icon

Ako riešiť týranie psa zatvoreného v koterci?

21. máj 2025

Ahojte, chcela by som udať človeka, čo drží psa 24/7 v koterci 2,5m x 1,5m cca, jedná sa o vlčiaka. Nikto sa tomu psovi nevenuje nikde ho neberú nechodí ani na prechádzky, možno tak raz za rok a vo sa týka pustania na dvor možno tak 1x za 3 mesiace dakedy ani to nie. Pes bol aj zbity pár krát predtým. Búda mu hnije zo spodu keďže tam aj kaká aj cika. Pes to väčšinou zožerie. Kŕmený je pomyjami a psie jedlo asi nevidel…no ale…moja otázka je, dá sa s tým niečo urobiť ? Keby som to aj nahlásila a príde kontrola a budú sa pýtať či psa púšťajú a majiteľ povie, že áno a bude klamať ? Tak ako sa to ďalej rieši ? Ja som im veľakrát dohovárala nech ho darujú niekomu kto sa bude starať tak ako si zaslúži, ale oni nie…nech mu spravia výbeh v jednej časti dvora, ale oni nie…nebaví ma to, že trpí psík, ktorý ma právo na svoj vlastný život.

maca1984
21. máj 2025

Želám ti veľa štastia.
Ja som udala suseda už 3 x ( 4 x je nahlásené, ale psa odviezol už na nové bydlisko )
S prepáčením hovno z toho.
Vždy všetko nejak obkecali.
Konkrétne títo " naši " kontrolóri z rvps ( vždy tí istí ) stáli za hovno.
Pes bol bitý, nevenčený, výbeh plný hovien, zavíjal od hladu xy krát.
Moja viera v to, že týraným zvieratám sa v tomto štáte dá pomôcť je na bode mrazu.
Ale skús, nič za to nedáš.
Držím palce

mamamasama
21. máj 2025

Práve som šla písať, že si myslim, ze nanešťastie neuspeješ. Reálne nemáš ako dokázať, že s ním nechodia na prechádzky a pod. Slovo proti slovu. Šanca by bola, ak viditeľne zvieratko trpi, ma zranenia. Vtedy natočit, nafotit a poslat, ale aj tak je to ako bojovat s veternymi mlynmi. Zili sme kedysi blízko osadníkov a co tam bolo. 😭

summer23456
21. máj 2025

Bože 😭😭😭

nyusika
21. máj 2025

podobna skusenost - neuspesna.

vyspelost naroda sa posudzuje vzdy podka toho, ako sa spravaju k zranitelnejsim - detom, seniorom a zvieratam.
u nas je chraneny druh iba dochodca a matky na predlzenych rodicakoch.

eviq
21. máj 2025

Za pokus to stoji, prosím, nahlas to. Je dobré, ak máš aj nejaké fotky, prípadne videozáznam. Niektorí inšpektori to aj reálne riešia. Pripadne sa porad s nejakým utulkom alebo Slobodou zvierat, ako postupovať. Ak by to nepomohlo, nemohla by si sa aspoň susedom ponúknuť, za ho občas vezmeš von? Je pekne, ze ti to nie je jedno.

0silvia0
21. máj 2025

ešte toto som našla okrem slobody zvierat:
https://soslinka.eu/
https://www.facebook.com/people/SOS-linka-pre-z...

Napadlo mi, ak by to nepomohlo, nedal by sa pes od nich "odkúpiť" a umiestniť ho u normálnych ľudí? Lebo toto musia byť bezcitné hovada

charlottha
21. máj 2025

Ak nepomoze sloboda zvierat tak by som napisala rovno pani Kevesovej, lebo ona ked sa do niecoho pusti tak to ma realne aj nejaky uspech ci odozvu 😉

autor
21. máj 2025
@0silvia0

ešte toto som našla okrem slobody zvierat:
https://soslinka.eu/
https://www.facebook.com/people/SOS-linka-pre-z...

Napadlo mi, ak by to nepomohlo, nedal by sa pes od nich "odkúpiť" a umiestniť ho u normálnych ľudí? Lebo toto musia byť bezcitné hovada

@0silvia0 nebudú súhlasiť, keď už teraz vravia akého si idú kúpiť ďalšieho psa, keď tento zomrie…otras

maca1984
21. máj 2025

Nahlás to na rvps.
Aspoň čosi.
Všetko je lepšie ako nič

autor
21. máj 2025
@charlottha

Ak nepomoze sloboda zvierat tak by som napisala rovno pani Kevesovej, lebo ona ked sa do niecoho pusti tak to ma realne aj nejaky uspech ci odozvu 😉

@charlottha ten pes nemá okolo seba hovna lebo buď po nich postupa a rozmliagaju sa alebo to zožerie alebo mu to lopatou vykydaju, pes vyzerá byt fyzicky zdravý, ale mňa hnevá to, že je v koterci a nepúšťa sa von no na čo je im pes ? Zevraj na to aby sa jedlo nevyhadzovalo. Hnevá ma to, že je vo väzení za nič, nikto sa s ním nehrá. Ja som ho ušla občas vyvencit a hrala sa s ním, a to, že ho od malého šteniatka mali zavreteho a pes knucal a mal kravave labky ako škriabal. Veď to je tyranie od malého bábätka, ale ako toto už len dokázať. Keď majitelia natárajú somariny, že pes sa pusta a ma sa dobre…

autor
21. máj 2025
@maca1984

Nahlás to na rvps.
Aspoň čosi.
Všetko je lepšie ako nič

@maca1984 napadlo ma, že podľa zákona pes nad 20kg musí mať koterec 5 m2 a tento ma teda oveľa menej takže by to mohlo zabrať či ?

autor
21. máj 2025
@maca1984

Nahlás to na rvps.
Aspoň čosi.
Všetko je lepšie ako nič

@maca1984 + v tom koterci ma budú na pól koterci takže reálny pohyb psa je možno 1m

maca1984
21. máj 2025

Nahlás to...
Viac ti odporučiť, pomôcť neviem..

zuzubb007
21. máj 2025

Ako vieš, že psa vôbec nevenčia, sleduješ ich 24/7? Ak vyzerá pes dobre a nieje vychudnuty, podľa mňa dostáva jesť, ja len, že aby si ty nevyzerala ešte ako blbka, hovna nikde v koterci, nič v zlom ale keby si celý život čura do koterca a kaká, tak umriete všetci naokolo smradom

7miriam77
21. máj 2025

Prosím ťa 🙏 nahlás to. Je tam aspoň ako taká šanca pre toho psíka, lebo len ty si jeho šanca,inú nemá. Skús to, v podstate nemáš čo stratiť. Nechápem takýchto ľudí 😡😡🥵, načo im je živý tvor,keď sa mu nechcú venovať???

autor
21. máj 2025
@zuzubb007

Ako vieš, že psa vôbec nevenčia, sleduješ ich 24/7? Ak vyzerá pes dobre a nieje vychudnuty, podľa mňa dostáva jesť, ja len, že aby si ty nevyzerala ešte ako blbka, hovna nikde v koterci, nič v zlom ale keby si celý život čura do koterca a kaká, tak umriete všetci naokolo smradom

@zuzubb007 lebo ich poznám až moc a áno viem ich denný režim a aj čo a kedy robia atd

janai1
21. máj 2025

Reálne nemas šancu uspieť. Tiež som raz nahlasila psa v podobných podmienkach. Prišli zo slobody, majiteľa sa opýtali ci sa môžu pozrieť na psa, on povedal nie a oni odišli. Pes je tam stále

maca1984
21. máj 2025

Ja sa poopakujem, ale prosím, nahlás to.
Za pokus to stojí 🙏

enmery
21. máj 2025

Vysvetlí mi, prečo takéto hovädá si vôbec zviera/psa vezmú?Keď niečo také čítam, mám tlak 200 a chuť takých ľudí proste eliminovať z evolúcie. Neskutočné😤

suve99
21. máj 2025

..ja toto ani čítať nemôžem..rozrevala som sa ako decko 😢
Prosím, nahlás ich...sprav foto, video, čokoľvek....PROSÍM 🙏

reisi
21. máj 2025

Nahlás to, určite urob prvý krok. Musí to byť strašné…Naša spoločnosť nemôže ignorovať takýto prístup k živej bytosti.

michaela329
21. máj 2025

Nahlásiť, nech sa aspoň zľaknú zmrdi...

maca1984
21. máj 2025

Nahlasiš to, že ?

ika02
26. máj 2025

Ahoj, si ich priama suseda? Nemáš na dome kameru, ktorú by si nastavila na jeho koterec a pár dní ho nahrávala? Alebo ich sused z druhej strany, obecná kamera..... Nič?

gilbos
24. júl 2025
@anonym_autor

@charlottha ten pes nemá okolo seba hovna lebo buď po nich postupa a rozmliagaju sa alebo to zožerie alebo mu to lopatou vykydaju, pes vyzerá byt fyzicky zdravý, ale mňa hnevá to, že je v koterci a nepúšťa sa von no na čo je im pes ? Zevraj na to aby sa jedlo nevyhadzovalo. Hnevá ma to, že je vo väzení za nič, nikto sa s ním nehrá. Ja som ho ušla občas vyvencit a hrala sa s ním, a to, že ho od malého šteniatka mali zavreteho a pes knucal a mal kravave labky ako škriabal. Veď to je tyranie od malého bábätka, ale ako toto už len dokázať. Keď majitelia natárajú somariny, že pes sa pusta a ma sa dobre…

@anonym_autor Presne ako cez kopirák,taku máme susedu nad panelákom v rodinnom .Majitel sa každému vyhráža,kto sa zaujíma o psíka,bývalý basman.

autor
26. okt 2025

@všetci
Psík zomrel na leptospirózu :(

ika02
26. okt 2025

To je mi strašne ľúto. Nechápem, prečo takí sviniari bezcitní majú akékoľvek zvieratko. Mali by začať dávať exemplárne tresty za týranie a nie max. pokutu alebo podmienku.
Aspoň už netrpí, chudáčik.

misiak7777
26. okt 2025
@anonym_autor

@všetci
Psík zomrel na leptospirózu :(

@anonym_autor život vráti, na deťoch, príbuzných