Ako zvládajú chovatelia mačiek mačacie toalety?
V prvom rade nemyslím to vôbec hejtersky, mám rada zvieratá a aj ľudí čo majú vzťah k zvieratám. Ale nikdy som nemala mačku a to práve kvôli tomu wc, neviem si predstaviť aby mi mačka robila potrebu niekde v kuchyni alebo v izbe, ani ja nemám záchod v kuchyni, hoci mám splachovací. Proste mám na toto nejaký blok. Preto chcem vidieť či som v tom sama, prípadne ako to vnímajú chovatelia mačiek? Riešili ste to pred kúpou, zvykli ste si alebo toto vôbec neriešite?
@damira90 tak aj ľudia majú svoj pach, aj zvieratá, nik nie je bezpachový. Ale proste príde mi to, že tie potreby cítiť či moč alebo výkaly, tie podstielky to asi neutralizujú, ale nie v sekunde vykonania potreby a šíri sa to po miestnostiach a ostáva to tam pokým sa nevetrá nonstop. Však aj človek na wc si spláchne po vykonaní potreby a ide to do kanála, ale miestnosť cítiť, preto treba vetrať alebo použiť osviežovače a dvere na wc zatvárať aby smrad nešiel do dalších miestností... Ešte možno tie úplne uzatvorené wc nemusia byť tak cítiť, ale ak je to len trocha pootvorené musí to byť cítiť.
@refly dobre pises, ja pouzivam obycajnu z Tesca, ani neviem, ako sa vola a TOP. Ziadny smrad, ani po macke, ani po kocurovi.
Raz nemali, kupila som nejaku inu, a ze nikdy viac.
A strava je zaklad.
Nepocuvaj ludi, co macky nechovaju. Vacsina ludi nema macky rado, uz z principu. Ak sa riadne staras o zviera a o domacnost, tak nema co smrdiet. Vela ludi doma ani len nevetra a potom sa cuduje, ze mu doma smrdi a hodi to na macky a ine zvery.
My sme mali aj psa, ale bytoveho a ver, ze ak nevyliezol, tak navsteva ani nevedela, ze psa mame. A s mackou to iste. Navsteva si niekedy aj po hodine vsimne, ze sa nieco niekde pohlo a zisti, ze niekde macka lezi, mame nekontaktnu, tak niekedy aj odidu, bez toho, ze by si ju vsimli a ked potom o nej hovorim, tak sa cuduju, ze ju vobec mame.
Za mna ziadne zviera co serie vnutri.......citit to neskutocne. Kamaratov otec chodil cely zivot na latrinu vonku,lebo " kto to kedy videl srat do domu"😀
@mk1111111111 suseda má zajaca za domom v koterci, myslí si že keď je vonku tak je všetko ok, je tam ohromný smrad pretože sa málo stará
@martin96321 o všetko sa treba starať, preto niektoré domácnosti aj bez zvierat páchnu, aj latrína páchne keď sa o ňu nestará
@galioska mam rada mačky ale fakt keby chodili na WC von
@slavka1988 veru, von a naj aj von spat, existovat. Mne sa hnusilo ked sa macka vycikala, vykakala a potom mi chodila po dome a sadla na sedacku atd. Utries, okupes ale po kazdom vykadeni mozes len utriet nie vzdy okupes a psa mat v posteli alebo ba sedacke tak sa zblaznim, pes ma typicky pach iba chovatel to neciti. A navsteva si nedovoli kritizovat ale ver za dverami tie chlpy a zapach okomentuje.
@alenka58 To mas pravdu. Preto absolutne nechcem ziadne zviera doma. (V byte) V rodinnom dome v pohode,ked je to na dvore
Naša cica je na chodbe a keď chceme ju pustiť do vnútra ju pustíme.. nebeha tu keď niesme doma, wc ma tiež ma chodbe.. v lete pôjde na terasu
@alenka58 zajac v byte je hotova katastrofa. citis to aj ked je von a zajac patri von a nie dnu.
@mk1111111111 daj foto alebo povedz ktora
@mk1111111111 mydro pises, niektori ludia su vysadeni na macky...a je kopec videi,ze ten otec, co nikdy nechcel macku a potom a nou na hrusi lezi stastny😀
Autor:Tak wc mam v kupelni, alebo v takej casti domu, ze v tej chvili ked tam ide,nie jw to pod nosom zahravane hoviebko fajt nesmrdi...ak ma macka aspon 7cm podstielky, zahrabe a kryt na zachode tiez velmi pomaha... ale su fakt ludia,co na to kaslu nemenia podstielku, zachod necistiq 3 dni, tak potom ked k takych ides, to je ine ale to je so vsetkym..
Ja ked vidim ako sa ludom v bytoch vytoto psy na podlahu a nie len steniatka ( staci si pozriet par zamen manzeliek,ze ano) tak jdu blejst .
Neni sanca , aby niekto citil u nas macku,ked je wc v kupelni ,macka je zdrava a necura mi z psychickych problemov niekde ( macka ocika ked .ma problem len, bud zdravotny,alebo psychika) .. a macka ako taka skor vonia , nesmrdi ani trochu na rozdiel od psa
Napíšem 2 varianty - ja mám 2 mačky, dva hlboké WC, zakryte, s dvojitou filtráciou, veľmi kvalitný piesok (o cene ani nehovorím, 10l stojí už viac ako 15€), + čisto kvalitne granule, žiadna domáca strava. Keby mačky nevykuknú, kamarátky ani nevedia že mačky mame. Svokra ma jedného kocúra, čo zožerie všetko od stola a iné šmakociny, piesok z Kauflandu a otvorene wc - človek sa ide zgrcat v priestore kde má to wc a misky na jedlo. Takže podľa mňa fest ide o kvalitu jedla, piesku a aké wc sa používa.
@lucia147852 presne, nasa macka je zalezena,Ragdollky su brutalne pokojne plemeno a ked nahodou vylezie,tak vsetci ze: vy mate macku? Netusili...
Teraz 2 mesiace mame este druhu ciernu,co sa ako maca pritulala,mozno pojde na jar von, sem tak dnu , lebo 2 macky vnutri uz je dost rozdiel, alw da sa,je totiz mojkosko na rozdiel od tej naaej ragdollky takmer 5rocnej
Jo a mavali sme macky takw,ze vonku boli,aj vnutri a vtedy sme wx nepotrebovali..vydrzali a ked chceli ist k dveram a vypytali sa von.
@kristina0611 aku podstielku kupujes? BioCat?
@frflos_nespokojny ja nikde nehovorím o zajacovi v byte ale o susede, ktorá ho má za domom v koterci a pri dome má smrad, lebo sa oňho nestará
Áno áno, biokats fresh control alebo micro fresh, v 2 wc cca mesiac, pekne hrudky, smrad žiaden, sem-tam dodám aj deodorant baby powder od biokats, neviem si vynachváliť. Určite lepšie ako každé tri dni kupovať smradľavý piesok z Kauflandu za 4€. Svokra si nedá vysvetliť. U nás sa stalo že aj deň a pol nebol vyčistený záchod, a ani by človek nevedel že mame mačky, tak dobre pohlcuje zápach. Jedine čo som sa poučila, kupujem len na kamenných predajniach, na eshopoch ako zoohit mám pocit že je nižšia kvalita. Nehovorím že to musí byt pravda, ale 2x som objednala od nich lebo bola akcia, no piesok smrdel. Z kamenných nikdy, a to ich používam už 4 roky.
Mam 2 macky plus pes. Kedze 80% znamych ma alergiu na macky tak navstevy ma netrapia. Ano smrdi to, kocur hadze take bomby, ze to citit az za dvere, macka zerie to iste a bez smradu cize ma ine travenie. Pes smrdi tirz len ako domaca to az tak, nevnimam. Zasa nezijeme ako bezdomovci, zachod sa cisti, umyva, zem sa umyva. Od detstva som domov vselico vlacila ryby, kraby, pieskomil, skrecky, andulka, korela, morcata, zajac. Mojho muza napinalo aj pri detskych hovienkach, nebodaj grckali tak som ratovala aj jeho. Raz co mal stareho psa tdak mu dal vecer zbytky husacri a rano mal komplet byt vies v akom stave. Mne to nevadi, nehresim psa ak sa dogrcia, doserie, umyje sa, vyvetra vsak sa to stane aj nam ludom. Nie kazdy znesie zvieratko v byte, aj taka rybicka vyzaduje kopec staroatlivosti. Mne napr zajac smrdel o dost viac ako macka.
@alenka58 nemyslel som to v zlom. narazal som na to, ze niektori ludia chovaju zajac-e v byte. samotny koterec citit aj ked ho pravidelne cistis.
Tak ja mam doma macku..kocura aj psa.. A mne teda fakt nesmdri nic.. Cistim pravidelne.. Stane sa ze niekedy serkaju smradlavejsie.. Ale da sa prezit.. Zavisi veru aj od podstielky.. A mne moje macky vonaju.m aj pes. . casto ich cucham.. Krasna vona 😀 a mame ich vsetkych kasttovanych.. To robi vela tiez.. Raz sme sa starali o zajace nekasttovane.. To bol veru smrad.. A uz ked ro mne smrdelo tak to je uz co povedat 😒 mne zasr smrdi klobasa.. Slanina.. A v obchode kde predavaju v pultoch cerstve maso ja obchadzam zdaleka.. Bleee.. Kazdy ma nieco co mu smrdi 😀
@kristina0611 Prosím ťa, aké máte wc?
To je tak ako so všetkým keď je človek neporiadny tak aj záchod bude smrdiet ak má mačka kvalitnú stravu, dobré wc a podstieľku tak by to smrdiet nemalo a WC ľudia väčšinou dávajú niekde bokom napr do kúpeľne alebo niekde kde nie je tak na očiach, určite si ho nedám pod kuchynský stôl. Bordelarom smrdí aj napr z umývačky a majú bordel všade, čistotný ľudia majú čisto aj keď majú zvieratá
Máme mačku čerstvo 2 mesiace a nesmrdí. Prvý piesok bolo trochu cítiť ale zmenili sme značku a teraz vôbec. (Áno, pytala som sa aj návštevy 😀 nevedeli že máme mačku)
Ale teda podotknem že vyberáme niekoľkokrát za deň , to čo tam nepatrí 🙈 plus po každej výmene piesku umývam a dezinfikujem jej wc
@kristina0611 pri biocat staci veru aj 1x za dva dni cistit ,ked je hruba vratva a nesmrdi, ten je top. Ale ideal kazdy den, to je jasne.
Mne sa online stali ,ze sacok prisiel prasknuty, vysypany,ako to asi hadzali.

@katrin21 ty si na zvierata naucena ja nie, proste to pochop a psa by som duplom nemala to je mega smrad...