icon

Ako riešiť keď pes nechce granule?

14. aug 2024

Ahoj, ako ste riešili to že pes odmieta granule v 6 mesiacoch keď mu vypadávajú zuby ? Ďakujem

katarinaba
14. aug 2024

@pribinak plieskaj sa po hlavicke kolko chces, na rit ti to je

pribinak
14. aug 2024

@katarinaba a jaj dáma je citlivá ak má niekto iný názor

lakebabe
14. aug 2024

Náš to robí , sem tam proste prestane jest od stenata, nepomôže nic, len zmeniť značku alebo príchuť už sme tak par krát menili, nejedol ich ani keby som mu ich predzula. Tiež doktor radil schovať misky, nepomohlo radšej bol o hlade

katarinaba
14. aug 2024

@pribinak jedno je povedat si nazor, druhe je povedat na iny nazor, ze je to na rit a tretie je posielat plieskanie po hlavicke. Ak si si nevsimla, s tvojim jednym nazorom som suhlasila. A inak som na teba nereagovala. Tak bud laskava, ak nesuhlasis, tak to povedz inteligentne.

vyrovnanaosoba
14. aug 2024

Skúšať, skúšať, skúšať, nedávať alternatívy. Keď bude hladný, zožerie. Neskôr si bude vyberať, čo mu bude chutiť, aj psy sú ako deti. Dáš deťom banán, už nechce zemiak. To isté u psa, konzerva lepšie vonia, netreba kusať, pohodlie.
Naš pes tiež nechcel granule, aj keď nám tvrdil majiteľ že žerie granule, neskôr sme sa dozvedeli, že mu dávali ľudské zbytky. Bolo veľmi ťažké ho naučiť na granule. Ale po dvoch týždňoch žral už len granule. Chodili sme však na veterinu ho kontrolovať, či má vôbec svaly, lebo aj dosť pochudol. Všetko to bolo pod dohľadom veterinára, samozrejme.

autor
14. aug 2024

@lakebabe Náš má ale vypadané zuby, keď mu ich dávam pri tréningu z ruky tak si ich po jednej zoberie a pomaly kúše. No keby mu mám takto dáta z celú dávku tak to zaberie dosť času.

0silvia0
14. aug 2024

Ja som psovi tiez varila maso s mrkvou a ryzou. Tiez mal sracku z konzerv. Az casom sme vychytali co mu sedi.

vyrovnanaosoba
14. aug 2024

@0silvia0 aj si sledovala všetky vitamíny aby mu nič nechýbalo?

0silvia0
14. aug 2024

@vyrovnanaosoba dostaval aj kvalitne granule pre stenata. Ryzu s masom a mrkvou som varila miesto konzerv, tie mu sposobovali sracky.

natall113
14. aug 2024

Autorka ak chceš dávať mäso tak len surové, určite ho nevar.
Je teplo, pes skúša, ponúkaj granule, zalej vodou skús pridať lososovy olej

autor
14. aug 2024

@natall113 Barf bude mať až od jedného roka vyššie, teraz je moc priskoro. Teraz mu vypadli 3 zuby naraz na tej istej strane, čiže je možné zle to je tým. Lososový olej dávame, na zaliate vodou sa len pozrel a nič.

natall113
14. aug 2024

Prečo chceš začať až od roka? Aj tak varené není vhodné, stráca živiny takže ich musíš doplniť ďalšími vecami

luccija
14. aug 2024

Psovi nevadí, že mu vypadli 3 zuby nazerie sa aj tak

pribinak
14. aug 2024

@katarinaba vidím, že už si sa ukludnila.

Proste dávať radu, že ak pes nezerie granule, tak nedať nič a na 3ti deň zožerie aj misku je jednoducho zlá rada
Pes mize byt aj chorý, nemusí to byt
len tvoja pravda, že je rozmaznaný a bude cvičiť s chovateľom

Zaliat granule vodu je blbosť, to len nápuci a nič viac

luccija
14. aug 2024

@kosicanka2018 píšeš vyzivnejsie nie mäkšie

"Dala by som mu nieco vyzivnejsie. Skusali ste masove konzervy?"

Nás je na granulach z každej konzervy sa poserie, keď mi náhodou dôjdu granule vždy mám nejakú v zásobe.A to kupujem kvalitné aj granule aj konzervy.

autor
14. aug 2024

@natall113 Barf sa odporúča až po vývine, takisto radil aj chovateľ. Varené mäso nieje Barf.

autor
14. aug 2024

@luccija Tak isto, každá konzerva nieje vhodná. Ešte som nenašla žiadnu čo by mu vyhovovala a nesposobovala ťažkosti.

natall113
14. aug 2024

S barfom sa môže začať kľudne hneď len to treba mať správne nastavené. Práveže teraz jedlo ovplyvňuje vývin takže kvalitné mäso by bolo na mieste. V mojom okolí aj každý veterinár aj chovateľ odporúča začať barfovat čím skôr tým lepšie.
Práveže varené není barf a je to skôr zbytočne ako prospešne

katarinaba
14. aug 2024

@pribinak ukludni sa ty. Za prve, nikde nepisem o troch dnoch. Za druhe, ide o to, aby granule zmakli a neboli tvrde - staci uplne voda. Vyvar uz je zmena chuti, ale budis. Keby bol chory, tak nezerie vobec a myslim, ze je tu tema o zuboch, nie o chorom zvierati, to by si snad majitelka vsimla.
Ano, moj nazor to je. Ty mozes mat iny, ja akceptujem, aj ked nesuhlasim. Napriek tomu som ta ani neoznacila, ze nesuhlasim, ani nevyvracala tvoj nazor, ani ti neposielala emotikony.
A predstav si, takto to robia bezne profesionalny chovatelia.
Uz na mna nereaguj, onanuj na niekom inom. Pekny den.

pribinak
14. aug 2024

@katarinaba ty sa k profesionálnym chovateľom nevyjadruj, lebo je to horor čo si tu popisala

🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

autor
14. aug 2024

@natall113 Nám vet ani chovateľ neodporúčal v šteňacom veku, lebo sa môžu zle vyvinúť kosti a ďalej môže mať problémy.

ukgirls
14. aug 2024

skus pokupit vzorky granuly a prestriedat ci mu neake neachutia... moj nema rad granule presli sme na raw food ... alebo predavaju zalievky na granule popripade mu dat do nix salmon oil- bude to aj zdraviu prospesne ... jedine co mozes ak chces ostat u granuly skusat rozne kombinacie -ci uz s masom alebo zalievkami alebo zmenit druh ...

vyrovnanaosoba
14. aug 2024

Kľudne môžeš dávať surové mäso aj šteniatku, ale treba si to rozmyslieť, čo mu budeš dávať, lebo už úplne bude odmietať granule. A surové mäso, ani varená strava dlho čerstvá nevydrží.

autor
14. aug 2024

@ukgirls Granule sú ok, ako som vyspala vyššie po jednej z ruky si ich dá. Lososový olej používame. Určite vyskúšame vývar.

autor
14. aug 2024

@vyrovnanaosoba Rozhodli sme sa že nie, tak nie. Máme to dostatočne podložené prečo nie od veterinára.

nika_val
14. aug 2024

Ahoj, mali sme rovnaký problém ale môže byť že proste mu nechutí možno ho bolia ďasná + to teplo
Nič si z toho nerob, on keď bude hladný tak sa napapá
Naša často krát v tomto období vynechala jednu dávku (dostáva 2krat za deň a keď sme boli v tom období zubov tak jedla iba 1krat za deň). Najskôr ma to trápilo , skúšala som všetko možné (kŕmiť z ruky, hravé kŕmenie) to fungovalo ale z dlhšieho hľadiska nie. Takže iba prečkaj a neboj sa
Ako som písala on keď bude hladný tak sa napapá 😊

tundra
14. aug 2024

@autorka ako casto krmis psika?

autor
14. aug 2024

@tundra 2x denne.

tundra
14. aug 2024

Pred vymenou zubov, zozral vsetko?Kolko dostane v priebehu dna pamlskov a odmien?

autor
14. aug 2024

@tundra Ano vzdy všetko predtým zjedol. Odmeny len pri tréningoch, ktoré mávame tak 5/6x denne po 10 min a to má piškóty pre psy. No neviem presný počet, keď mu ich dávam, dostáva len polku piškóty.