Ako pripraviť kocúra na nové bývanie?
Ahojte mame kocúra 3r., budeme sa sťahovať do druhého nového bytu
Mate skúsenosť ako ho pripraviť na nove prostredie
A hlavne ako zabrániť aby nezačal škriabať novy nábytok ,
hlavne ked budeme v praci ze nemáme to ako ustriehnut.
Plus kde vsade mate záchodik?
V starom byte bola veľká chodba tak bol tam ,no v novom vieme dat len do izby alebo kúpeľne ,co sa mi nepaci ani jedno ani druhe.
Dakujem
Upresnim este ,škrabadla nepoužíva nevsima si ich, a uvítam rady od tych co maju mladých kocúrov a maju byt.
Ahoj, problém je najmä s čalúneným nábytkom (pohovka, stoličky). Musíš si zaostarať pohovku z hrubšieho mikroplyšu (asi jediný mazeriál, ktorý nezničia), stoličky drevené, plastové.. Mačke nezakážeš ako psovi.
a doteraz ten kocur robil take nieco? ja si myslim ze uz je "dost velky" na to aby vedel co smie a co nie 😅
@micha1linka mozu ho začať lákať nove veci
@timea49 ak neskriabal nábytok doteraz, nebude ani v novom byte. Pripraviť ho nepripravíš určite. Bude to pre neho stres. Skôr by som do nového bytu dala nejakú kukaňu kde sa môže schovať, aby sa cítil bezpečne. On si postupne tej nový byt prejde, zoznámi sa s pachmi a bude dobre. My mame wc v kupelni. Proste nejaké miestečko, kde je kľud.

My sme sa sťahovali do domu, keď mal kocúr skoro 14 rokov. Bol to celkovo kocúr pohoďák, ktorý sa inak neprejavoval ani dovtedy nervózne a nemal problém prijať zmeny typu narodenie dieťaťa či príchod druhej mačky. Nechali sme mu v izbe prepravku, aby mal možnosť schovať sa a do domu sme ho priviezli až ako posledného, keď už mal umiestnené škrabadlo a jemu známe veci so známym pachom. Väčšina nábytku išla s nami z bytu, tak vône poznal. Mačky máme teraz dve a záchod majú v oboch kúpelniach (kúpelne sú spojené so záchodom).