icon

Ako zvládnuť štekot psov a bábätko počas Silvestra?

16. nov 2025

Ahojte, chcem sa spýtať na vaše skúsenosti.
Mám bábätko počas Silvestra bude mať 4 mesiace, a zároveň mám 2 psíkov. Keďže sa blíži Silvester a žijeme v oblasti kde dosť búchajú ohňostroj tak mám dosť obavy.
Proste naše psy dosť stekajú tak prudko a hlasno keď buchne ohňostroj. A teraz keď máme bábo tak sa bojím ako bude reagovať na ten ich štekot.
Doteraz keď sem tam šteknu to je iné lebo zaštekajú raz - dva krát a nie tak intenzívne ako to býva na toho Silvestra..
Máte niekto podobne niečo ? Ako to zvládate?

pupsy
16. nov 2025

@anonym_autor Tiež sme sa toho báli, syn mal na Silvestra tiež 4 mesiace a mame extrémne hlasno štekajuceho psa 🤭 syn sa ani raz nezobudil a spokojne spal a tak to bolo každý rok. Minulý rok, keď mal 6 rokov, vydržal prvýkrát hore do polnoci kvôli ohňostroju.

anonym_1998e2
16. nov 2025

Psa síce nemáme, ale na delobuchy sa budili, no neprebrali úplne , takže našťastie aj hneď zaspali, takto párkrát na etapy sa to opakovalo

anonym_a445e7
16. nov 2025

Psi vycvicit a babo to sa nezobudi tak klid

anonym_42f9ce
16. nov 2025
@anonym_a445e7

@anonym_a445e7 len tak mimo, ty nemáš žiadny strach ? Z ničoho?

jesenzima
16. nov 2025

@anonym_autor moje deti silvestrovské búchanie vždy prespali 🤷 možno aj tvoje bude take

katkaseiner
16. nov 2025

moji delobuchy odignorovali, spali ovela lepšie ako v iny den

autor
16. nov 2025
@anonym_a445e7

@anonym_a445e7 tu nejde o výcvik ten pes steká lebo sa boji toho hluku
Aj profesionálne vycvičený pes môže na Silvestra štekať je to pre neho veľmi silný hluk

autor
16. nov 2025

Nebojím sa že by malého zobudili delobuchy ale to štekanie psov

euka210
16. nov 2025

@anonym_autor psy neviem, ale take male babo sa na ohnostroj nezobudi. Take 2r uz ho to moze zobudit.

a0
16. nov 2025

Bábätko ti to celé prespí. Psa na ten čas buď zavri do miestnosti, kde to bude najmenej počuť (napr kúpeľňa, ak ste v paneláku) alebo mu môžeš ísť k veterinárovi pre lieky 🙂

anonym_7a8895
16. nov 2025

@anonym_autor psy zavrieť do wc alebo kúpeľne. Určite mensi stres ako pri okne s ohňostrojom. Dajte im tam hračky vodu tam to bude počuť najmenej.
Bábätku jednoznačne biely šum to pekne stlmi z okolia rachot aj psy. Navyše , ak by aj bolo hore, svet sa nezruti, ste matka budete ho vedieť utíšiť. Hlavne sa nestresujte takto popredu. Zbytočne.

konikkon
16. nov 2025

@anonym_autor buď sa vôbec nezobudí alebo sa zobudí a ty ho uspis.

kitycat
16. nov 2025

Ved pes mu nebude stekat pri hlave 🙂

ika02
16. nov 2025

Alebo na Silvestra sa zbaliť a odísť aj so psikmi niekam na samotu (chata, dom), kde žiadne ohňostroje nebudú.

anonym_cad9b3
16. nov 2025

Psy mam vychovane, bez priciny nestekaju, na ruchy su zvyknute. A keby aj mali zaujem blaznivo stekat, ovladaju povel "ticho", nevidim dovod aby mi pes pilil usi a terorizoval okolie nezvladnutym stekotom. Viem ze sa to zle pocuva, ale naozaj je to o vychove, pretoze aj ak ma psik strach, dokazeme ho korigovat aj bez toho aby mal zachvaty stekotu a uplne vypol majitela. Ale to by majitelia museli riesit behom roka a nie tesne pred silvestrom, ako vacsina (nic v zlom).

Moje dieta tiez bude mat 4mes na silvestra (aj prvemu tak vychadzal vek) a neriesim. Ani dieta neriesilo.
A ak sa bojis ze babatko bude rusit stekot - no tak hadam nenechas dva psy mu stekat rovno pri hlave? Ich azda zavries do vedlajsej miestnosti/ich bezpecneho miesta napr klietky, alebo sa s muzom podelit, jeden s babom druhy so psami.

Zvladnete to neboj sa, a daj si ako novorocne predsavzatie trosku navykat psy na veci ktorych sa boja + regulovat to vystekavanie, nauc ich na povel " ticho" a budete mat jednoduchsi zivot so psikmi celkovo. Drz sa a neber moj prispevok v zlom.

anonym_eb713d
16. nov 2025

Mna prekvapuje ako kazdy tvrdi, ze to dieta prespi, moje malo na silvestra 4 mesiace a bolo hore skoro celu noc, lebo to trieskalo okolo nas z kazdej strany, tak isto to bolo, ked malo rok, dva a tri, uvidime ako to bude tento. Takze za mna je blbost, ze to urcite prespi, zalezi, kde byvate, ale u nas v bloku v meste zacinali trieskat hned ako sa zotmelo a minimálne do druhej bol taky hluk, ze dieta spat nevedelo.

mimaapeto
17. nov 2025

no dcéra je narodená 7. novembra takže na Silvestra mala niečo cez mesiac... úžasný sused trieskal ohňostroj rovno pod našim oknom v spálni... malá sa ani nezobudila... vôbec a teda bol to randál lebo aj petardy megy a ohňostroj... psa máme yorkhira.. nešteká on sa skôr schováva... pokiaľ nie je veľmi háklivá na zvuky kľude môže aj prespať....

maminkadeticiek
17. nov 2025

Mamicka a neprehaname to uz tak trosku???
Za 1.Je polka novembra a ty riesis co bude na Silvestra. 2.Deti v drvivej vacsine Silvester prespia. 3.Ak sa zobudi tak bude dieta zobudene,v najhorsom pripade si zo 2 hodiny poplace,co kazda z nas zazila aj mimo Silvestra,vsak.
Hlavne zachovat pokoj a nedramatizovat.

anonym_8edfd3
17. nov 2025

tak nebudu hadam v jednej izbe, mne dcera prespala ohnostroje vzdy, od malicka a podla mna byt o prespala aj teraz, nezobudi ju nic :DD... ani raz sa nikdy nezobudila, zavrete okna, zatiahnute zavesy. Rovnako psa ako tak skludnim s tym ze je v chodbe kde nie su okna. Ale na ohnostroje a petardy, buchnaty aj tak reaguje a stekat bude... ak by sa dieta zobudilo, tak proste potom zaspi. NIc sa nedeje.
Popravde ja som nikdy nebola striktne proti ohnostrojom, ale odkedy toto evidujem, mam zvierata, najma tie buchance kadekde, kedykolvek mi velmi prekazaju. Zvieratu nik nevysvetli, ze ma byt pokojne a kludne ked lieta par mertrov od nich nejaka raketa a trieska. Moj pes ma traumu od mala, tak sa zlakol ze preskocil plot a usiel - šteňa - ked nam do dvora turisti strielali rakety, neviem ako sa im to podarilo, podla vsekeho opiti amateri a nestrielali do vrchu ale boku... (navstevnici z vedlajsej chaty, ako vzdy proste toto je najhorsie a opakujuce sa pravidelne xkrat do roka ze mestske skupinky si objednaju chatu na ozran party a robia cirkus, ohnostroje.. ako keby okolo nich nik nebol/nezil, ako keby neboli takmer v lese, kde su zvierata, kde kazdy chova v okoli nieco)....

autor
17. nov 2025
@mimaapeto

no dcéra je narodená 7. novembra takže na Silvestra mala niečo cez mesiac... úžasný sused trieskal ohňostroj rovno pod našim oknom v spálni... malá sa ani nezobudila... vôbec a teda bol to randál lebo aj petardy megy a ohňostroj... psa máme yorkhira.. nešteká on sa skôr schováva... pokiaľ nie je veľmi háklivá na zvuky kľude môže aj prespať....

Oni sú naučené, bežné neštekajú a keď už áno presne povie sa povel ticho a vedia.. len ten Silvester je taký že sa veľmi boja toho hluku..ktorý je u nás cca od večera od 17tej do 2 v noci (nie non stop ale vtedy proste často búchajú)
Sú stále s nami, takže keď sme s malým v obývačke sú tu aj oni. Keď malý spí v izbe oni sú na chodbe pred izbou..
@mimaapeto nemyslím si že preháňam...ak by som to riešila nejakou chatou tak je najvyšší čas riešiť to (kvôli rezervácií) a preto sa nad tým zamýšľam už teraz
Jasné ak sa zobudí tak sa zobudí.. uspíme znova
Ale pointa bola niekde inde.. a to strach z toho že psy budú veľmi štekať a babo a toho bude ľakať.. a tým že u nás sa bucha od 17tej do 2-3 v noci (podľa minulých rokov každý pol hodinu určite niečo buchne) tak to je dosť náročný deň pre tých psíkov

mimaapeto
17. nov 2025
@anonym_8edfd3

tak nebudu hadam v jednej izbe, mne dcera prespala ohnostroje vzdy, od malicka a podla mna byt o prespala aj teraz, nezobudi ju nic :DD... ani raz sa nikdy nezobudila, zavrete okna, zatiahnute zavesy. Rovnako psa ako tak skludnim s tym ze je v chodbe kde nie su okna. Ale na ohnostroje a petardy, buchnaty aj tak reaguje a stekat bude... ak by sa dieta zobudilo, tak proste potom zaspi. NIc sa nedeje.
Popravde ja som nikdy nebola striktne proti ohnostrojom, ale odkedy toto evidujem, mam zvierata, najma tie buchance kadekde, kedykolvek mi velmi prekazaju. Zvieratu nik nevysvetli, ze ma byt pokojne a kludne ked lieta par mertrov od nich nejaka raketa a trieska. Moj pes ma traumu od mala, tak sa zlakol ze preskocil plot a usiel - šteňa - ked nam do dvora turisti strielali rakety, neviem ako sa im to podarilo, podla vsekeho opiti amateri a nestrielali do vrchu ale boku... (navstevnici z vedlajsej chaty, ako vzdy proste toto je najhorsie a opakujuce sa pravidelne xkrat do roka ze mestske skupinky si objednaju chatu na ozran party a robia cirkus, ohnostroje.. ako keby okolo nich nik nebol/nezil, ako keby neboli takmer v lese, kde su zvierata, kde kazdy chova v okoli nieco)....

@anonym_8edfd3 presne boli sme raz na Silvestra v Krpáčove na chate že bude kľud😅 mladý na chatách v okolí robili bordel ako v meste.. takže to tiež nie je 100% istota pokoja....

mimaapeto
17. nov 2025
@anonym_autor

Oni sú naučené, bežné neštekajú a keď už áno presne povie sa povel ticho a vedia.. len ten Silvester je taký že sa veľmi boja toho hluku..ktorý je u nás cca od večera od 17tej do 2 v noci (nie non stop ale vtedy proste často búchajú)
Sú stále s nami, takže keď sme s malým v obývačke sú tu aj oni. Keď malý spí v izbe oni sú na chodbe pred izbou..
@mimaapeto nemyslím si že preháňam...ak by som to riešila nejakou chatou tak je najvyšší čas riešiť to (kvôli rezervácií) a preto sa nad tým zamýšľam už teraz
Ale pointa bola niekde inde.. a to strach z toho že psy budú veľmi štekať a babo a toho bude ľakať.. a tým že u nás sa bucha od 17tej do 2-3 v noci (podľa minulých rokov každý pol hodinu určite niečo buchne) tak to je dosť náročný deň pre tých psíkov

@anonym_autor pokiaľ je dieťa zvyknuté že pes zaštekne neverím že ho to zobudí ani naša sa nebudila na štekot psa... hlavne ty musíš byť ok... ty sleduj bábo a manžel nech je pri psoch... bývate v byte alebo v dome? zavrieť ich do garáže aby dieťa malo kľud a chodiť ich tam kontrolovať? alebo dať psov k rodine?

simca06022011
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na riesenie chaty je uz aj mozno neskoro.. my velku noc/silvester aj pol roka.. dopredu... ak ide o chatu, pobyty v hoteloch a tak sme este ako tak dali, ale to vam dost zbytocne, to potom poriesit docasne presunom psov na jednu noc niekam.. na pokojnejsie miesto, psi hotel?? aj ked je to take divne.. mne by to tak pripadalo, keby mam psa odlozit, ale je to riesenie. A chaty ohnostroj neporiesia ak to nebude totalna samota ale napr. my to tu mame aspon limitovane, ze naozaj okolo pol noci na hodinu sa trieska a potom a predtym takmer nic.. moj pes ma strasne stresy z ohnostroja fakt. ja odkedy ho mame, jediny silvester som si doma neuzila.

anonym_300e4a
17. nov 2025

@anonym_autor úplne zbytočne stresujes. Pyrotechnika je už veľmi obmedzená takže už toho zďaleka nie je toľko. Dieťa zvyknuté na psa sa štekania nezľakne. Psy zavri do miestnosti kde je najmenší hluk, napr do pivnice, kúpeľne a pod., a pusti tam nejakú hudbu (hocijakú, to dobre odtlmi zvuky zvonka). Keď budú takto zavreté tak dieťa bude od nich ďaleko a nebude to počuť. Jeden dospelák pri psoch a druhý pri bábätku, žiaden problém nebude, prinajhoršom si dieťa chvíľu poplače. Naozaj to nie je dôvod stresovať mesiac dopredu.