icon

Ako reagovať, keď na bežkyňu zaútočí pes?

5. jún 2025

Ahojte
potrebujem pomôcť. Som bezkyna a uz viackrat som si vsimla psov na ulici, na chodniku - v dialke. Vzdy som sa otočila, nemala som odvahu

Ale psíckari poradte. Coak sa počas behu oproti mne vyruti pes bez majitela? A pojde kumne-------mam kračat, utekat, kričať? hodit po nom flasku co mam na pitie?

Osobne - bojim sa malych aj velkych psov, neviem ako by som reagovala

Strana
z2
btus
5. jún 2025

ja prejdem do kroku. Ale napr na takých lazoch by som sa otočila a pomaly odkráčala preč.

mamamasama
5. jún 2025

Tiež prechádzam do kroku, ale raz ma aj napriek tomu pes napadol.

autor
5. jún 2025
@mamamasama

Tiež prechádzam do kroku, ale raz ma aj napriek tomu pes napadol.

@mamamasama božeee a co si potom robila, boli ludia nablízkzu

autor
5. jún 2025
@btus

ja prejdem do kroku. Ale napr na takých lazoch by som sa otočila a pomaly odkráčala preč.

@btus do kroku, rovno pozerať, nechať sa očuchat.................uz mi milionkrát zadok stahovalo

veklipo
5. jún 2025

Nosim vzdy pri sebe slzny plyn, zastanem, nech pride on ku mne. A ak by zautocil, urcite ho pouzijem.

autor
5. jún 2025
@veklipo

Nosim vzdy pri sebe slzny plyn, zastanem, nech pride on ku mne. A ak by zautocil, urcite ho pouzijem.

@veklipo no asi si to poriadim aj ja. Chodim behať zavčasu rano, fakt mam obcas strach. kde sa slzak kupuje prosim. mas nejaky kontretny?

madeincssr
5. jún 2025

Vraj najma neutekat a neotacat sa mu chrbtom. Utociaci pes ide po lytkach, chrbate (krku). Tiez by som nosil (najma kvoli svojej psychike) kaser - obranny sprej ("slzak"). Len pozor, pri pouziti proti vetru (najma ten rozptylovy) paralyzujeme seba. Mozno skor ten prudovy (stream), ale tam zas treba vediet v tom strese trafit zvieratu hlavu ("tvár").

tannia197
5. jún 2025

Popravde, neviem, co by som spravila. Asi by som pomaly presla do kroku, urcite by som pred nim neutekala, myslim, ze by ho to akurat tak este viac navnadilo.

aalt
5. jún 2025

Tak pes ma prirodzeny instinkt aby sa, ak bezis, rozbehol za tebou. Moze mat ten instinkt potlaceny vycvikom. Co pritom, ak sa rozbehne, spravi, zelezi aj od povahy, niektory proste pobehne a necha ta tak, niektory steka, niektory zautoci. Prejst do kroku pri kazdom psovi je za mna dobry napad.
Kazdy pes by mal byt na podobne situacie vycviceny - zial vacsinou vobec nie je. Prinajlepsom ho majitel okrikne, cize vlastne pokarha a pes si vlastne takto zafixuje, ze za kzdym bezcom, cyklistom ... pride trest a je uz aj len z toho nervozny. To je vlastne potom este horsie.
Nie som bezec, obcas cyklista, ale na prechadzkach zial stretavam kopec potulujucich sa psov. Nastastie nas vacsinou ignoruju. Aj dcerku ucim, neutekat, zastavit a nechat sa ohnuchat. Neist rukov na psa z hora, ruku len vystrcit, nech si ju onucha ak ma zaujem.

mamamasama
5. jún 2025

Ten slzny plyn je skvely napad. Kopla som ho, tak utiekol. Nablizku nebol nikto. Nakoniec sa ukazalo, ze utiekol znamym, tak sme to vyriesili len dohovorom.

napetra
5. jún 2025

Jeden cvičiteľ psov hovoril, že keď začne pes útočiť, tak mu treba silným hlasom dávať povely a ukazovať rukami ako STOJ, CHOĎ DOMOV.
Zároveň povedal, že sa netreba pozerať psovi priamo do očí, to vraj pes považuje za výzvu.
No neviem ako by som to zvládla v reálnej situácii.

sevrin
5. jún 2025

Teleskopický obušok a pár krát ním pretiahnuť po hnátoch majiteľa psa, ktorý je zaň zodpovedný.

zuzanaam
5. jún 2025

som psíčkar a na sebaobranu (a hlavne mojich psov) nosím pri sebe elektrický paralyzér. Na 90% psov stačí výboj do vzduchu a ujdú. Moje mám naň zvyknuté, aby sa nebáli. Bez psa ma ešte žiaden pes nenapadol. Keby za mnou beží, zastanem a nechám sa očuchať. Väčšina je len zvedavá. Ak by to bola nejaká bezprizorná svorka túlavých psov, tam by som a mala viac na pozore a nachystala si radšej ten paralyzér. Slzným sprejom je riziko, že zneškodníš aj seba, ale existujú aj gélové.

autor
5. jún 2025
@zuzanaam

som psíčkar a na sebaobranu (a hlavne mojich psov) nosím pri sebe elektrický paralyzér. Na 90% psov stačí výboj do vzduchu a ujdú. Moje mám naň zvyknuté, aby sa nebáli. Bez psa ma ešte žiaden pes nenapadol. Keby za mnou beží, zastanem a nechám sa očuchať. Väčšina je len zvedavá. Ak by to bola nejaká bezprizorná svorka túlavých psov, tam by som a mala viac na pozore a nachystala si radšej ten paralyzér. Slzným sprejom je riziko, že zneškodníš aj seba, ale existujú aj gélové.

@zuzanaam Paralyzer - odfotiš prosim ktorý? Ďakujem za názor

zuzanaam
5. jún 2025

ja mám tento, zmestí sa akurát do ruky, alebo vrecka: https://www.armyco.sk/fox-paralyzer-s-baterkou-...
Použila som ho 2x, vždy stačil výstrel do vzduchu, boli to ale skôr doterné psy, nie nejaký superagresori. Priamo nás nenapadli, len dorážali.

btus
5. jún 2025
@napetra

Jeden cvičiteľ psov hovoril, že keď začne pes útočiť, tak mu treba silným hlasom dávať povely a ukazovať rukami ako STOJ, CHOĎ DOMOV.
Zároveň povedal, že sa netreba pozerať psovi priamo do očí, to vraj pes považuje za výzvu.
No neviem ako by som to zvládla v reálnej situácii.

@napetra toto nefunguje. Keď sme boli na vychádzke s našimi a na ne zaútočil vólne sa pohybujúci pes, nepomáhalo ani kopať ich do brucha. Až majiteľ ho odtiaho preč. A ešte nám vynadal ( naše na vodítku), že prečo sa prechádzame po lazoch, že on tam psi púšťa na vólno.

tim23
5. jún 2025

Kúp si dazer, ale určite neprebehni okolo nich. Skôr sa daj do kroku, to väčšinou vidíš už z diaľky na psovi ktorý chce útočiť a ktorý je v pohode. Ale niečo na obranu si určite zaobstaraj

slavomira236
5. jún 2025

Kamoskin syn sa bicykloval v nedelu a z nejakeho dvora nanho vybehol pes rovno nanho nejaky polovnicky 2krat ho hryzol do nohy pod koleno este aj spsdol. a doudieral sa

autor
5. jún 2025

ďakujem za odpovede. Ja som hlavne potrebovala vedieť ako reagovať na psa, ked sa po mne rozbehne . Ci pomôže krik ale statie. Ale to ide o sekundy, pride a zahryzne. O tom slznom plyne porozmyslam, kde by som ho počas behu umiestnila. lebo mať ho v ruke nie je vyhra

autor
5. jún 2025
@zuzanaam

ja mám tento, zmestí sa akurát do ruky, alebo vrecka: https://www.armyco.sk/fox-paralyzer-s-baterkou-...
Použila som ho 2x, vždy stačil výstrel do vzduchu, boli to ale skôr doterné psy, nie nejaký superagresori. Priamo nás nenapadli, len dorážali.

@zuzanaam Velke dakujem

jurly
5. jún 2025

uprimne neviem, co robit.
par krat sa rozstekali z nicoho nic na mna. isla som okolo.
zazila som aj na skolskom ihrisku vecer- isla som sa poprechadzat a volala som mame.
zrazu sa odnikial prirutil pes -taky mensi -a zacal stekat ako besny. neskutocne som sa zlakla- pes bez obojku a nahubku.
zacala som volat: prosim Vas zavolajte si toho psa!
opakovane. na vela sa zpoza stromu dostavila panicka a zacala na TOHO PSA (!): no moja, ja viem Ty sa bojis toho svetla (myslela z telefonu).
skoro ma vyvalilo- ja som sa neskutocne zlakla a stala cela vyklepana. na vela si ho odtiahla bez slovka ospravedlnenia.
jedine lutujem- mala som zavolat mestsku policiu. a nejaky ten sprej asi. drzim palce

autor
5. jún 2025
@jurly

uprimne neviem, co robit.
par krat sa rozstekali z nicoho nic na mna. isla som okolo.
zazila som aj na skolskom ihrisku vecer- isla som sa poprechadzat a volala som mame.
zrazu sa odnikial prirutil pes -taky mensi -a zacal stekat ako besny. neskutocne som sa zlakla- pes bez obojku a nahubku.
zacala som volat: prosim Vas zavolajte si toho psa!
opakovane. na vela sa zpoza stromu dostavila panicka a zacala na TOHO PSA (!): no moja, ja viem Ty sa bojis toho svetla (myslela z telefonu).
skoro ma vyvalilo- ja som sa neskutocne zlakla a stala cela vyklepana. na vela si ho odtiahla bez slovka ospravedlnenia.
jedine lutujem- mala som zavolat mestsku policiu. a nejaky ten sprej asi. drzim palce

A neublízi paralyzér psovi? Nemôžem mať potom pruser s policiou?
@zuzanaam

@jurly žial, pre niektorých psíčkarov je pes viac ako človek. Vidim to ráno v parku - tize tí, ktorí nemajú na vodítku. Ja sa mam uhýnať psovi a nie on mne....cele zle

0silvia0
5. jún 2025

Ja ked chodim vencit nasho psa, parkrat sa mi stalo, ze odniekial sa vyrutil cudzi pes bez majitela a isiel za tym nasim psom. Zatial mi stacilo zrevat na cudzieho psa ze fuj, domov, nesmies a odisiel. Ale ak by bol nejaky agresivny a neposluchal, tak netusim co by som robila, asi si tiez zaobstaram paralyzer.

jurly
5. jún 2025

presne! idu po celom chodniku a ak na nich pozries prisnejsie, nech si ho pritiahnu-
tak amen tma. neodpratuju po nich. domov si neraz aj s detmi donesies "vonave vsimne". cest vynimkam.

biba_18
5. jún 2025
@0silvia0

Ja ked chodim vencit nasho psa, parkrat sa mi stalo, ze odniekial sa vyrutil cudzi pes bez majitela a isiel za tym nasim psom. Zatial mi stacilo zrevat na cudzieho psa ze fuj, domov, nesmies a odisiel. Ale ak by bol nejaky agresivny a neposluchal, tak netusim co by som robila, asi si tiez zaobstaram paralyzer.

@0silvia0 pre toto som ja nášho nevenčila večer ... lebo za dňa človek vie vyhodnotiť situáciu, aj vyriešiť, ale večer? muž mal raz potýčku s vlčiakom. to fakt neviem čo by som robila...
a ja so zlatým retrieverom, pes sa skrýval za mňa, ten retriever krúžil okolo nás a mal v pipke nielen mňa ale aj majiteľa. až keď bol od neho na pár krokov ako keby si uvedomil. ja by som do neho kopla ako fakt, neplatilo na neho nič ...
ale keď som behala, nemala som so psami u nás na sídlisku problém, spomalila by som určite a možno aj zastala, kebyže vidím že je iba zvedavý ...

klaridka
5. jún 2025

Manžel nosí pri sebe kaser...

vev82
5. jún 2025

Presne kvoli tomuto som si kupila bežecký pas. Zial, ludia su arogantne hovada a nevedia si psa vycvicit a spravne zabezpecit aby neutekal z dvoru napriklad

autor
5. jún 2025
@vev82

Presne kvoli tomuto som si kupila bežecký pas. Zial, ludia su arogantne hovada a nevedia si psa vycvicit a spravne zabezpecit aby neutekal z dvoru napriklad

@vev82 ako ti bezecky pas pomôze?

ako na doma? jaj, behas doma.....zmylila som si s hrudnym pasom

vev82
5. jún 2025

Ano, beham vacsinou doma. Presťahovala som sa z mesta na dedinu a veru neda sa tu pokojne behat, zial

tenerifka
5. jún 2025

Je legalne mat u seba paralyzer alebo slzny spray?

Strana
z2