icon

Ako pripraviť domov pre drobné zvieratá?

12. jan 2025

Ahojte, len tak zo zaujímavosti. Tie čo chováte drobné zvieratá ( hlodavce, ryby) aj ste si pred kúpou zisťovali čo všetko tie zvieratá k životu potrebujú, alebo ste sa spoľahli na rady predavačov v zoo shopoch?

Strana
z2
macilka
13. jan 2025

Dievčatá a tie, ktoré máte škrečkov, prosím pošlete fotku, aké je pre nich vhodné bývanie? Nemyslím tým vybavenie, tzn. vnútro, ale box a pod. Ja to študujem stále a teda na predaj sú rôzne. Dcéra chce škrečka, ale zatiaľ je to v štádiu zisťovania, čo treba.. ďakujem. @autor @lizatko1009

monvitka
13. jan 2025

@macilka https://krecciklub.cz/ vsetky info o chove. Podla druhu skrecka vhodna velkost ubikacie, vybavenia atd. Klasicke akvaria su najlepsie a aj najviac esteticke. Klietky absolutne

lizatko1009
13. jan 2025

@macilka mame ferplast duna

monvitka
13. jan 2025

@macilka Ludom sa nechce platit za akvarko,dreveny kolotoč,vybavenie,krmivo Versele Laga atd napr 100 e keď škrečka kupia v chovprodukte za 7 e a 20 e klietka plna plastu....preto to tak vyzera....

simca06022011
13. jan 2025

to ako chova zviera kamoska, je v provom rade jej chyba a nie predavacova. AK sa ich nietko spyta, velakrat poradia a povedia, ale ako si to vysvetli clovek = co pod tym pochopi, je ina vec. VEla ludi na tom aj setri (vid ten kusok pilin napr). Horsie to je podla mna s tymi rybickami, tam naozaj niekedy neporadia, napr. co s cim nedat... na druhej strane = mala osm dlhe roky akvariu a aj tak som necakala, ze nova ryba bude tak agresivna po presunuti do akvaria, ze mi za noc zlikviduje vsetko co tam plava, este aj slimaka dovtedy otravovala, kym som ju nedala prec. A nakoniec som vsetko zlikvidovala.
A agresivny skrecok = moze byt aj ked ma dobre prostredie...
Ja som napr. kupovala dcere skrecka, mala som sice v detstve doma dvoch, ale aj tak som si ked som ho kupila vsetko nastrudovala, co je ok/nie je.. a aj tak sm nasla xy sposobov ako ich chovaju :D dokonca jeden chovatel nema podstielky, ma normalne akvarium so zemou a tunelceky tam skrecok (nenajdem to teraz, uz su to roky, neviem ani aky konkretny druh skrecka to bol) ma, byva pod zemou, vypestoval mu na vrchu nejake klicky, vodu dostaval vlastne na rastliny/mach rozprasovacom.. :D
Je to na zodpovednost clovek, kt si ide kupit zviera do chovoprduktu, zistit si, spytat sa ked nevie...neverim, ze rpedaju zle krmivo, ked jasne maju napisane na krmive pre koho je urcene.

simca06022011
13. jan 2025

@macilka nemam teraz skrecula, ale my sme mali to velke plastove (ferplast ) , mne to vyhovovalo aj kvoli cisteniu aj prenasaniu, aj lahke, nerozbitne pre dceru... ale vnutorne vybavenie az na ten plastovy domcek, ktory mala strasne rada prva a druha si z neho spravila wc, som rychlo vyhodila = aj tak to klepotalo, a koliesko skrypalo atd. A dokupili sme si do neho samostatne domcek, koliesko, dreveny valec, posledne aj take zavesne hojdacie "kreslo" mal, textilne, kde sa zakutral.
Zrusila som aj to podium povodne, ktore tam bolo, nakolko prvy skrecok si tam poranil labku, dookola skakal z tade dole.. vybehol cestickou hore, skocil dole... tak bol z neho marod.

autor
Autor odpoveď zmazal
mantilka
13. jan 2025

Samozrejme naštudovať vopred a zvážiť, či to príliš nenaruší životný štýl domácnosti. Lebo nielen čo treba zadovážiť na chov, ale aj akú povahu a zvyky má dane zvieratko. Máme papagája Rozelu ♥️.

macilka
13. jan 2025

Autorka ďakujem pekne za foto. Ja som však počúvala rozhovor s jedným chovateľom, kde povedal, že absolútne neodporúča tento typ bývania, pretože je potom problem s nedostatkom vzduchu.. tak ja už fakt neviem. Ja som taká, že predtým, ako čokoľvek kúpim, potrebujem mať riadne všetko naštudované ale pri tomto získavam toľko protichodných informácií .

autor
13. jan 2025

@macilka úprimne si neviem predstaviť aký problém s nedostatkom vzduchu môže nastať v otvorenom akváriu.

simca06022011
14. jan 2025

@macilka ale ved klietky/akvaria su otvorene, aky nedostatok vzduchu? a v prirode hlodavce ziju zahrabane kade tade... nie v prave vzdusnyhc priestoroch 🙂)

autor
14. jan 2025

@simca06022011 tiež nerozumiem tomu nedostatku vzduchu, náš máva akvárium celú noc otvorené zhora, cez deň má prehodenú plastovú sieťku, ale len preto , že mu tam mladšia dcéra chodí hrabkať do hoblín. A tiež keď si predstavím, že je celý čas zahrabaný v tých hoblinách dole, tam možno nejaká vzduchová tieseň byť môže, ale zrejme mu to stačí keď tam je 😃

autor
15. jan 2025

@lizatko1009 čím prosím ťa chováte škrečka? Ja som šla dnes objednať krmivo a nemilo som zostala prekvapená . Poštovné o 4€ drahšie ako samotné krmivo. Vôbec sa to neoplatí, tak ak existuje nejaká prijateľná náhrada, tak by som vyskúšala.

lizatko1009
15. jan 2025

v At kupujem znavku jr farm rizne veci, aj samostatne múčne cerviky, rozne zmesky a vsetko jej pomiesam. A vecer jej davam aj cerstvu zeleninu, pripadne uvarim nieco vo vode, a znova jej to posypem ale uz mojou zmesou tam davam pseno, ortuby, lan hnedy zlaty, pohanku, konopne semienka, slnecnica, tekvica, kusok polamaneho orecha, 4 druhy vlociek atd.

lizatko1009
15. jan 2025
autor
Autor odpoveď zmazal
lizatko1009
15. jan 2025

mate ju z ktorej chovnej? oni odporucaju rodentia alebo jr farm, ale ked si pozrieš zlozenie tak najdes dobre aj tu, pripadne odkiaľ si?

Strana
z2