Aký pes je ideálny do bytu?
Podmienky:
Aby vela nestekal ako napr ratlik
Aby bol mensieho vzrastu napr ako jazvecik
Proste pokojny, maly, k detom mily psik
@simca06022011 ja viem ze kazdy pes potrebuje, ale nie kazdy so svojim psom chodi tak ako ten pes potrebuje.
Ale kym yorkshira/fr.buldocka vezmes von na 5 min a je spokojny, nas jazvec ani po 15 min nevie ze bol vonku a dokaze hodinu knucat pred dverami, ze chce ist zase lebo ma energie ako 5 deti dokopy. Tymto tisko zavidim vsetkym majitelom tych psov, ktori su radsej na gauci ako vonku 😅
@simca06022011 su zlati a extremne. Ale su to ustekani hyperaktivni diabli 😁
@hankab aaale ... 😍 moja vetoska ma dlhosrstá a to je zlatíčko 😊 keď to s mojim psychosom porovnám
@simca06022011 fakt, ja svojich milujem, ale obcas chodia “na prazdniny” k rodine a vtedy si taaak oddychnem 🤣 vikendove 2-hodinove prechadzky po poli s povinnym hrabanim mysi v snehu, blate, dazdi, hmle, vetre.. to je topka mojho prekonavania sa 😂
@wolf_ ale veľa je takých.. napr mame u rodičov fr.buldocka a ten lieta každý deň dve hodiny po.lese.. zima leto... užíva si to jedna radosť.. videla som ze chovateľská viszli jedna ma aj Yorkov a tie behajú tiež s nimi .
@simca06022011 hej, určite je viacej takých 🙂 zrovna buldočkovia neviem, ja som akosi tým "brachycefalickým" plemenám (s tým "spučeným" nosom) neprišla na chuť 🫣 ale yorkshir je vlastne pracovné plemeno, tak to hovorí za všetko 😁
Ideálne žiadny
@lilik96 tak u našich majú susedia pudla a presne vedia odkedy dokedy je pes sám doma cely čas iba kvíli aj 10h v kuse ak treba čo nechápem ako ten malý pes dokáže...
podľa toho,ako sa pýtaš,tak plyšového.............
@wolf_ no on mal ako maly velke problemy, uz ako steniatko od mnozitela, ale dobre sa dal do poriadku :DD vela tych psikov ma aj nadvahu, tento sa pohybom drzi dobre.. takze mozno aj to nieco pomaha:D jasne, ze krochka o dusu :D ja som ho dala ako priklad, ja mam viszlu a to je ine kafe :D
@hankab my máme stafforda a je to presne o tom istom 🙈 su to dva týždne čo po 9 mesiacoch úsilia,dúfania,nervov,zožierania a modlenia sa chodím domov z práce a doma nenájdem konečne nič rozhryzené,rozobraté ani kôpku 🙈 Je pravda že som zmenila jednu vec a to že ráno si privstanem a aktívne venčím(naháňanie,hádzanie snehu,lopty,trénovanie povelov) 15-20 minút (v tejto zime je to hrôza o 6:15 ráno 😅) a poobede to isté len dlhšie. Tak možno aj to začalo padať na úrodnú pôdu 😄
Nechcem byť neprijemna ale plysak.. pýtať sa na psa ktorý nešteka? Ako vážne,? A mačku co nemnauka a rybičky co plávajú pomalšie nechcete ? Tak ako ľudia rozprávajú psy Štekaju. A rady typu ja mam doma takého a takého a nešteka neznamená, že tvoj bude ticho sedieť v kúte 🫣 postáv vedľa seba z každého plemena 10 psov a polovica bude ustekana a polovica tichšia taktiež polovica z nich bude bláznivá a polovica posteľový typ , polovica z nich pažroš a polovica nie atď atď atď. Ak sa bojich štekania nekupuj si psa.
@dada2703 mala som pudla,štekala vždy,keď niekto išiel okolo dverí,štekala,keď klopal niekto u susedov.Ale ja som ju naučila NEštekať. Ono sa to totiž dá,pochopila to veľmi rýchlo.
Boxerka štekala iba na povel a naháč mal všetko na háku.
Takže veta,je to pes a psy štekajú,je blbosť.
@dada2703 kazdy to berie po svojom, nemyslela som, ze nema vôbec stekat... Len niektoré psiky aj von aj dnu stekaju az az.. A beriem ohlad na susedov, co je na tom?
Kazdy ma inu povahu,vzdy je to trochu aj risk,lebo nevies dopredu co sa vykluje z toho tvojho na 100%. Ale to stekanie sa trochu da okresat. Nas zvykol kazdu blbost riesit stekanim,ale teraz staci pohlad a zdvihnuty prst a vie sa ovladnut😀
@kulumulu123 susedia majú pudla a ani nevieme, že ho majú, zas závisí asi aj od povahy, nás prvý maltez bol kľudný tichý a tento čistý zvonček
štekajú,lebo ich nikto nenaučil,že nemajú štekať.Ale podľa odborníčky je to normálne,tak nech štekajú celý deň aj celú noc
@simca06022011 u nás dve vizsli sú naše skvelé parťáčky na hru a naháňanie 🐾 , tak presne viem o čom píšeš 😁
@rozculena súhlasím. Aj na štekaní sa dá pracovať.
Mám civavu, steká len keď je hladný alebo keď chce aby som ho hladkala. Inak je to úžasný pes, malý, 3kg. Jediná nevýhoda je že plzne, ale teda ja ho na jar striham, takže to nieje až také dramatické.
@martinkaaa83 a ľudia do jaskyne.
pes nie je plysak ... jeden jedinec moze byt kludny a druhy ako z divych vajec. ... to si radsej nekupuj nic
@martinkaaa83 ty patríš na dvor

@mk1111111111 ja mam napr opačnú skúsenosť York steká ako šiši u sesternice v kuse.. 😂 to je naozaj len na povahe psa a jeho skúsenostiach.
Inak jazvečíka sú zlatí 😂