Byt mi pripomína život s partnerom

22. jan 2022

Ahojte. Mala som vzťah 8 ročný s partnerom, žili sme spolu. No rozišli sme sa , on odišiel z bytu a mne v tom bytr bolo nenormálne ťažko lebo mi ho všetko v nom pripomínalo. Keďže sme začínali žiť v tom byte spolu. No nejak som sa nedokazala od neho odtrhnúť tak som ho zavolala späť k sebe stým , že sa chcem odsťahovať do iného mesta úplne do neznama a začať nový život aby som naňho zabudla. Tak som si povedala že dokiaľ ešte budem v tom byte kým si nenájdem iný byt a prácu v inom meste tak budeme spolu. Mala som v pláne všetko nechať a odísť. No lenže keď našiel ten deň kedy som bála odnasat veci a balit všetko a odnasat z domu tak si ešte hovorím že však nech ide somnou ešte že mi aspoň pomôže.. za toto ma ukamenujete.. ale hovorím mu že nech ide somnou že začneme nový život. Dal sa na to išiel somnou 400 km ďaleko od tadiaľ kde sme žili. Bývali sme spolu pol roka no nezvládala som to snim, zase sme sa rozišli. Tentoraz definitívne lenže problém je, že mi ho pripomína aj tento nový byt 😅 keď odišiel cítila som sa ako keby mi vytrhol srdce a zobral všetko so seboue. Pripomina mi ho ešte aj kuchynská linka, tv, záchod, podlaha, stena, posteľ všetko. A tak si hovorím že preboha veď ja som sa sťahovala tak ďaleko kvôli tomu aby som začala nový život s čistými spomienkami a so žiadnymi spomienkami na ex. Keďže v novom byte a v novom meste by mi ho nič nepripominalo. No problém je že ja som sa sťahovala, presunula som doktorov a všetko do nového mesta, dosť som

autor
22. jan 2022

Dosť som sa natrapila stým všetkým a teraz mi ho ten byt pripomína a ešte aj mesto keďže sme spolu všade chodili a je mi z toho stále na zvracanie , cítim presne ten pocit aký som mala keď som bola malé dieťa a moja mama niekde na dlhšie odišla. Ta guca v krku a nenormalny smútok a bolesť na hrudi. Alebo keď som ráno vstávala do školy a vedela som že zase ma tam budú šikanovať a nebudem mať pri sebe moju dobru mamku ktorá mi bude chýbať.
Tento pocit mam presne teraz. Že sa cítim úplne stratená a na dne a depresívne. A mám v pláne sa zase sťahovať a znova začať odznova v ďalšom meste a y som naňho nemyslela. Ale to nechcem je stým veľa problémov anuz sa nevládzem toľko sťahovať. Ešte aj prvy byt som predala len aby som zmizla od toho starého života.. som úplne v pi.

0silvia0
22. jan 2022

a mne je tazko z tohoto pribehu ak je pravdivy🙄

h2
22. jan 2022

Sťahovanie Ti nepomôže. Boli ste spolu 8 rokov, to je veľmi dlhá doba. Pred spomienkami aj tak neutečieš. Chce to čas, kým to prebolí.

andreatytler
23. jan 2022

Ja by som sa asi tiez prestahovala ak by som sa rozisla. Chapem ta.
Skus zajst za psychologom alebo na nejaku terapiu a ked nepomoze tak sa zase prestahuj, ale je dost mozne ze ti to pomoze len na velmi kratko, kym budes zneprazdnena stahovanim a vybavovanim a potom sa tvoja mysel vrati do starych kolaji a zacne ti chybat. Skus sa nejak inak zamestnat, hlavne svoju mysel.

marca12
23. jan 2022

Utekas pred spomienkami,ale nikam neutecies. Je uplne prirodzene,ze nam miesta pripominaju ludi zvlast po rozchode alebo smrti blizkeho. S tym sa len treba naucit zit. Je normalne,ze sa rozplaces,ked ti ho nieco pripomeniem. Dopraj si cas na smutok a potom chod dalej. Neutekaj z kazdeho bytu a cez celu republiku.

vilma7
23. jan 2022

Pred spomienkami neutečieš a keďže sa dokola vraciaš aj k detstvu, na tvojom mieste vyhľadam odbornú pomoc na spracovanie minulosti.

maminkadeticiek
23. jan 2022

To co presivas nie je koniec sveta.Je to standardna situacia po rozchode,kazdy den bude o milimeter lepwie.Hlavne sa uz nikam nestahuj a zacni si tam kde si ak mas pracu tvorit vlastny zivot a zi.

lintu
23. jan 2022

Na bazos chodí veľa ľudí, ktorí by sa novej kuchynskej linke, tv,.... zadarmo, resp. za pár drobných, určite potešili 😉 😅 Sťahovať by som sa ale na tvojom mieste už nesťahovala. Ako píšeš, je s tým len zbytočne veľa roboty. Skús aspoň zo začiatku veci robiť inak, ako si bola za toho polroka zvyknutá. Snáď sa v okolí nájdu ešte nejaké miesta, kde ste neboli. Spomínané zariadenie bytu, môžeš zase napríklad popremiestňovať.... Hlavne, aby si mala proste stále čo robiť. Zamestnať hlavu inými myšlienkami. Táto fáza depiek raz skončí.

slovakboy
23. jan 2022

Nenapisala si prečo ste sa furt rozišli keď podľa toho čo píšeš ho máš rada.

ovaaa
23. jan 2022

To budeš od všetkého, čo ti ho niečo pripomína utekať a sťahovať sa? A tie veci, čo si balíla do nového bydliska ti ho nepripomínali? Veď ak to neklapalo medzi vami tak logicky to nemá zmysel. Si posadnutá niečím čo by si chcela a keď to máš tak si neni spokojná. To je na psychológa alebo ochoty sa zmenit a spracovať veci v hlave, nemanipulovat ľudí, aby si bola chvíľu spokojná. Zbytočne si komplikuješ sťahovaním život...nuz dalo ti to ponaučenie, nič ti to nevyriešilo.....veľa šťastia s úradmi a ďalším sťahovaním...

jaskolka
23. jan 2022

Prepáč, ak budem zlá, ale robíš chybu za chybou. Už to, že po rozchode si ho ťahala nazad k sebe "aby ti pomohol" bola hlúposť.A on tiež hlupák, keď na to privolilPretoze to chce rázny rez, a zahojit ranu, nie ju jatrit takto.
Rozide sa x ľudí na svete. Keby všetci hneď utekali a po každom rozchode pálili mosty, sťahovali sa a menili komplet nábytok, tak to by bola taka migrácia a možno by mnoho aj skrachovalo😆.
Ale vážne, uvedom si, že to he tvoja minulosť. Každý ju má nejakú, toto nezmeníš a pred ňou neujdes. Aj keby si vymenila vserko, budeš to mat v hlave.
Keď to nezvládas sama, vyhľadať pomoc odborníka. Ale hlavne už preboha nekontaktovat a neupinat sa na bývalého. Ste od seba hotovo, život ide ďalej.

liljana
23. jan 2022

No do tretice vsetko dobre ... Skuste to este raz.
Akceptuj, ze jedna faza zivota skoncila, uz si nemate co dat a mozte zostat priatelmi. Prilis sa na ne toho cloveka fixujes, aj na vas stary byt, aj na mesto. Ved sa nemozes zakazdym stahovat pomaly do ineho statu, ked sa s niekym rozides.

lesana25
23. jan 2022

Prepáč ale pripomenula si mi toto 🤦‍♀️ pripomínať ti ho bude úplne všetko, hlavne ho pri ďalšom sťahovaní zasa nežobri aby išiel s tebou. S ním sa nedá, bez neho sa nedá..

ruzovakrava
23. jan 2022

Niekde som čítala že vysporiadať sa s rozchodom môže trvať aj polovicu času ktorý si strávila vo vzťahu. Takže u teba 4r, čo ti rozhodne neželám. Podľa toho čo píšeš aj o detstve tak si so sebou pravdepodobne niečo nezdravé nesieš. Musíš to stráviť, choď medzi ľudí, prerob byt aspoň do takej miery že popresúvaš nábytok, a hlavne nad ním nerozmýšľaj. Pre niečo sa vaše cesty rozišli tak to nechaj tak. Keď nevieš byť spokojná sama osebe, tak ti v tom druhý človek nikdy nepomôže. Ale na to prídeš až keď budeš spokojná sama so sebou 🙂 prejde to, len to nesil a nevracaj sa k tomu

zdenkastanka
23. jan 2022

Prepac ,ale ty si trafena🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️rozides sa s priatelom,nedokazes byvat v tom byte tak sa rozhodnes odist,odstrihnut sa. Ok.a tu mal príbeh skoncit... a nie ze do toho casu odstahovania sa do ineho mesta si znova zavolat priatela aby s tebou este chvilu zil... wtf???a zavolat ho zit do toho noveho mesta ??to uz vobec nechapem.

mimi2018
23. jan 2022

Nájdi si niekoho nového a hneď na tohto zabudneš, to ti môžem garantovať.

jana17777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
24. jan 2022

Nemusíš sa nikam sťahovať. Stačí premalovat steny, dať nové obrazy, prehodiť nábytok, prípadne oblepit tapetou kuchynskú linku, kúpiť nový koberec a podobne. Budeš mať zábavu a rýchlejšie zabudneš. Nájdi si nejaký koníček, začni behať, prihlas sa na kurz varenia alebo angličtinu, čokoľvek. Stretneš nových ľudí, to potrebuješ. Predstav si, keby ste mali dieťa. Bolo by to oveľa horšie, lebo by ste sa museli kvôli nemu stretávať ďalších x rokov.

via88
24. jan 2022

A to pravda toto? 😀

lujza123
25. jan 2022

Keď ti niekto chyba, bude ti chýbať aj na konci sveta a všetko ti ho bude pripomínať... Keď bude vonku prsat spomenieš si ako pršalo na vasom 1 rande a pod. Spomienky sú v hlave, tam sa sústred, na svoju hlavu. Sťahovaním si vôbec nepomôžes, keď takto vymýšľas teraz (zmeniť byt, mesto, prácu koli rozchodu) tak si to potiahnes zo sebou a na novom mieste budeš myslieť na to staré

Áno smútok po rozchode je úplne normálny, aj keď si to bola ty kto sa rozišiel. Poplac si, posmut, daj tomu cas ale chod ďalej, nevracaj sa už spať. To si proste musíš aj sama sebe prikázať keď ta pochytí záchvat plaču že dosť bolo