Ako sa starať o Maltezáka?
Máte niekto doma ?
Dostala som ho od manžela predtým sme mali len psíka vonku a rada by som sa spýtala čo ste používali na čistenie srsti ,strihanie ,cesanie,kúpanie …..
Maltezacika sme mali 14rokov, strihanie sa riesilo pravidelne len v salone . Sampon klasicky pre psikov,nic konkretne pre ich plemeno
Mali sme 16 rokov maltezacika, strihanie v salóne 3-4 x do roka a ináč šampón na bieleho psa nič specialne
Krásnych 15rokov...my sme používali kozmetiku od psej kaderníčky - bola aj veterinárka, keďže náš psík mal alergie. Kefy klasika tie husté, inak sme dávali hodne na krátko strihať, lebo on bol rád na dvore a v lese s nami na prechádzke, takže vždy nachytal bordel ak mal dlhšiu srsť. Zaobstarajte si aj oblečenie do zimy.
Krásne, keď čítam, ako dlho sa vám dožili maltezáčikovia ♥ A to oficiálne by sa mal dožiť okolo tých 12r. Ale samozrejme záleží, aj ako sa človek o ne stará, však. 🙂
Chodili sme najskôr do salónu, potom som začala strihať doma.
Má 16r. Nezabúdať aj na uši, tie treba tiež čistiť od chlpov, sú veľmi jemné tak sa dajú normálne bezbolestne vytrhávať prstami. Okolie očí čistiť borovou vodou (už som počula že aj okuflash niekto používa), nech sa im karpiny nemotaju do chlpov.
Šampón sme mali celkom drahý zo salónu ale z toho mala lupiny. Nejako jej nesadol. Treba asi len vyskúšať. Potom som kúpila úplne obyč nejaký širokospektrálny za normálnu cenu v zverimexe a ten už v pohode, na chvost dávam aj balzam, nech sa jej to nekudlí. Občas sa zvyknú spraviť "dredy", najmä takto v zime, keď toho psa treba aj obliekať. Na to máme taký prerezávač, čo to vlastne rozčesne a pekne sa zamotaná srsť dá vybrať.
😉 Aj my rozmyslame nad maltezacikom. Vidim, ze ste mali pekne chvile s Vasimi psikmi.
My máme nášho 1 rok. Oči mu čistím borovou vodou, snažím sa 2x do dňa, aj mu to okolo očí strihám. Na strihanie srsti sme chodili do salònu, ale mám aj strojček a radšej si ho ostrihám sama. Treba ho každý deň česať, inak sa mu srsť rýchlo zachlpí. Šapòn mám detský na citlivú srsť.
Odnesiem do salona 4x rocne kde mi ho vykupu, ostrihaju vlasy, pazure. Vratia ako zo skatulky (neni origos maltezak). Ked vlasy dorastu ideme zas. Nic extra nevyzaduju naozaj. Mozno ked ma panicek viac volneho casu, vie ho pre radost vycesavat kupat a pod.
Ďakujem vám krásne ❤️ je nadherne citat že s vami psiky tak dlho boli 🫶
Ďakujem za radu 😊 zajtra idem do mesta tak si kúpim borovú vodu a šampón na bielu srsť.a asi si nájdem aj dobrý salón 😀
Ahoj, každý den mu treba umyt oči a poriadne vycesat srst, mám na to jemnu kefu, šampón kupujem z rady animology lebo najlepšie ich znasa, ale mám aj tie speciálne zo zverimexu. Ostatné je klasika, ako u iných plemien. Budeš rada že ho máš, uvidíš 🥰
@miriamzba môžem sa spýtať akú kefu používate ? Nám v obchode poradila obyčajný tkreben pre psíky ale mám pocit že to je dosť drsne
Máme ho aj my, ale zdal sa mi tiež drsný. Kúpila som mu taký čo má z jednej strany zaoblené a z druhej tie jemné stetinky, a to cesanie má velmi rád. Mám ináč aj psie hrebene aj také tie kefy na nacechranie srsti, viac typov, ale na denne kefovanie a vycesavanie pouzivam iba tento jemný.
Mame v rodine na srst ma hreben a kefu a rozcesavac, kazdych 8-12tyzdnov je v salone tak klieste na pazure netreba ani sampon, cestat treba aspon 1-2x do tyzdna s rozcesavacom v spreji kedze ma dlhsiu srst najprv kefou potom hrebenom a co este je take specificke tak treba mu pravidelne tiez 1-2x do tyzdna cistit oci lebo inak sa mu zapaluju.
My máme maltezaka 3roky, používame kovový hrebeň, v salóne ho odporučili, je lepší ako kefa pretože tá poriadne nerozcese, vždy keď ide do salónu na strihanie ( cca každé 3 mesiace ,okrem zimy) nás chvália ako je dobre rozcesany lebo nemá žiadne dredy, kefou vlastne len ako by si ho hladkala.

mali sme maltezacika v byte 16 rokov ♥ ale nic take specialne sme nemali, strihali sme ho doma noznicami, tie boli tusim v salone zakupene, aj sampon, ale inak nic take extra speci pre maltezacikov 🙂