icon

Ako zvládajú chovatelia mačiek mačacie toalety?

20. jan 2025

V prvom rade nemyslím to vôbec hejtersky, mám rada zvieratá a aj ľudí čo majú vzťah k zvieratám. Ale nikdy som nemala mačku a to práve kvôli tomu wc, neviem si predstaviť aby mi mačka robila potrebu niekde v kuchyni alebo v izbe, ani ja nemám záchod v kuchyni, hoci mám splachovací. Proste mám na toto nejaký blok. Preto chcem vidieť či som v tom sama, prípadne ako to vnímajú chovatelia mačiek? Riešili ste to pred kúpou, zvykli ste si alebo toto vôbec neriešite?

sense
20. jan 2025

@hellionka tam bude ale zrejme nejaký problém, máme dve mačky a nemáme nič z toho čo píšeš, na škrabanie má skrabadlo a ani koberce nemáme ozvracane , čiže tam bude hlavný problém majiteľ

galioska
20. jan 2025

@slavka1988 ano clovek si mysli, ze rychlo vyhodit hovienko a je to ale ten moc je tiez zly a furt menit tie kamienky, je to nakladne taka macka doma. Ja zijem v cudzine a teda tu ten servis okolo zvierata nehorazne cenovo. Mozno ked budem stara si zaobstaram ale skor psika, ale ako sa poznam kecam🤣

liusa82
20. jan 2025

@mandymoore123 nie o tom automatickom ešte len rozmýšlame.A to by potom bolo vnútri

hellionka
20. jan 2025

@sense tak mačička ma už 16 rokov, čiže zdravotne natom nieje úplne najlepšie, ale áno podľa mňa aj mačka sa istým spôsobom dá “vychovať” a táto si v celom byte môže robiť vždy, čo chce …

luccija
20. jan 2025

@sense to znie dobre dnes som poz

luccija
20. jan 2025

@sense pozerala reláciu kde bolo také wc, ale neukazovali ako funguje plus hore bol nejaky sáčok kvôli pachu.

diewcatqoo
20. jan 2025

Vela zavisi od toho, aka podstielka je vo wc. Ked sme mali macku, tak som kupovala jemny piesok Tigerino premium s nejakou vonou (uz si presne nepamatam, aka to bola). A aj na tu vonu piesku si treba dat pozor, lebo niektore krasne vonaju, ale akonahle sa to stretne s mocom, strasne to zosmrdne. Pamatam, ze raz som omylom kupila tu istu znacku podstielky, ale inu vonu, a to bol neskutocny puch, ked sa tam macka vycurala. A tie lacne podstielky smrdia strasne vzdy - parkrat som kupila Zverlit a hrozne to bolo citit, o tom, ze blbo hrudkuje, ani nehovorim.
Zavisi to aj od toho, co macka zerie. Nasej som nikdy ziadne mlieko nedala (wtf, koho napadne dat macke mlieko? Maciatka mozu len specialne mlieko zo zverimexu, ziadne obycajne kravske alebo bezlaktozove a dospele macky mlieko nepotrebuju.). Ak sa macka krmi kvalitnym krmivom, nie shitmi typu Whiskas a podobne, tak to hovno menej smrdi. No a samozrejme cistit pravidelne a pravidelne vymienat podstielku. Nasej som cistila zachod min. 5x denne a kazdy vikend som vymienala podstielku a dezinfikovala wc. Wc sme mali na chodbe a nemali sme smrad.

nikpa
20. jan 2025

Zviera cítim na každej návšteve hneď ako vojdem do bytu, aj v prípade keď som popredu ani nevedela, že voľáke zviera doma majú. Domáci ten puch necítia lebo v tom žijú. To ako keď fajčiar povie, že on z druhého človeka cigaretový dym necíti...

katrin21
20. jan 2025

@galioska nesmrdi,ak pravidelne cistis...a mas dostatok podstielky,aby mohla zahrabat . Podstielka tiez nie kazda je dobra, takze zalezi to aj na tomto..a este strava macky...granule- menej smradu, tasticky - viac citit hovienka.
A teda ako aj clovek, kec robi potrebu, v tej danej chvili to citit moze byt,ale to hned vyprcha..

K teme:
My sme mali wc dlho v detskej, roky...v pohode... teraz mame v kupelni pod umyvadlom. V pohode. Vacsie wxc, viac strku, nic v byte necitit a dvere tam su stale otvorene.

katrin21
20. jan 2025

@nikpa blbost, bola som u viacerych ludi,co maju macku doma a nic necitis...ani u nas..
Pytala som sa viackrat kamosiek aby mi uprimne ppvedali.
Nic.

galioska
20. jan 2025

@katrin21 tebe nesmrdi mne smrdi a bude smrdiet, moze mat aj vsetko zlate. Proste clovek ktory nevyrastal
so zvieratami v domacnosti to citit bude vsade aj u teba a musis pochopit ze kazdy na iny nos, fajnovejsi ci sa ti to paci ci nie.

nikpa
20. jan 2025

@katrin21 píše niekto, kto má doma zviera 🤷 😃 ved o tom som písala... Ale OK.
Ja cítim aj škrečka, nie to ešte že mačku.

katrin21
20. jan 2025

@galioska mame psa aj macku..ak ti ide o peniaze , mozem ti povedat, ze pes nas stoji viac penazi, aj veterina aj naklady...pes je vonku, sem tam v zime vnutri... macka v byte vydrzi aj 2 dni sama, ked ma zradlo..
Pes? Ked ma 40 horucky, vyvencit musis....neprijemne . Ozaj s mackou menej starosti a o smrade sa ani nemusim bavit, kazdy pes smrdi,mozno z vynimkou yorka a pudla.

katrin21
20. jan 2025

@nikpa ale u dryhych by som citila ,to ma kazda domacnost iny pach..a kamosky zvery nemaju.
Ja napr.citim zajaca,,seno...u susedy...
A skrecky a morcata vedia smrdiet riadne.
Macka fakt nesmrdi, ak ano, majitel niekde robi chybu.
P.s. moj muz ma fajnovy nos, ked nieco,hned by isla macka prec..nesmie byt smrad. On neni taky milovnik zvierat.

katrin21
20. jan 2025

@galioska ja som nevyrastala so zvermi v domacnosti veru..az za dospela som dcera kupila macku, ked mala 10r... to som mala 33r

galioska
20. jan 2025

@katrin21 macku si kupila dcera, cistokrvnu, maka vsetko to naj aj jedlo vzdy brala to najlepsie , len pisem ze je to nakladne v zahranici, doma je veterinar za babku, inde vo svete nie a ostatne neriesim, proste zviera v dome, smrad v dome😉 moj nazor amoj nos.

katrin21
20. jan 2025

@diewcatqoo napr.zeleny zverlit je vyborny, aj dobre hrudkuje.. ale topka je pre mna Biocat bianco...

katrin21
20. jan 2025

@galioska vcera🤣..ale jediny, kto z nich smrdi,je ten pes.dalej nesmie,iba tam pri okne ma miesto,je vonkajsi.
Ja si fakt myslim, ze nos mam fajnovy a muz este fajnovejsi a vacsina ludi to kasle a necistia a maju lacne nekvalitne podstielky... to fakt robi divy, ked je podstielka dobra. Ono macka ako taka nesmrdi, wc moze,ak sa necisti a pes smrdi aj sam o sebe

diewcatqoo
20. jan 2025

@katrin21 neviem, ja som nebola spokojna so ziadnym Zverlitom. Vyskusali sme vsetky druhy a nevyhovoval nam ani jeden.

oblecenie99
20. jan 2025

Cítim to vzdy a všade, to je jedno, či mačka, pes, škrečok,.morča, králik. Raz sa ma na to domáci spýtali, aby som to povedala a zaklamala som, že nie, ale cítila som,.len som ich nechcela uraziť. Ja nemôžem prejsť ani v Tescu medzi regály, kde sú krmivá pre zvieratá.

bonboniera
20. jan 2025

Samozrejme ze to cítiť keď sa majiteľ nestará a nečistí každý den, aj človek ak po sebe nespláchne smrdí celý byt ;)

frflos_nespokojny
20. jan 2025

samotna macka nesmrdi, ale vonia (pisem o cistokrvej rase) ale wc obcas citit. v dome si najdete miesto kde to zakamuflujete ale v byte to nepomoze. netvrdim, ze wc stale citit . proste treba sa o vsetko starat. poznal som vela chovatelov kde macka nikdy nesmrdela. bolo obcas u niekoho citit wc a to hlavne v byte. samozrejme nesmie macka znackovat po baraku inak sa smradu velmi tazko zbavite- skor nie ako ano

refly
21. jan 2025

Smrad závisí od podstieľky a hygieny. Je jedno či je záchod otvorený alebo zatvorený, dobrá podstielka nemá čo smrdieť. Veľa z nich hrudkuje katastrofálne, alebo sú navoňané nejakou hrozne silnou vôňou a to vie teda preraziť dutiny.... ale normálna podstielka vyberaná každý deň jednoducho nesmrdí. Ja používam zelený!! zverlit (ten červený je dielo satanovo) a počula som že aj cats best je dobré (balenie je síce drahé, ale sú to obrovské balenia, ktoré vydržia večnosť).
Raz som skúšala aj iné podstielky: tie silikátové, z DM-ky, clever z billy, pet chef..... otrasné volačo. Nehrudkovalo to, celá miestnosť smrdela po amoniaku, skrátka NIE! Ak nový majiteľ nevie a kúpi si takéto niečo, tak sa ani nečudujem že ľudia majú takýto názor. Samozrejme že keď ide mačka na veľkú potrebu, tak to pár minút cítiť - aj ľudí je cítiť. Ale ak cítite moč, tak buď to vyberáte raz za týždeň, alebo máte odpadovú podstieľku.
A čo sa týka tých automatických podstielok: dajte si pozor, lebo bolo viac prípadov kde tie senzory prestali fungovať a mačku to pricviklo a zabilo. Hlavne pri tých lacných napodobeninách je problém.

galinotchka
21. jan 2025

Máme 2 britky. Vhodné jedlo, kvalitná postieľka, záchod čistíme 2x denne a raz.do týždňa komplet umývame a dezinfikujeme. Záchod si u nás nevšimneš. V živote som nepočula, aby mal niekto wc v kuchyni alebo obývačke. Bola som u viacerých ľudí s mačkami a nie, mačky necítiť, ak nie si lajdák.

lucia147852
21. jan 2025

@galioska woow prekvapko. Vieš ono to treba aj stále čistiť. Aj záchod ti bude smrdieť keď si ho nespláchnes

cafelatte
21. jan 2025

Nie si sama, mali sme mačacie wc v kúpeľni ktorú ani nepoužívame, ale teda za mňa nie ..nezvykla som si, mačku by som vnútri už nechcela.

lucia147852
21. jan 2025

Uzavreté wc, ak sa čistí q mačka ma kvalitnú stravu nesmrdí. Žiaden wiskas, Félix ale krmivo s mäsom, bez obilnín a laktózy. A samozrejme kvalitný piesok. Nie najlacnejší bazmek. Áno treba do toho veľa investovať. U nás návšteva zistila, že máme mačky po 2 hodinách keď vyliezli von. WC máme v chodbicke, kde je zaiste a aj mačky tam majú kľud

galioska
21. jan 2025

@lucia147852 kde pisem, ze sme necistili,? by som povedala, ze az prehnane sa cistilo a umyvalo vsetko, ja som haklivec aj na domacnost . Proste niekomu nesmrdi nic, alebo maloco a nieko je proste haklivejsi, darmo tu budete vypisovat. Zvietacie vykaly smrdia rovnako ako ludske a toto v dome neznesiem. Skusili sme a zvuera v dome je smrad v dome vzdy, piste si kazda co chcete. Moj dom moj nos🤣

alenka58
21. jan 2025

je jedno aké je zviera, pokiaľ sa majiteľ nestará denne a taktiež o stravu a dáva hocičo tak je smrad

galioska
21. jan 2025

@cafelatte veru max vonku