Ako zastaviť neprestajné kikiríkanie kohúta?
Ahojte, asi sme urobili chybu a doniesli si ku sliepkam kohuta. Ja mam pocit, ze ma z neho porazi. Za poslednu pol hodinu kikirikal 30x 🤦♀️🤦♀️ keby to mam ratat za cely den tak ma j..e. uz mi parkrat zobudil aj malu 🤦♀️ takto intenzivne je to cca 2t, 3mesiace bol klud. Je tu nejaky chovatel, co by poradil aby prestal? Okrem vyvaru 🤭 mam chut ho zbalit a vratit 😅😅😅
@evcagabi keď bude kikirikat vezmi ho a namoč ho do zimnej vody. Normálne vo vedre na minútku. Nechaj trčať len hlavu. Zopakuj to tak dva tri razy hneď po tom čo bude kikirikat. Keď toto nepomôže, tak už fakt len polievka 🙂
@lenkakravcova to vážne by niekto chytil kohúta do rúk ? Či som poznala z detstva len samých zlých kohútov čo ma naháňali cez pol chotára 😁
@lenkakravcova to vážne by niekto chytil kohúta do rúk ? Či som poznala z detstva len samých zlých kohútov čo ma naháňali cez pol chotára 😁
@majus2323 normálne 😃😃😃 prideš chmatneš, pritlacis k zemi a potom silno za krídla zmacknut celé telo a tak prenesieš. Ono práve keď ich pár krát tak pripučíš tak prestanú vyskakovať na ľudí, lebo im dôjde že keď budú vystrajat skončia zle 🤣
(Keď si nie si istá kohútom, vziať si ochranné rukavice a okuliare 😃)
@majus2323 no ani ja by som to neurobila, poprosime deda alebo babku 😅😅😅 ja sa bojim
Niektorí chovatelia používajú obojky na kohúty, ktoré jemne obmedzia ich schopnosť natiahnuť krk pri kikiríkaní, čím sa znižuje hlasitosť.
@evcagabi ... keď inak nie,jeden spôsob je istý -chutny nedeľný obed by bol z neho 😀
Jojoooj. Tym vyvarom si mi narobila chutky.
A zaroven privodila spomienky z detstva. Z jednej strany suseda mala kohuta. A z druhej strany tiez. Takze sa asi takto stazovali jeden druhemu 😂😂😂😂 o tretej rano. V lete ked clovek aspon v noci mohol vetrat ozaj fajn budicek.
Teraz tu mame toto so psami. To mi porad. Vkuse niektory brese. Z toho ani vyvar nespravis 😂🙈
Minule sa aj suseda stazovala ze zaspala do roboty lebo v noci kvoli psom spat nemohla....
hned za susedami je druzstvo. Takze kravy ako zacanu bucat tak....to ako jelen v ruji.... nooooo veselo 😂😂😂😂 ale zas pre mna vzdy lepsie ako ruch velkomesta.
Jojoooj. Tym vyvarom si mi narobila chutky.
A zaroven privodila spomienky z detstva. Z jednej strany suseda mala kohuta. A z druhej strany tiez. Takze sa asi takto stazovali jeden druhemu 😂😂😂😂 o tretej rano. V lete ked clovek aspon v noci mohol vetrat ozaj fajn budicek.
Teraz tu mame toto so psami. To mi porad. Vkuse niektory brese. Z toho ani vyvar nespravis 😂🙈
Minule sa aj suseda stazovala ze zaspala do roboty lebo v noci kvoli psom spat nemohla....
hned za susedami je druzstvo. Takze kravy ako zacanu bucat tak....to ako jelen v ruji.... nooooo veselo 😂😂😂😂 ale zas pre mna vzdy lepsie ako ruch velkomesta.
@maryetta 😅😅😅 ma to svoje caro ten dedinsky zivot 😅😅😅
@mdse kohut kazdy vecer pred spanim pobozka vsetky svoje sliepky, az na jednu, ktorej vzdy len vytrhne par pierok. Uz to takto ide tyzden a sliepka nestastna a nasrata sa ho pyta: preco vsetky ostatne pekne pobozkas ale mne vytrhnes perie? A on na to: teba zlatko, teba chcem vidiet nahu 😉😂
@katarinaba 😆
Nepíšeš koľko ma sliepok a aký je starý. Potrebuje 7-8 sliepok minimálne. Veľký výbeh a možnosť sa dostať na vyvýšené miesta. Mňa vždy fascinovalo ako sa vedia postarať o sliepky dokonca sa aj o dážďovky podelil s sliepkami, zalarmovať každého predátora, dokonca upozornil aj na lietadlo keď zbadal na oblohe a sliepky sa hneď schovali.
@evcagabi a mysli na to, že aj susedov to otravuje. Je sebecké chovať kohúty mimo lazov
@alex121 my zijeme v podstate na "samote u lesa" s par susedmi, ktori nieco chovaju. Z okolia pocujem zabucanie kravicky, bekanie oveciek, kackanie kaciciek a sem tam pride dat aj liska dobru noc niektorej zo sliepociek 😅😅. Len ta k...va kohut mi vadi lebo je to stale.
@alex121 my zijeme v podstate na "samote u lesa" s par susedmi, ktori nieco chovaju. Z okolia pocujem zabucanie kravicky, bekanie oveciek, kackanie kaciciek a sem tam pride dat aj liska dobru noc niektorej zo sliepociek 😅😅. Len ta k...va kohut mi vadi lebo je to stale.
@evcagabi úplne chápem.
@frflos_nespokojny este mame indickych bezcov a spomenula som si, ze aj na kacicu som mala take nervy, co cele doobedie kackackala a nakoniec som si zvykla 😅😅 tak mozno casom prestanem vnimat aj kohuta
@lenkakravcova vyskusame, dakujem 🙂
@evcagabi ja žijem na dedine , mám asi 8 sliepok a kohúta ten tiež kikirika . Ale mne to nevadí , mám pocit že žijem stále akokeby som mala 10 a bola u babky , ozve sa susedov , ozve sa môj , potom o dva domy. Aj teraz kikiríkajú ako diví , svitá . Ja by som to sliepkam neurobila, nech majú potešenie, ráno ich obskáče , potom je ticho , vyčerpaný a potom si zas dokazuje že je chlap a večer čuší až nadránom zas kikríka , pekne ich poriadne vymydlí a opakuje sa to . Ešte mi chýba gagot husí a mečanie kôz.
@evcagabi neviem koľko máš sliepok , prikúp sliepky , sex ho unaví .
@evcagabi a mysli na to, že aj susedov to otravuje. Je sebecké chovať kohúty mimo lazov
@alex1212 nasi susedia maju kohuta, rano budi mojho syna niekedy este pred svitanim lebo ma lahky spanok, poprosili sme ich ci sa s tym neda nieco urobit a odpoved bola ze oni ho maju pre deti lebo deti chcu mat a ze aby sme si zatvorili okna a pustili klimu alebo riesili U DOKTORA lahky spanok. Ide ma rozhodit lebo to tu okrem rana skrieka cely den lebo ho maju zrejme v strede dvora a on si zrejme brani uzemie ked sa tam deti hraju tak skrieka cely den. Ked sme sa sem nastahovali mali jedneho a ten skriekal tak ze maly nemohol spat na terase po dlhsom prosikani ho dali prec a teraz kupili zase. NECHAPEM NACO TOTO LUDIA MAJU. Vraj uz moj maly vyrastol, ma 4 roky 😃 a ich deti ho chcu takze si kupili zase 🙄🔫 takze tu cely den pocuvame kohuta “LEBO DETI”
@alex1212 nasi susedia maju kohuta, rano budi mojho syna niekedy este pred svitanim lebo ma lahky spanok, poprosili sme ich ci sa s tym neda nieco urobit a odpoved bola ze oni ho maju pre deti lebo deti chcu mat a ze aby sme si zatvorili okna a pustili klimu alebo riesili U DOKTORA lahky spanok. Ide ma rozhodit lebo to tu okrem rana skrieka cely den lebo ho maju zrejme v strede dvora a on si zrejme brani uzemie ked sa tam deti hraju tak skrieka cely den. Ked sme sa sem nastahovali mali jedneho a ten skriekal tak ze maly nemohol spat na terase po dlhsom prosikani ho dali prec a teraz kupili zase. NECHAPEM NACO TOTO LUDIA MAJU. Vraj uz moj maly vyrastol, ma 4 roky 😃 a ich deti ho chcu takze si kupili zase 🙄🔫 takze tu cely den pocuvame kohuta “LEBO DETI”
@martina_trnava no ak si sa prisťahovala na dedinu a do ešte časti kde sú starousadlíci , tak s tým nepochodíš . zvyčajne to ľudom nevadí , ja som si musela zvyknúť a to aj na cinkulárku ráno o 8:30 alebo kosačky , vŕtačky. To nie je mesto.
Kohút bude škriekat vždy, daruj ho komu chce, a k veci susedia Vás musia milovať, u nás mali kohúta asi 400 metrov od domu a tie nervy som si vravela, čo si to za debila kúpi v meste kohúta počúvať to od 4 ráno pol dna a zničiť život všetkým naokolo, tak isto ako s brechajucimi psami, kúpim si psa a celý život breše na záhrade nie, že by ho naučili proste ľudia netreba komentar
Kohút bude škriekat vždy, daruj ho komu chce, a k veci susedia Vás musia milovať, u nás mali kohúta asi 400 metrov od domu a tie nervy som si vravela, čo si to za debila kúpi v meste kohúta počúvať to od 4 ráno pol dna a zničiť život všetkým naokolo, tak isto ako s brechajucimi psami, kúpim si psa a celý život breše na záhrade nie, že by ho naučili proste ľudia netreba komentar
@zuzubb007 u nas maju zverinu naookolo vsetci 😅 my byvame takmer na "samote u lesa" 🙂 a vsetko sme tu susedia co sa pozname.
Inak pre vsetkych, kohut sa umudril, vyvar byt nemusel 😅 asi mal len nejake bujare obdobie 😅😅😅😅
@martina_trnava ľudia sú veľmi sebecki a bezohľadní... My sa roky natahujeme a stále to tam kikirika.. niektorí ľudia žijú z nešťastia druhého, inak by to nerobili . Takíto sebci sú u mňa nuly...
@martina_trnava no ak si sa prisťahovala na dedinu a do ešte časti kde sú starousadlíci , tak s tým nepochodíš . zvyčajne to ľudom nevadí , ja som si musela zvyknúť a to aj na cinkulárku ráno o 8:30 alebo kosačky , vŕtačky. To nie je mesto.
@subartic ja tiez nie som z mesta ale z dediny, ale ked mi niekto povie, ze mu to budi dieta (lebo my sme kupili dom v podstate postaveny v zahrade tych susedov a kohuta mame “skoro pod oknami”) tak by isiel hned do polievky. Takze nie nie som fajnova a panicka z dediny.
@martina_trnava ľudia sú veľmi sebecki a bezohľadní... My sa roky natahujeme a stále to tam kikirika.. niektorí ľudia žijú z nešťastia druhého, inak by to nerobili . Takíto sebci sú u mňa nuly...
@alex1212 presne. Moj maly ked bol babatko nemohol spavat ma terase lebo to tam stale skriekalo tak som ho prechadzkou po dedine uspala a potom som isla s kocikom bud do domu a tam som ho prelozila na postel alebo som sa s nim prechadzala kym sa nezobudil. Ked som sa opytala najprv ci sa s tym neda nieco lebo to tu cely den skrieka tak ten primitov odvedla sa ma s usmevom na tvari opytal ci ho ma naucit rozpravat toho kohuta. A az ked maly trosku podrastol tak ho dali prec a teda nemali kohuta snad rok a pol a potom sa zhodli ze moj maly uz je velky ma 4 roky tak detom kupia dalsieho. Pritom maju 5 deti oni a samozrejme okna na dome do ulice a tam ho nepocuju. Pobozni ludia s 5 detmi sa mi smiali do ksichtu. Ja som bola na prasky ked boli maly malicky lebo sa mohol prespat na terase ale….. a teraz rano vzdy vstavam skorej ked ho ja zacujem a zatvaram okno aby ho to nebudilo. Cele zle aki su ludia…
@alex1212 presne. Moj maly ked bol babatko nemohol spavat ma terase lebo to tam stale skriekalo tak som ho prechadzkou po dedine uspala a potom som isla s kocikom bud do domu a tam som ho prelozila na postel alebo som sa s nim prechadzala kym sa nezobudil. Ked som sa opytala najprv ci sa s tym neda nieco lebo to tu cely den skrieka tak ten primitov odvedla sa ma s usmevom na tvari opytal ci ho ma naucit rozpravat toho kohuta. A az ked maly trosku podrastol tak ho dali prec a teda nemali kohuta snad rok a pol a potom sa zhodli ze moj maly uz je velky ma 4 roky tak detom kupia dalsieho. Pritom maju 5 deti oni a samozrejme okna na dome do ulice a tam ho nepocuju. Pobozni ludia s 5 detmi sa mi smiali do ksichtu. Ja som bola na prasky ked boli maly malicky lebo sa mohol prespat na terase ale….. a teraz rano vzdy vstavam skorej ked ho ja zacujem a zatvaram okno aby ho to nebudilo. Cele zle aki su ludia…
@martina_trnava aj starostovia by s tým mali niečo robiť. Kohúty by sa mali chovať len na lazoch kde domy nie sú takto na sebe ako v meste

My máme kohúta a susedia papagája. Papagáj sa naučil kilirikat od, nášho kohúta. Teraz máme duo 😁