Alergia psov na varenú kuracinu
Dobrý deň . Mám dvoch psikov. Kŕmim ich aj vareným kuracím mäsom-dvojkridla a stehná. Ale mám pocit ,že okdedy ich tým kŕmim (cca. 2-3 roky),tak sa začali veľa škrabať . Nemajú ani parazity ani nejaké viditeľné kožné problémy. Mam ich v dome.Móźu mať nejakú alergiu na kuracinu? Kto má s tým skusenosť.
Mozu - nemusia. Kazdopadne varene maso a strava ako taka su pre psa zbytocne, defacto vsetky ziviny vyvarite.
Odskusaj im to nejaky cas nedavat a uvidis sama, ci sa prestanu skriabat alebo nie. No inak to nemas ako zistit 🙂
kuracina je najvacsi alergen pre psov, urcite by som zmenila typ masa... a takisto varene maso nema pre nich ziadnu vyzivnu hodnotu, lebo sa to varenim strati 🙂
Kuracina, tak isto vajcia a pečienky - proste mu to nedávaj, je to alergia
Moze to byt kuracinou ale nemusi, moze to byt zvysnym krmivom ktore popri varenom mase dostavaju. Skus vyradit kuracinu a uvidis ked to neprejde tak sposobuje to nieco ine.
@jozef1547 Ano moja civavka mala alergiu na kuracie. Ona zacala casom kaslat a postupne som potom menila stravu, vylucovala a zaradila spat a zistila, ze je to kuracie. A nemohlo byt nic kuracie ani kuracia múčka v granulach nic. Potom uz nemala ziadne reakcie.
@colsami 😂😂😂😂😂kym nevol biznis s granukamk cim sa krmili zvierata? Zili zo vzduchu?🙈
Kolko mas rokov autorka? 12?
@silvia2013 pozri mne je fuk co si o tom myslis. Faktom ostava, ze varena strava je pre psa jedna z najmenej hodnotnych co sa zivinoveho nastavenia tyka. Nebudem Ti to nijak obsirnejsie vysvetlovat, lebo Tvoj argument hovori o tom, ze chces umriet s aktualnymi vedomostami, a nie priucit sa niecomu, co je proste faktom. Bez ohladu na to, ci niekoho babka cely zivot varila psovi a dozil sa 16tich rokoch. Takze darmo sa smejes, z vyzivarskeho hladiska su to fakty. Dostuduj si. Mimochodom si uplne vedla, ja som nepovedala ze treba krmit granulami. Ak niekto chce, su aj ine alternativy, ovela lepsie ako varenie psovi. Nehovoriac o tom, ze kedysi urcite nevarili PSOM, tak ako dnes.
@colsami moje vedomosti nechaj na mna. Rieš tie svoje, nevedomosti. Vo vseobecnosti, nielen ohladom psov.
@silvia2013 ale veď @colsami má pravdu. Varená strava je vzhľadom na trávenie najmenej vhodná. Varením sa znižuje následné vstrebávanie mikro aj makro prvkov. Oveľa vhodnejšie je podávanie surovej stravy (BARF) alebo podobného modelu surového stravovania. Aj pri extrudovaní granúl sa zachová oveľa viac živín… a tam ich hlavne vedia pridať vhodnými preparátmi, čo pri varenej strave asi ťažko niekto robí.
@nikiki29 si veterinarka?
@silvia2013 @colsami je veterinarka
@martul a ja jadrova fyzicka
@silvia2013 no gratulujem, len toto nie je téma o jadrovej fyzike ale o psoch.
@martul preto nepiste hluposti!!!
@silvia2013 akú hlúposť som napísala? Že je veterinarka? Veď to je pravda.
@martul ved aj ja som jadrova fyzička!
@silvia2013 ty to nechápeš, čo už, snažila som sa .
@silvia2013 mám vš v odbore kynológia a druhú v odbore výživa zvierat s krmivárstvo
@nikiki29 ja mam vystudovane jadrové inzinierstvo a atomova fyzika je moj odbor
@silvia2013 nerozumiem aký súvis to má s mojou odpoveďou 🤷🏻♀️
@nikiki29 asi si jednoduchšia.Pekný deň a šup medzi ludí.
@silvia2013 jediný jednoduchší človek si tu momentálne ty. Všetci ostatní normálne diskutujú k téme. Škoda strácať čas…
@silvia2013 tak sa drz svojho fachu a neplet sa do toho comu nerozumies
@nikiki29 Všetci ostatní ste tu vy dve a možno jedna a tá istá. že ty nemáš chlapa? A ani sa nečudujem 🙂
@prasiatko30 napísalo prasiatko.
@silvia2013 ty si asi taka ista jadrovy fyzicka ako fico
@prasiatko30 skus este raz a po slovensky 😂😂😂😂🙈🙈🙈🙈

@jozef1547 ved ich tým prestaň kŕmiť a uvidíš ci zmizne skrabanie.