icon

Ako sa vyrovnať s pocitmi viny po eutanázii psa?

23. máj 2025

caute, neviem ani preco to sem pisem, asi len musim niekam vypisat co sa stalo, mozno to niekto pochopi, skor cakam, ze nie. Mal som psa krizenca, taky stredne velky, asi 6 rokov sme ho mali doma. vsetko bolo fajn, zvykli sme si nanho, aj deti ho mali radi. Ale pred mesiacom zacal zvracat, chradnut, nechcel zrat. Veterinar povedal ze nador na slezine, vnutorne krvacanie a ze ak sa to chce riesit, operacia plus chemo, potom mozno dalsie vysetrenia, a mozno to aj tak nepomoze. Len ma zabila ta sua -skoro 2500e.(pytalmsom sa aj znamych, ja s tym nemamskusenosti, vraj je to normalna cena za taku liecbu) A mi teraz povedzte – kto z vas by to vytiahol len tak z vrecka taku sumu? Ja zarabam priemer, priatelka si pracu hlada , sme v podnajme a nie sme ziadni bohaci. Fakt som sedel v aute a rozmyslal co teraz. Dat vsetko co mam do psa, alebo si proste priznt ze zivot je niekedy tvrdy a nemozem zachranit kazdeho...nakoniec som ho dal utratit.. ale odvtedy pocuvam len hejt – ze som necitak, ze ako som mohol, ze pes je clen rodiny- ale sorry – pes nie je dieta... a ludia co to porovnavaju su podla mna mimo..ale mam vycitky a potrebujem to dat von, aj ked sa obhajujem...na druhej strane - mam tie vycitky mat opravene? Alebo len ludia stratili kontakt s realitou a hraju sa na super empatickych, pokial nejde o ich vlastne peniaze? viac podrobnosti okolo tohto nebudem rozpisovat, nepytajte sa ma... proste je to tak ako som napisal, chcem len citat vase nazory - ale uprimne!

Strana
z3
aandrea9
27. máj 2025

Úprimne? Rada do buducna...konzultovala by som stav havka aj s inym veterinarom. To viem určite. 6 rokov je ešte málo na uspatie ale záleží od stavu.

aandrea9
27. máj 2025
@karinss

Extremna suma… ja toto riesim s alergiou boli sme na klinike v ziline nebudem menovat, kde mi pan doktor povedal ze 1500e na testy…hodinu ma presviedcal ze je to nutne… odmietla som tak nam dal tabletky za 400e… kazdu tabletku do 5min vygrcala… doslova a dopismena vygrcanych 400e… naucili sme sa s tym zit ze pride sezona a cela je rapava bohuzial…. Nie kazdy ma peniaze len na psa… v tvojom pripade nebola ina cesta… takze asi tak…

@karinss tabletky za 400 eur??? Mame cicu alergika, akonáhle má prejavy ideme na injekciu. Prejavuje sa, ked zacina vsetko vonku kvitnúť. Kortokoidy síce nič moc, ale zaberajú. Neviem ale, či je rozdiel medzi psíkom a mačkou.

karinss
27. máj 2025
@aandrea9

@karinss tabletky za 400 eur??? Mame cicu alergika, akonáhle má prejavy ideme na injekciu. Prejavuje sa, ked zacina vsetko vonku kvitnúť. Kortokoidy síce nič moc, ale zaberajú. Neviem ale, či je rozdiel medzi psíkom a mačkou.

@aandrea9 no uz si druha co mi to tu napisala

karinss
27. máj 2025
@aandrea9

@aandrea9 musim sa nato opytat veterinara nevies nazov prosim ta

malary
27. máj 2025
@sova7

@malary ani patróny nie sú zadarmo

@sova7 veď áno. 7- 10e. Furt menej ako 150

kvoli
27. máj 2025

Ja sama som dala utratiť psa 'uspanim' ak sa niekto chcel k tomu vyjadrovať hneď na začiatku som ho zastavila so slovami aby tú tému nezačínal. Náš mal 12 a podobné problémy ako váš (zvracal, kašľal, nezral, nepil), zlyhavalo mu srdiečko a pravdepodobne prekonal infarkt, bolo mi to ľúto ale viem, že ak by som ho nedala utratiť a nechala trápiť tak až vtedy by som bola zrúda. Ľudia si k tebe dovolia len to, čo im dovolíš ty. A k veku tvojho psíka, poznala som psíkov, ktorých utratili oveľa mladších kvôli zdravotným problémom.

cina1
27. máj 2025

ja uz by som to neurobila v pripade beznadejnych diagnoz,,,nemali sme psika ale macku, a predlzili sme jej zivot o cca o pol roka ...ak by som sa rozhodovala dnes, nepredlzovala by som to...

aandrea9
27. máj 2025
@karinss

@aandrea9 musim sa nato opytat veterinara nevies nazov prosim ta

@karinss spýtam sa našej vete

katenka2
3. jún 2025

Nemaš mať prečo výčitky, uchranila si psika bolestí a mizerneho života. Kiež by to bolo umožnené pre nas ludi....😥

Strana
z3