Ako zabrániť cudzím mačkám okakávať náš trávnik?

2. feb 2024

Ahojte, viem, ze diskusii na podobnu temu je milion, ale nestracam nadej, ze niekto nasiel nejaky ucinny sposob, ako vyhnat cudzie macky z pozemku a zabranit im okakavat cely pozemok. Uz je to neunosne, minimalne 15 kopok za tyzden. Mame krasny velky travnik a zahradu a cele je to znicene hlupymi mackami. Skusili sme spreje, citrusy, tigri moc. Uz fakt neviem a psa mat nemozeme. Preco ne*eru u susedov? Vsstky macky z okolia snad chodia k nam.

majlo1234
2. feb 2024

@lenkahvh ja neviem, ci je to tym, ze bol predtym vnutri, nikdy som inu macku takto nevidela. Ale on normalne cupne nad kanal a trafi sa do tej dierky. 😂 a potom sa stane, ze dojdeme autom z mesta a osti nam kolesa😏

lenkahvh
2. feb 2024

@majlo1234 je nasraty, ze ste boli v meste bez neho 🙂

felycity
2. feb 2024

@autorka, nie on sa naučil sám, ani neviem, kde, všetko si pekne zahrabe po sebe, odvtedy , je čistotný , ani iné mačky k nám nechdodia/ sem tam nejaká prebehne

majlo1234
2. feb 2024

@lenkahvh haha, asi😂

egonsk
2. feb 2024

existuje taka rastlina/kvetina, ktora im neskutocne smrdi (ani mne moc nevonia) a tie macky tam potom uz nepojdu kadit. Mne to pomohlo. Da sa kupit v OBI/Bauhaus.
Ale musis dockat do jari, teraz by ti neprezila.

autor
2. feb 2024

@egonsk vdaka 👍🏻a na nazov si prosim nespomenies?

egonsk
2. feb 2024

zial nepamatam si nazov, ale u visacky k tej rastline je to vyslovene napisane, ze na odpudenie maciek v zahrade. Ono to tak zvlastne vonia, mne az smrdi. Neveril som, ze to bude ucinkovat, lebo predtym som skusal rozne drahe postreky a dokonca aj chlor, ale az toto zaucinkovalo na 100% okamzite - kazdy den som dovtedy bojoval s kopkami poctivo zahrabanych fekalii a tato rastlinka odpudila tychto neprajnikov uplne. Kiezby take existovalo aj na krtkov s ktorymi teraz bojujem, lebo tym mojim krtkom nevadia ani zapalene sirne knoty v diere, ani chlpy ani nic.

milanm12
7. feb 2024

Postrielať

autor
7. feb 2024

@egonsk ahoj, vdaka - nam pomohlo na krtkov 100% a okamzite stava zo zavaranych uhoriek!!! Koncom leta sme sa konecne prepracovali k travniku a o mesiac neskor sme tam mali zopar krtincov - skoro ma porazilo. Nasla som na nete toto odporucanie a hoci som tomu neverila, manzel to vyskusal - vyhrabal zhora trochu, aby videl, kadial ide ta ich cesticka a nalial tam hojne rej uhorkovej vody aj s tym vsetkym okrem uhoriek....ziadne dalsie krtince sme odvtedy doteraz nemali...a poctivo zlievam tento "zazracny uhorkovy nalev" odvtedy do flias...uz mam asi 7 plnych flias pripravenych keby nahodou...vidis, my sme sa zbavili krtkov,no teraz nam travu nicia tie hnusne masky...dnes som po 5 dnoch zase vyzberala do 10 kopok 🤮 daj vediet, ci uhorkova stava pomohla, drzim palce 👍🏻

autor
7. feb 2024

@egonsk a prosim este v akych rozostupoch si to sadil? Lebo my mame dost velky travnik...a ta rastlinka prezije aj v zime? Lebo my mame od aprila do oktobra zavlahu, tak vtedy u nas nekadia, teda aspon to tak bolo...a zacali az ked sme zavlahu vypli, teda na zimu.. a aj vela postrekov sa ma davat len v sezone april-oktober, co nam nepomoze 😔

dodovadomacnost
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dodovadomacnost
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dodovadomacnost
Odpoveď bola odstránená
Zobraz