icon

Ako zladiť starostlivosť o psa s prácou od 8 do 16?

7. apr 2024

Ahojte, chcela by som poradiť, resp. ak by ste sa podelili o svoje skúsenosti tí, ktorí pracujete klasicky 8 hodín a máte psa, ako to zvládate vy aj pes, čo sa vám najviac osvedčilo. Príbuzný potrebuje z rodinných dôvodov odcestovať do zahraničia, na neurčito dlho (viacerí rátame s tým, že zrejme nastálo..) a požiadal nás, či sa mu nepostaráme o psa. Nemáme problém pomôcť, v prípade, ak by sa naozaj nevrátil, tak si ho aj nechať. Psík je vychovaný, kastrovaný. Obaja však pracujeme 8-16, raz až dvakrát do týždňa sme na homeoffice. Psík mával doteraz prechádzky aj na obed. Myslíte, že by to fungovalo a naučil by sa vydržať aj bez obednej prechádzky? Vopred ďakujem za konštruktívne rady 🙂

wolf_
Autor odpoveď zmazal
monicatko20
7. apr 2024

Naučí sa 🥰 mala som doma dve, tiež som chodila do na 8h, dokonca na 3 zmeny v tom čase.. ja som im to kompenzovala každý deň vyčerpávajúcou prechádzkou 😊 nehovorím, že sme chodili 20km, ale skákali po loptu, naháňali laser a tak 😊 vydržali vždy pekne 😊

rozculena
7. apr 2024

je naučený byť sám doma? lebo ak nie,tak už ho to teraz nenaučíš.

colsami
7. apr 2024

Ano, dospely pes realne naobed prechadzku nepotrebuje, netreba mu von kazde 4-5 hod 🙂
Mozno par krat bude zacudovany alebo uplne normalne sa prisposobi novemu rezimu.
A celkovo ak je psik ok a naozaj nema nijake specialne psychozy alebo nezvladnutu vychovu, a sadnete si, aj to prisposobenie bude rychle. Vela stastia.

medda_beda
8. apr 2024

8 hodín +/- cesta do práce z práce-vydrží, naučí sa.Nepociká sa a nepokaká pokiaľ nemá zdravotné problémy.