icon

Ako sa starať o afrického slimáka doma?

tanymarmier
25. okt 2025

Ahojte mate doma afrického slimáka? Chcela by som deťom len neviem odkiaľ kupit a kde ho mat a ako sa o to starať. A este podstatná otázka, smrdia? Mali sme morča ale to som nedávala ako smrdel. Dakujem

tulipanik12
25. okt 2025

@tanymarmier my máme slimáka afrického a dokonca sa aj volá Šípka. Pozri si na Bazari ľudia ich často rozdávajú zadarmo. A staroslivosť? Veľmi jednoduchá, nejaké terárium s podstieľkouu z kokosovej drte a hlavne misku na vodu, pretože sa veľmi radí kúpu a sépiovú kosť kvôli ulite.. Čo sa týka stravy zjedia takmer všetko uhorku, cuketu, jablko,jahody, atď. Pozor treba dávať na cibuľu, cesnak a citrusové plody takisto nesmie pečivo.

tanymarmier
autor
25. okt 2025
@tulipanik12

@tanymarmier my máme slimáka afrického a dokonca sa aj volá Šípka. Pozri si na Bazari ľudia ich často rozdávajú zadarmo. A staroslivosť? Veľmi jednoduchá, nejaké terárium s podstieľkouu z kokosovej drte a hlavne misku na vodu, pretože sa veľmi radí kúpu a sépiovú kosť kvôli ulite.. Čo sa týka stravy zjedia takmer všetko uhorku, cuketu, jablko,jahody, atď. Pozor treba dávať na cibuľu, cesnak a citrusové plody takisto nesmie pečivo.

@tulipanik12 dakujem a nezapacha? Ako často sa mení postieľka? Deti to veľmi chcú

tulipanik12
25. okt 2025
@tanymarmier

@tulipanik12 dakujem a nezapacha? Ako často sa mení postieľka? Deti to veľmi chcú

@tanymarmier vieš čo my to meníme max. 2× ročne, ale napr. teraz je zas zaviečkovaný, pretože on žije v noci a cez deň spí a v noci u nás v paneláku dosť sťahujú kúrenie. A ešte náš má aj taký drevený domček na spanie pre škrečkov, pretože má rád tmu a tak sa vždy ráno zahrabal pod misku s vodou a vylial si ju a už mal podstieľku potom veľmi mokrú. A nie slimak nezapácha vôbec, no musíš mu vždy odstraňovať nezjedené zvyšky potravy, hlavne vajcia na tvrdo a gamarusy majú tendenciu po pár dňoch dobre smrdieť, gam

tulipanik12
25. okt 2025
@tanymarmier

@tanymarmier gamarusy sú sušené morské kôrovce a sú to doplnok stravy pre slimáka a má ich rád

zajinkakoni
25. okt 2025

@tanymarmier Africký slimák je nenáročný. Stačí ti plastová doza, kokosová hlina, sépiova kosť. Hlinu kropíš vodou podľa potreby, slimák papá najradšej uhorky. Ale zje aj čerešne, jahody, papriku. 1-2x do týždňa im hodím každému jedno koliesko uhorky….. odkiaľ si? Možno po novom roku už budú malý, darovala by som

tanymarmier
autor
27. okt 2025
@zajinkakoni

@tanymarmier Africký slimák je nenáročný. Stačí ti plastová doza, kokosová hlina, sépiova kosť. Hlinu kropíš vodou podľa potreby, slimák papá najradšej uhorky. Ale zje aj čerešne, jahody, papriku. 1-2x do týždňa im hodím každému jedno koliesko uhorky….. odkiaľ si? Možno po novom roku už budú malý, darovala by som

@tulipanik12
@zajinkakoni dakujem za rady, už máme dvoch 5 mesačných krásavcov, deti z nich maju radosť. Uhorky a salat maju najradšej veru 😉