Ako zistiť, či je psíkovi zima?
Mám krátkosrstého. Ďakujem
Myslis na prechadzke, ci pri spanku?
Nase maju nastrihanu deku na mensie kusy (cca 60x50), hodene do pelechov, a ked maju chut, zakrtkuju sa pod ne, a tak spia. Ked im je uz teplo, vylezu a lahnu si navrch. A tak to striedaju.
aj pes sa dokaze triasť. Kedy myslis ze mu je zima? Pocas prechadzky, len tak na dvore ci v bude? My mame v zime vyhrievanu budu, cas nastaveny na urcite hodiny a vo vnútri pelech a zavetrie od jesene do jari (potom odmontujeme). Na prechadzky mame nejake oblecenie...pes sa za ne nebije ale teda proti silnemu vetru super vec, reflexna vesta v tme. Na dvore je pes cca pol dna, ked sa nudi alebo mu je zima, moze ist do budy kde ma celoročne pelech
Situácia je tá. Sme na návšteve na víkend a tá ho nechce v dome, takže musí byť vonku v klietke. V tej má pelech a 2 deky. Trásť sa netrasie.
Zalezi aj od pocasia, tu na zapade, tak to je yeraz celkom otrasne pocasie a viem si predstavit, ze psovi, ktory je celorocne vo vnutri bude zima. Ale ak ma klietku niekde v suchu, neprsi mu tam, ma teply pelech, tak by ale mohol byt ok.
Deky sú dosť zlá možnosť, nasaje to vlhkosť a skôr to chladí ako otepluje. Drevitá vlna je lepšia varianta, ale to neviem či máte. Keď už sa pes trasie tak mu je fakt, že veľká zima. Tak ako my sa tiež začneme triasť od zimy až vtedy. V klietke by som skôr čakala, že ak mu je zima tak sa schúli do takého toho typického klbka.
Ak sa netrasie mal by byť v pohode. Naš keď mu je zima tak chodí vytraseny. Ale zas je veľký mohutný aj keď ma krátku srsť jemu nevadí nič. Ale keď som mala jrt co mala ledva päť kíl, tej bola zima aj v byte na gauči a keď bolo pod 15 stupňov. Záleží od psa ako je naučený
ked je psovi zima, tak sa trasie ako osika a zerie akoby prisiel z koncentraku.
Akeho mate psa?
Ak je to bytovy pes, tak mu je riadne zima. Noc uz je chladna a to kdekolvek na Slovensku. Co ti to vobec napadlo, vystrcit psa vonku.
prečo ideš na návštevu tam kde nechcú psa do domu? hlavne ak nie je naučený byť vonku… segiň…
@autorka pride mi vrcholne nevhodne brat psa k navsteve ktora ho nechce vo vnutri. Riešila by som psi hotel. Ten pes ked je zvyknuty byt celorocne vo vnutri je chudak vyhodeny von a v klietke...smutno mi je. Na zachod pojde ako z tej klietky? Ak by mu bolo zima, na potrebu bude musiet ist skor ako inokedy
Este je pocasie teple,tento vikend prsi ale od utorka zasa teplo,takze pes asi nezmrzne.Nie su mínusové teploty.Naopak troska viacej pobytu na vzduchu mu len prospeje.
Možno by som to pozdravila, vonku bolo myslené v garáži. ( myslela som to ale nenapisala) . Cez noc bolo v miestnosti 15 stupňov, takže si myslím že ok. 🙂 Trásť sa netrasie. Žerie normálne, aj nechal. Chodíme s nim pravidelne na potrebu 😀
@katkaseiner mne príde vrcholne nevhodné dávať psa do hotela.Nieje chudák a nieje nikde vyhodený, na klietku je naučený aj doma v byte.
@biba_18 Lebo idem na návštevu ku svojej rodine, to že nechcú psa v dome nieje problem.
ak máš psa doma a zrazu ho necháš von, to je ako trest 😔
Za mna zase netreba prehanat. Keby ho vyhodi von kde je minusova teplota, ok ale nie ze jeden dva dni v garazi zavrety docasne. Nie kazdy ma rad psy a teda psi hotel je pre psa tiez riadny stres.
Ja svojho psa najviac milujem a raz tiez sme ju nechali na dvore v takomto pocasi, lebo sme museli ist nahle prec. Mala bundu, pelech, zavetrie, bolo mi jej luto ale dala to
@biba_18 bývam od rodiny ďaleko, celý víkend ho nemôžem nechať doma..
Tak ked je v garazi, tak uplne v pohode. Ja ze je vonku v klietke. A ked si predstavim tu otrasnu vichricu a dazd, co boli u nas v noci, tak to pes nauceny iba na byt moze znasat doost zle. Ale ak je v garazi, tak to je uplne v pohode.
@dobryden tak keby mala autorka psa na dvore tak celá otázka nemá zmysel - lebo by vedela či mu je zima na návšteve keď ostane von. autorka nemá psa na dvore, ale v byte … a už vôbec nerozumiem tým tvojim rečiam treste pre psa a o zrútení, keď niekto nechce nechať psa na dvore ak ho doteraz mal v byt, keď tvoj pes je chovaný vonku 🤦♀️
@biba_18 máme xbulla 1 rok

Tak co sme mali psov, tak ked sme boli na prechadzke a bola im zima, tak som videla, ze ich akoby trasie od zimy. Ked je pes niekde vonku na zahrade, tak bude pravdepodobne schuleny, natlaceny niekde v rohu a tiez sa bude triast.