Ahojte, viem, ze diskusii na podobnu temu je milion, ale nestracam nadej, ze niekto nasiel nejaky ucinny sposob, ako vyhnat cudzie macky z pozemku a zabranit im okakavat cely pozemok. Uz je to neunosne, minimalne 15 kopok za tyzden. Mame krasny velky travnik a zahradu a cele je to znicene hlupymi mackami. Skusili sme spreje, citrusy, tigri moc. Uz fakt neviem a psa mat nemozeme. Preco ne*eru u susedov? Vsstky macky z okolia snad chodia k nam.
existuje taka rastlina/kvetina, ktora im neskutocne smrdi (ani mne moc nevonia) a tie macky tam potom uz nepojdu kadit. Mne to pomohlo. Da sa kupit v OBI/Bauhaus.
Ale musis dockat do jari, teraz by ti neprezila.
@egonsk vdaka 👍🏻a na nazov si prosim nespomenies?
zial nepamatam si nazov, ale u visacky k tej rastline je to vyslovene napisane, ze na odpudenie maciek v zahrade. Ono to tak zvlastne vonia, mne az smrdi. Neveril som, ze to bude ucinkovat, lebo predtym som skusal rozne drahe postreky a dokonca aj chlor, ale az toto zaucinkovalo na 100% okamzite - kazdy den som dovtedy bojoval s kopkami poctivo zahrabanych fekalii a tato rastlinka odpudila tychto neprajnikov uplne. Kiezby take existovalo aj na krtkov s ktorymi teraz bojujem, lebo tym mojim krtkom nevadia ani zapalene sirne knoty v diere, ani chlpy ani nic.
Postrielať
@egonsk ahoj, vdaka - nam pomohlo na krtkov 100% a okamzite stava zo zavaranych uhoriek!!! Koncom leta sme sa konecne prepracovali k travniku a o mesiac neskor sme tam mali zopar krtincov - skoro ma porazilo. Nasla som na nete toto odporucanie a hoci som tomu neverila, manzel to vyskusal - vyhrabal zhora trochu, aby videl, kadial ide ta ich cesticka a nalial tam hojne rej uhorkovej vody aj s tym vsetkym okrem uhoriek....ziadne dalsie krtince sme odvtedy doteraz nemali...a poctivo zlievam tento "zazracny uhorkovy nalev" odvtedy do flias...uz mam asi 7 plnych flias pripravenych keby nahodou...vidis, my sme sa zbavili krtkov,no teraz nam travu nicia tie hnusne masky...dnes som po 5 dnoch zase vyzberala do 10 kopok 🤮 daj vediet, ci uhorkova stava pomohla, drzim palce 👍🏻
@egonsk a prosim este v akych rozostupoch si to sadil? Lebo my mame dost velky travnik...a ta rastlinka prezije aj v zime? Lebo my mame od aprila do oktobra zavlahu, tak vtedy u nas nekadia, teda aspon to tak bolo...a zacali az ked sme zavlahu vypli, teda na zimu.. a aj vela postrekov sa ma davat len v sezone april-oktober, co nam nepomoze 😔
@lenkahvh ja neviem, ci je to tym, ze bol predtym vnutri, nikdy som inu macku takto nevidela. Ale on normalne cupne nad kanal a trafi sa do tej dierky. 😂 a potom sa stane, ze dojdeme autom z mesta a osti nam kolesa😏