Ako sa vyrovnať so životom so psom po rozchode?
Ahojte 🙂
Našla som si priateľa so psom, žili sme spolu 2,5roka, na psíka som si veľmi zvykla a nastala situácia, že sme sa rozišli.
Ex sa chce odsťahovať 90km odomňa. Psíka mi chce nechať a ja neviem ako budem ďalej fungovať.
Keď sme naňho boli dvaja bolo to jednoduché, nakoľko on pracoval z domu a mohol byť s ním aj keď som ja išla na 3 dni na služobku trebárs. Psík je veľký takže so mnou chodiť nemôže.
V mesiaci mám vždy pár dní kedy musim odcestovať a čo potom so psíkom?
Chcela by som počuť nejaké rady, ako fungujete napríklad vy so psíkom? Aj dovolenky trebárs alebo kam všade s nim chodíte a ako fungujete.
Psí hotel by bol pre mňa finančne náročný.
@monicatko20 tak mas ma vyber aj psa uspat.
A druha vec moze byt chory ma starobu a nemusi.Nam odisli psy bez nejakych komplilacii v starobe.To mas vzdy pol na pol,cize tak.Ale ja autorke neoporucam brat osa do somu je to trapenie psa a aj autorky,prs potrebuje vybeh na zahrade a nie sa tlacit v malom byte.A preto ma aj viacej starosti lebo musi mysliet na potrebu psa,tak ma na to zahradu a cas na vencenie si najde.
@katica06 Keby je keby,nepytaj sa hypoteticke otazky.Tento je pes je uz stary moze kludne dat aj uspavacku,nie je to trestny cin.Ja stale pisem ze j taku skusenost nemam aby sme psa vlacilu po predrazenych veterinarov,kt si ictuju az prehnane draho.Nasi psy odisli bez vsetkych tychto komplikacii s veterinarmi.Co sa ma pytas veci kt v zivote som nepotrebovala riesit?Podla mna to zbytocne prehanate.Pes nie je tak narocny ako dieta,jemu staci zrat raz do dna a odvervnit a ockovat.Akurat je na noc ze ho chce mat v byte,z tohto dovodu by som jej poradila nech sa do toho nepista lebo ju to bude obmedzovat kazdy den.A je to neprijemne obmedzovanie.
@katica06
@katica06 Dobolenka pre psa nie je standard predsa a este letexky😃🤦🏻 ved ja pisem autorke ci ma niekoho na strazenie setru rodicov ak ano nech psa odlozi k nim,ak nie neoplatinsa jej to.A citaminy psovi toez nekupujeme,To toez nie je standard,pes dokaze prezit aj bez vitaminov,co jednak zatazuju penazenku a za dalsie podla mna ide o cistu biznis nic viacej.
@ktochytavzite v tomto určite nemáme rovnaký názor(možno sa iné psíčkarky tiež napíšu) lebo si nemyslím že by sme mali nechať len tak psíka seniora trápiť sa v starobe keď sa niekoľkým tým chorobám dá predísť alebo spomaliť ako sú očné ochorenia, zákal, ochorenia obličiek, problémy s kĺbmi, osteoartróza či onkologické ochorenia
Odkiaľ ste ? Sú aj rozumné ceny za ubytovanie psíka
@monicatko20 kto chce psíka musí vedieť čo to obnáša už nikdy viac psa a ten môj len jedlo cez 200 eur
Žradlo pre psa doplnky na kĺby vitamíny mäso variť zeleninu cestoviny ryža cvikla mrkva petržlen zeler atď tvaroh čas prechádzky proti parazitom odčervit proti kliešťom a blcham výchova a výcvik strava veterina hygiena čas čas čas penaize mäso a hlavne pes nieje vec je to živá bytosť žiadne dovolenky na 12 rokov vyčesať psa práca starosť prechádzky 🙂 ha ha ha a ešte keď príde choroba tak dysplanzia rakovina nádory úrazy veterina besbota infekčné choroby kotercovy kašeľ pipety tablety na červy atď atď atď
@tibortomasik úplne súhlasím 🙏 preto som autorke písala, že žiaľ nie vždy stačí pre psa tých 50€ ročne..stať sa môže hocičo, a teda ja som nedala uspať ani šteňa ktoré zme zachránili od množiteľa a doniesla som ho domov s parvo vírusom..týždeň mi fena krvacala zo všetkých otvorov, denne 2x infúzie, špeciálna strava..veterinár tiež odporučil uspať.. beštia ma krásnych 12 rokov a veru prešli sme si všetkým možným.. a tiež sme ma cely život špeciálnu stravu keďže vírus zanechal následky..nevzdala som to s ňou lebo to bolo moje rozhodnutie 😁
@ktochytavzite hoci je 8r pes už starši, v našej rodine by sa stopro nedal uspať psík len preto že má zdravotný problém. Žil s nami 18 rokov puli, 15 rokov nemecký ovčiak. Keby som ich dala.pri prvom probleme utratiť možno ušetrím prachy ale ťažko sa pozriem do zrkadla
Mala som venciace kamosky a navzajom sme si strazili psi. Teda pokial je dobre vychovany a nekonfliktny, nebude to problem. Pripadne nejaky hotel pre psi na tie sluzobky a cez den dohodnut vencenie, ak mas dlhu pracovnu dobu. Ja uz by som ale dobrovolne nesla do psa v panelaku ako samonyvajuca, pre mna to boli brutal stresy, ked sa mi pretiahlo nieco v praci…furt rozmyslat ze co ten chudak pes tam od rana stepuje a caka na mna
Je to veľmi obmedzujuce keď som bola v byte mala som psa dlhé roky sama , ale mala som v zálohe moju mamu, príp sestru, ktorá si ju vzala pri dovolenke , sluzobke atd , dokonca posledné dva roky u mamy bývala, keď som sa sťahovala.
Inak si odkázaná na hotely co je drahá sranda a aj v prípade zdravotných problémov psa. Ja by som ho nechala ex
Už by som nešla do psa v panelaku
Aj ked ho mas rada (psa), tak je tu dan za psa, veterinarne osetrenia, pripadna liecba, strava, to su rocne stovky eur pomaly viac ako za dieta... plus teda riesenie opatery pri cestovaní. Ex so psom prisiel, so psom odíde.
Bud budes platit hotel alebo niekoho ochotneho v okoli. Aj u nas min v skupine sa pytala kocka na strazenie a prihlasilo sa vela ludi
Nam psa strazi svokra, inak by som to musela riesit rovnako hotel alebo dakdo ochotny
@peter0123 tak kazdy je iny. A pre autorku napisem ze pes je strasne obmedzujuci a hlavne otravny vie byt.Nech si to este rozmysli poriadne a nerobi expriatelovi takuto sluzbicku.
Aj na Facebooku su skupiny, kde sa ludia ponukaju, ze postrazia psa, mozno by si tam nasla niekoho, kto by ti ho zakaždým postrazil. Samozrejme nie zadarmo
My mame psika,ale vonku. Ale aj tak potrebujeme pomoc,ked ideme niekam na dovolenku. Mame rodinu a kamaratov,ktori ho nakrmia a vyvencia,venuju sa mu. Bez pomoci to nezvladnes. Nemas ho kam dat,ked odides na sluzobku. Bud pojde s tebou alebo popros znamych. Inak sa neda.
Vela ludi v mestach strazi psov, ze si privyrabaju tym. Ak mate nejaku mestsku stranku na fcb mozno by sa niekto nasiel aj u vas. U nas to stale niekto ponuka.
My mame psa a strazi nam ho vzdy jeden kamarat, ktory ho ma rad alebo rodicia ale vacsinou sa snazime vzdy ho vsade brat.
Je to obmedzujuce napriklad aj ked ideme na pivo a sa zasedime tak proste jeden z nas musi ist po psa. Vacsinou ho berieme uz aj na pivo🙂 a vsade v ramci vencenia.Napriklad idem rano cvicit beriem psa tam ma pocka. Alebo idem k zubarovi beriem psa. Aby som spojila vencenie s tym co mi treba vybavit.
Je to ale obrovsky zavazok na vela rokov.
Ahojte,
S mojím ex-partnerom máme šteniatko Stafforda
Bohužial po väčsich nezhodach sme sa rozišli a odsťahovala som sa od neho.
Problém je ale že o psíka som sa starala iba ja nakoľko moj drahý bol schopný ho nechať doma o hlade a bez vody aj 12 hodín.
Ako každe šteniatko vystrajal a moj ex na neho nemal nervy tak ked spravil zle neraz ho udrel alebo po ňom niečo kopol tak že psik kňučal a bal sa ho.
Rada by som si ho zobrala k sebe nakoľko tu by o neho bolo postarane lepšie, dokonca by mal aj vacsi priestor na vybehanie sa .
Problem je však že vo veterinarnom preukaze je zapisany iba moj ex a na čipe je zapisany tiež len on.
Neviem ako postupovať aby ma neobvinil z nejakej kradeze alebo podobnej veci .
So psikom mam vybudovane neskutočne puto a je mi luto ho nechať niekde kde o neho nejavia žiaden zaujem . Ide mi srdce puknut ze mi ho nedovolil zobrat ajked cele som to financovala ja.
Prosim ako sa da v takomto pripade podla Vas postupovat? Alebo čo mam robiť ? Fakt nechcem aby ten psik u neho zostal ani len jednu minutu.
Blbé poznámky si prosím nechajte. Celý život som vyrastala so psíkmy a neviem si predstavit ako psik dopadne keď tam ešte ostane nejaky čas.
Ďakujem za rady ! 🙂

@ktochytavzite ešte raz zopakujem otázku čo ak pes ochorie? Pri väčších plemenách sú problémy napríklad s kĺbmi.
Kmotrovci chodia vždy na dve dovolenky, jednu so psom autom druhú letecky bez, kmotra platila bežne za psí hotel max 100-150 euro aj keď mali dvoch. Keď táto suma je pre niekoho veľa ako zabezpečí veterinárnu starostlivosť, vyšetrenia, lieky, výživové doplnky,operáciu v prípade ak psík ochorie. Sama som dávala vyššiu sumu mesačne aby som nášmu psovi zabezpečila dôstojnú starobu. Respektíve môže dať zviera utratiť, lebo mať psa, nie je len o tom dať ho zaočkovať proti besnote a venčiť.