Africký slimák - červ

neyonka
14. nov 2017

Dobrý deň. Mám už dlhší čas afrického slimáka a nemala som s ním žiaden problém až doteraz.
Neviem čo mu to biele vytŕča z hlavy... Vyzerá to ako červ. 😨 Tiež som čítala že : Ľuďom však môže spôsobiť škody nielen na majetku, ale aj na ich zdraví. Tieto slimáky totiž prenášajú niektoré druhy smrteľných červov. "Červy parazitujú vo vnútri ľudského tela a zvyčajne končia v mozgu. Spôsobujú škaredú formu meningitídy, ktorá je zatiaľ, bohužiaľ, neliečiteľná," povedal televízii KGW epidemiológ Vincent Conte.
Môže to byť červ? Keď som sa to snažila vytiahnuť pinzetou, tak sa to úplne zmenšilo a schovalo do jeho tela. Potom to zas vyšlo a keď som ťahala, tak sa slimákovi až hlava zdeformovala...už ju má ale v poriadku. Teraz neviem čo robiť? Je to červ a mám to vybrať? Alebo to patrí k slimákovi a je normálne to tam nechať? V domácnosti máme malé dieťa, tak neviem čo robiť ... 😢

luba41
14. nov 2017

ved to má orgán na kladenie vajíčok.😲.netýraj ho..už ked ho máš doma, trocha si o nich naštuduj..

neyonka
autor
14. nov 2017

@luba41 Vážne? Na 100%? Predtým to tam nemal , tak sa len pýtam. ☹ Študovala som, ale zrovna toto mi nejak uniklo. 😢

luba41
14. nov 2017

@neyonka a videla si ho už klasť vajíčka? on si to vie schovať a používa, len ked ide sa páriť a klasť vajíčka..no snad si mu moc neublížila, ked si ho ťahala....a druhého nemáte?

neyonka
autor
14. nov 2017

@luba41 Práveže máme len jedného slimáka. A ešte nemal malých slimáčkov, tak neviem s kým sa chystá páriť ... 😔

luba41
14. nov 2017

@neyonka oni sú obojpohlavné, takže "sám so sebou"..ale druhého potrebuje skor k tomu, že oni sú spoločenské zvieratká, takže by sa mali chovať 2-3 ks..

henrietabokova
17. feb 2018

https:/yw/io.ua/6258834 je to pohlavný orgán. Ak chováš zviera mala by si si o ňom aj niečo naštudovať. A nie hneď pinzetou ho mučiť.. zvedavá by som bola keby tebe trhali tvoj pohlavny organ čo by si urobila ?! Ach bože ..

katusikkk
17. feb 2018

To je peniiiiiiiiis 😬😬Inak on sa dokaze oplodnit aj sam,ale urcite chce mat druheho slimaka a zit v pare.Oni sa aj hraju.Moj prave dnes zniesol vajka.Ze pinzetou😠Chudaaak

andreablabla
17. feb 2018

Baby,ja z vas skapeeeeem. Rehocem sa jak blazen🙂)))
Podla mna neutrpel ujmu.....len uz viac netahajte ;)

alfonzia10
17. feb 2018

Ja len tak čisto zo zvedavosti, prečo niekto chová slimáky?

katusikkk
17. feb 2018

Parenie,vajicka v ulite a v zemine.Slimak je obojpohlavny.Oni sa dotknu penisami a az vtedy to jeden,vetsinou submisivnejsi stiahne a stava sa samickou.Moze sa stat,ze si penisi zamocu.Vtedy jeden zjedia a ten je uz navzdy samicka 😂
@alfonzia10 To je ako ked niekto ma rybicky,ale so slim.nie je ziadna robota.Mozes si ich davat na tvar.Ich sliz je dobry na vrasky.Vyhladzuju aj plet.V skutocnosti nie su slizke.Ich sliz je bielkovina nieco ako spermije.Na vzduchu to hned uschne.
Su salony kde ich davaju na tvar.Pozri aj na youtube.Moji vkuse po mne lozia 😂

katusikkk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
timilv
17. feb 2018

Chudák slimák... Keď tam čítam, že ste mu ho tak ťahala, až sa mu hlava zdeformovala, tak mi je až zle.

judar
17. feb 2018

toto je dobré :D že ťahala pinzetou penis ale nie chlapovi ale slimákovi 😂😂😂😂😂

lus2909
18. feb 2018

Boze nic v zlom ale chovat slimaka :D boze kam uz tento svet speje :D :D mam rada prirodu ale toto uz je cez moj mozgovy limit ;) chudak ani sa parit nemoze lebo mu hned hlavu katujes jaaaj :D

cecilia68
18. feb 2018

@neyonka Išla si mu pinzetou odstrániť reprodukčný orgán ??????

sofibresto
21. mar 2018

Dobrý, mohla by som sa opýtať že kedy asi nakladú slimáci vajíčka keď sa včera 17:00 začali páriť? Na nete som veeeeeľa toho čítala že vajíčka začnú klásť chvíľu po spárení a už je druhý deň 10:42 ráno a furt nič😔

katusikkk
21. mar 2018

@sofibresto
Slimaci sa paria niekedy aj 12 hodin.A po dalsie ako moze vobec niekoho napadnut ,ze vajicka su zo dna na den.Maju ich tak za 20 -23 dni.Tak isto trva aj vyliahnutie slimacikov z vajickok.
Matko zem.Co toto za otazka.🙄

sofibresto
21. mar 2018

@katusikkk ok kľud čítala som na troch strankach že par hodin po pareni nakladu vajicka, ale aj tak dakujem za odpoveď. Nezávisí to aj od druhu ja mám Lissachatina Reticulata.

sofibresto
21. mar 2018

@katusikkk vašim slimakom kolko asi trva kym nakladu vajicka? A aky mate druh?

sofibresto
21. mar 2018
katusikkk
21. mar 2018

@sofibresto
Kratko po spareni neznamena na druhy den.😰

sofibresto
21. mar 2018

@katusikkk ok dik a tebe kolko dni po spareni nakladli vajicka. Ja som to nemyslela zle.

svetlankaluciajuliana
13. júl 2018

Od včera som aj ja obdivovateľkou mojich 5 mladých slimáčikov. Len mi nieje jasné čo robiť keď o pol roka sa mi začnú množiť? Zaujímalo by ma čo s tými malými robíte Vy.

luba41
14. júl 2018

@svetlankaluciajuliana nenechať vyliahnut vajíčka..rozpučiť, alebo najlepšie zmraziť v mrazničke a vyhodiť, prípadne ako krmivo pre vodne korytnačky..

svetlankaluciajuliana
14. júl 2018

@luba41 Ďakujem za nápad. Tak o pol roka zoženiem kontakt na nejaké vodné korytnačky maškrtné. Ja viem je to iné ako keď my ľudia jeme slepačie vajíčka ,lebo to sú bezzárodkové ,no aspoň vzdialene je to podobné. Myslím že slimáčiky neplánujú mať tak veľa potomstva. Zrejme v Afrike to príroda voľaako vyriešila a dúfam, že tu v mojom teráriu z toho nebudú klesať na duchu. Tieto sú také milučké a s akou dôverou a zvedavosťou na mňa kukajú keď si ich po jednom dávam na ruku a kúpem. A fakt sú spoločenské spinkávajú zavŕtané v substráte pekne vedľa seba. 🙂

katka253111
29. aug 2018

@katusikkk a co potom robite s tolkymi malymi slimacikmi?

katusikkk
30. aug 2018

@katka253111
Vajicka dam do mraznicky a vyhodim,alebo idem na jazero krmit korytnacky.
Nenechavam liahnut.Niekedy ked niekto chce,tak iba tolko vajicok necham na liahnutie.

anicka766
1. feb 2019

@neyonka mna by zaujimalo nieco viac o tych cercoch. Prave som si dnes kupila dvoch slimakov a dost sa toho desim :/

luba41
1. feb 2019

@anicka766 a prečo by mali mat parazity? ked bude mat slimak červy, pravdepodobne aj tak zdochne..pokial choreho slimaka nebudeš olizovat a neviem čo, nemožeš nijaké červy dostat.-ale teda najprv ich musí mat... pzarazity najskor majú zo zahraničia dovezené divoké slimáky, alebo z domaceho chovu pokial boli s takými v kontakte..čo je ale velmi málo pravdepodobné..

anicka766
1. feb 2019

@luba41 ja som ich kupila v zooprodukte a oni ho maju of nejakeho chovatela. Oblizovat ich nebudem :D