako príliš veľkú úzkosť. Pretože áno, človek smúti, ale žeby nemohol jesť a spať, tak to je trocha prehnané a mne to príde, že máš také pocity, ako keď človeka opustí niekto, kto ho prv miloval. V zmysle, že zrazu stratíš niekoho, o kom si si myslela, že ťa bezpodmienečne miloval. Takže aj sa zamysli nad tým, čo si prežívala ako dieťa..... či doma bolo všetko okey... alebo ti tá mačka vyplnila prázdne miesto po emočnej stránke. A ako to prekonať.... poďakuj sa tej mačke za to všetko čo ti dala... zapáľ jej sviečku, poplač si, popraj jej na druhej strane všetko dobré.... a venuj svoju energiu živím bytostiam, ktoré to potrebujú.
@sofiakatinova dat domov zachranenemu maciatku
ja som mala cca 19 rokov siamku.Tiež mi ju naši doniesli keď som mala tak nejak 9 rokov.Takže somnou vyrastala.No čo ti poviem ja som sa na zvieratko necítila x rokov už som si aj povedala že nechcem nijaké.Teraz mám ale ďalšiu cicu no ale tá si ma našla sama ja som ju nehladala.Takže to je na tebe niekto zaobstará hneď lebo mu to pomáha zabudnúť a niekto potrebuje čas
@sofiakatinova krasna micka ❤️ chce to len a len cas, nic ine...ja som mala britského kocurika, mal rakovinu, museli sme ho dat uspat, bolo to priserne. Boli to ako kazda ina strata, ani mna nikto nechapal, ako mozem tak zialit - bez komentara...
@sofiakatinova krasna micka ❤️ chce to len a len cas, nic ine...ja som mala britského kocurika, mal rakovinu, museli sme ho dat uspat, bolo to priserne. Boli to ako kazda ina strata, ani mna nikto nechapal, ako mozem tak zialit - bez komentara...
@january13 odoslalo sa mi skor...teraz uz mam druheho kocurika, casom sa ta strasna bolest zmierni, aj ked clovek nikdy nezabudne 🖤 prajem vela, vela sil ✊

@sofiakatinova zaobstaraj si nové mačiatko - nebudeš mať čas smútiť