Ako riešiť agresívne správanie šteňaťa k dieťaťu?
Zdravím idem sa poradiť. Prišli k nám na návštevu segra majú 6mesacne šteňa borderku. No a teda som v šoku ešte som to nezažila proste mu vadí moja 5ročná dcérka keby ho nezadrzime ju pokuse neustále na ňu útočí. V svojej rodine ma dve deti už veľké neviem co žiarli alebo čo no čistá katastrofa. Stretli ste sa už s tým? Neviem co robiť. Viete prosím poradiť čo robiť?
Naši psi si takto bránia môjho syna, keď prídu cudzie deti a sú viac živšie alebo spravia nejaký prudký pohyb smerom k synovi 🤔
@pikachu999 normalne asi nie. Pohrýzť je normálne. Veď ešte aj bez diakritiky keď človek toto číta tak ani nevie o čo sa jedná.
@barbie2023 je to skor narecove slovo, ak si ho nikdy nepocula, moze byt pre teba divne. Mne su tiez niektore slova divne, hlavne zo stredneho a vychodneho Slovenska, lebo som zo zapadneho Slovenska.
@sofia1979 no mam celkom dost skusenosti s treningom psov ale toto mi vobec nesedi. 6 mesacne stena co agresivne utoci. Videla som take reakcie u tyranych psoch ale nie u stenata o ktore je dobre starane. Mame momentalne doma 8 mesacneho retrievera a ked sa nase deti salia a behaju hore dole tak tiez po nich skace a chnape po nohach, uz sa aj nohavice roztrhali. Pre psa je to hra, ale samozrejme zakazdym zasiahnem prisnym zakazovym povelom a pamlsku teda v takejto situacii nedavam. Skusila by som psika na vodzku a vonku a tak ho socializovat s Vasou dcerkou. A pre Vasu sestru by som navrhla aby sa so psikom prihlasila niekam do nejakeho kynologickeho klubu na vycvik, aby im stena neprerastlo cez hlavu a nemali s nim neskor problemy.
@0silvia0 popravde mne to fakt nedošlo,že o čo sa jedná. Som myslela,že ten pes niečo "skúša" 😂🫣 a nedávalo mi to celé zmysel. Som zo stredného Slovenska, my tu máme slovo hrýzť.
Autorka - tiez som mala problém so psom mojej sestry. Všade ho nosí so sebou, je to ako jej "dieťa" . Lenže ja mám svetlý gauč a raz prišla keď pršalo, doma malé bábätko a ten pes - MOKRY - podotýkam , skočil na gauč a rovno k tvári polročnej dcéry. V momente som ju vyprevadili na chodbu ,že tam môže na ňu počkať. Sestra to ale nepochopila 🤷 žiaľ, takéto sú moje pravidlá. Ak som pre ňu menej ako jej pes tak je to jej voľba,ale mne nábytok ničiť a ohrozovať dieťa nebude žiadne zviera.
@barbie2023 Ja som z RS a viem čo je "pokusať" 🙈
@barbie2023 áno,chápem u nás psíkovia kúšu🤦♀️😁😁😁🫶
ak je to sestrin prvý pes, vybrala si veľmi náročné plemeno. Co sa týka agresivity, ty s tým neurobíš nič, zbytočne nad tým lamentujes. Pes (obzvlášť borderka) zvykne počúvať len svojho pána, uplácanie nemá absolútne zmysel, ten pes potrebuje výchovu a obrovské množstvo pohybu, inak bude nekontrolovateľný. Moze byt že išiel pudovo ,,past” ale nikdy by nemal pri pasení hrýzť. Na to mala hneď reagovať sestra. Pri ďalšom kontakte dcéry so psom by mal byt pes na vodzke a sestra (alebo niekto z jej rodiny koho ten pes najviac rešpektuje) by mala vedieť odhadnúť situáciu, či pes chce aby sa s ním dcéra zoznámila, ak nie, nechať psa oddelene, určite nečakať na útok. Cudzie osoby pre psa nech do toho absolútne nezasahujú. Vychovala som veľa psov rôznych plemien, sj borderku ale este sa mi nestalo, aby bolo stena agresívne.
@siegi no ja mám labradora tiež sa hral zúril, no táto birderkua šla priamo po tvári mojej dcérky a len po nej čiže, ako sa vraví pasie, borderky to tak majú nevravím, že všetky mňa to veľmi vyľakalo a po pravde reakcia segri. Ale ďalší deň už bol ôk resp. už sme ho strážili no a teda uvedomil si, že nesmie teda vôbec si ju už nevšímal. Videl aj na mne, že nech skúsi. Ale samozrejme urcite budem v pozore aj do budúcna. Segra, ale bývajú ďaleko čiže nejako už to teraz vypustím z hlavy.
Pes potrebuje výcvik ak útočí nesmú byť v kontakte kým nebude vycvičená na deti a mať poriadnu adaptáciu. Určite by som to neriskovala
@samik88 ok, gratulujem :D
@sofia1979 Pravdepodobne pes nebol socializovany na menšie deti.. preto situácie nepozná a utoci...alebo mu ublizilo dieťa ako malému steniatku...každopádne pre sestru info, že ma byt ostražitá všeobecne pri deťoch....po ďalšie sestra ma v prvom rade chrániť dieťa a mala raznejsie reagovať keď prvý krát napadol dcéru a pes mal dostať trest, kľudne voditkom, krik, niečo rázne...nie len nesmieš... na vodzku, nasadiť nahubok a sedieť pri nohe...
Môjho vtedy 2r syna len tak z nicoho nic ukusil svagrov pes do ruky, dostal odomna poriadny buchnat po hlave...viackrát si to nedovolil. Jednoducho treba aj zvieratám nastaviť hranice, niekedy aj takto násilím

@barbie2023 pohryzie, úplne normálne slovo