icon

Ako udržiavať čisté akvaterárium pre vodnú korytnačku?

mimka688
30. júl 2025

Ahojte mám vodnú korytnačku celkom už veľkú, dĺžka panciera má 22 cm. Doteraz som mala terárium 70x40 ale už jej je malé. Čoskoro príde väčšie. Chcem sa opýtať ako často meníte vodu? Ja aj každý druhý deň. Už toto terárium je pre mňa dosť ťažké a mám ho problém dotrepať do vane. Neviem si predstaviť ako budem umývať do väčšie asi len na mieste ani do vane by sa nezmestilo. Nemáte pre mňa nejaké finty aby sa tak často nemusela meniť voda? Určite dokúpim aj nejakú väčšiu násobku kde ju budem kŕmiť aby sa čo najmenej znečistilo to veľké potom. Poprípade nepoznáte nejaký účinný filter, ktorý by jej vo vode nehučal?

Ďakujem

basulaak
30. júl 2025

Ja som mala akvaterarium s plochou o daco vacsie a sirsie ako skolska lavica. Urcite nekrmit korytnacku v akvariu ale nakrmit ju v boxe s vodou - cize na stravovanie ju premiestnovat. Filter je povinnost - pozri na nete za lacnejsie nez chovprodukty. Kazdy trosku huci. Ja som ho cely ponarala do vody aby nezblnkal. menila som vodu raz za 2 tyzdne niekedy aj 1x tyzdenne.

viestta
30. júl 2025

vsak odsat vodu hadicou do vedra, zaroven pozbierat kal zo dna. V akvaristickom obchode ti poradia. Okrem toho ucinny filter, uz sa vyrabaju aj pre teraria s nizkou hladinou vody
https://www.superzoo.sk/fluval-odkalovac-easyva...

mimka688
autor
30. júl 2025
@basulaak

Ja som mala akvaterarium s plochou o daco vacsie a sirsie ako skolska lavica. Urcite nekrmit korytnacku v akvariu ale nakrmit ju v boxe s vodou - cize na stravovanie ju premiestnovat. Filter je povinnost - pozri na nete za lacnejsie nez chovprodukty. Kazdy trosku huci. Ja som ho cely ponarala do vody aby nezblnkal. menila som vodu raz za 2 tyzdne niekedy aj 1x tyzdenne.

@basulaak a to hučanie nebude prekážať korytnačke keď bude spať vo vode ? Mne v piatok príde nové dĺžka 100 x 50 cm. Áno tú nádobku na kŕmenie zabezpečím čo najskôr.

viestta
30. júl 2025
@mimka688

@basulaak a to hučanie nebude prekážať korytnačke keď bude spať vo vode ? Mne v piatok príde nové dĺžka 100 x 50 cm. Áno tú nádobku na kŕmenie zabezpečím čo najskôr.

@mimka688 dnesne filtre nehucia

mimka688
autor
30. júl 2025
@viestta

vsak odsat vodu hadicou do vedra, zaroven pozbierat kal zo dna. V akvaristickom obchode ti poradia. Okrem toho ucinny filter, uz sa vyrabaju aj pre teraria s nizkou hladinou vody
https://www.superzoo.sk/fluval-odkalovac-easyva...

@viestta zatiaľ som to odčerpavala nadobkou

viestta
30. júl 2025
@mimka688

@viestta zatiaľ som to odčerpavala nadobkou

@mimka688 za tie roky si sa zbytocne natrapila. No a velke akvaria sa nenosia do vane ani pri "velkom upratovani". Umyvaju sa na mieste, staci ich vypratat a vodu vycerpat

mimka688
autor
30. júl 2025
@viestta

@mimka688 za tie roky si sa zbytocne natrapila. No a velke akvaria sa nenosia do vane ani pri "velkom upratovani". Umyvaju sa na mieste, staci ich vypratat a vodu vycerpat

@viestta toto veľké budem už tak ja som to tak nastriedacku robila raz cele do vane a raz umyť iba na mieste.

mimka688
autor
3. aug 2025
@basulaak

@basulaak SUNSUN filter do akvaterária a akvária pre korytnačky HN Skúsila som objednať tento, dnes som ju kŕmila mimo teraria ale nechcela sa vypotrebovať mimo terarka 😅