Ako zvládne 17-ročná mačka nové prostredie?
Prosím Vás zvykne si 17nasť rocna mačka žijúca v dome s prístupom na záhradu na byt len s balkónom?
Keby bola mladšia- tak nepochybne nevaham, ale takto mam veľké obavy 🥲
Zomrel jej majiteľ - už prekonala jednu bolesť.
Prosím o realne skúsenosti - nie len uvahy
Ja mám skúsenosti so 14-ročným psom. Nejaké 2-3 mesiace sa cítil nesvoj a nie doma napriek tomu, že pes ja naviazaný prioritne na človeka a nie miesto. Už je ale v poriadku. Trochu sa mu zmenil aj režim, na ktorý je stále citlivejší a citlivejší.
Naša stará mačka si zjavne veľmi uľavila, keď sa presťahovala do bytu bez prístupu von. Už nemusela chodiť von strážiť svoje teritórium. Sedela na parapete, pozerala sa von a bola spokojná.
Tieto veci su fakt otazka na konkretnu macku. Totiz, macky su v tomto "psycho". A to je jedno ci ma rok, alebo 17. Bud jej to bude prekazat, alebo si zvykne, my nevieme aka je ta macka.
Kazdopadne, s mackou ktora bola zvyknuta aj na zahrady a volnost moze byt problem ked ju "zavries so bytu". Radsej s tym pocitaj predom. Skor opacny pripad byva lepsie akceptovany mackami...
Drzim palce.
Ja mám skúsenosti so 14-ročným psom. Nejaké 2-3 mesiace sa cítil nesvoj a nie doma napriek tomu, že pes ja naviazaný prioritne na človeka a nie miesto. Už je ale v poriadku. Trochu sa mu zmenil aj režim, na ktorý je stále citlivejší a citlivejší.
@anonym_ce670b psy su v tomto ale diametralne odlisne nez macky. Macke velakrat staci, ze vo vlastnom byte presunies skrinu a nevie sa z toho spamatat. Psy su ovela prisposobivejsie na taketo veci, to je naozaj neporovnatelne.
naša skúsenosť.
doniesli nám mačky - pomerne mladé. mali asi 2 r. zvykali si takmer pol roka. a to mali pre seba veľa veľa priestoru.
@anonym_autor je ten balkón zabezpečený? Dala aby som tam nejaký koberec ako trávu umelú a nejaké rastlinky aby mala aspoň troška pocit záhrady
Reálnu skúsenosť nemám. Ale keď zomrel majiteľ, tak asi veľmi na výber nemá. Súhlasím s tým, že záleží od povahy. Ja so svojou 5r cestujem . Aj po hoteloch/penziónoch. Cestu nemá rada, ale na ubytovaní sa tvári že je tam doma. Keď môžeš, zbal jej veci, nech sa u vás cíti ako doma a uvoľni jej parapety, nech sa môže z okna pozerať. To snáď zbožňuje každá mačka

Fakt som zvedavy, kto ma skusenosti s tak starou mackou. Aj keby mala dva roky, tak fakt zalezi na tej macke. Niektora macka nezvlada prestahovanie aj s majitelom. V kazdom pripade ti ostava len to vyskusat. Zobrat co najviac veci co pozna: pelech, zachod, hracky, jedlo, misky ... skusit nejak napodobnit jej doterajsi rezim ... a uvidis.