Budeme mať šteniatko. Ako sa pripraviť?
Dobrý deň, prvý krát v živote ideme mať psíka. Jedna sa o staffbullika. Dostali sme samozrejme cenné rady od chovateľa, ale aj tak by som sa chcela opýtať, či vás niečo prekvapilo, alebo bolo niečo fakt náročné. Možno ak poznáte nejaké vychytávky aby sme namali total zničený nábytok. Zatiaľ budeme samozrejme s ním doma, obaja mame dva týždne dovolenku, vystriedame sa. Potom si skúsime nejak plánovať prácu tak aby bol čo najmenej sám, pripadne pomôžu rodičia, toto si myslím mame dobre ošéfovane, ale aj tak mám z toho veľký stres.
@wolf_ tak my vysvetli to ze ja prídem domov s tým že ho idem privítať s úsmevom na tvári všetko ok pohodicka a on sa aj ide privítať, ale tak inak 😄 uši stiahnuté dozadu, pomalý krok a výraz tváre na nezaplatenie (útulkáčov schová pod packu 🤭). Niekedy sú proste neni také "blbé" ako si možno my myslíme a sú vychcanejší viac ako si myslíme 😅✌🏻
@b_mommy ďakujem za reakcie. Ty reaguješ k môjmu poslednému bodu. Som za žiadne tresty ani tie primerané. @wolf_ a @pusinka_1 to napísali zamňa. ponadávať stačí v ten moment pristihnutia. Prípadne je super vec keď robí niečo zlé s niečim zabúchať alebo fúknuť sltačený vzduch v spreji. Nám stačí doma povedať iba “kde je tá flaša” a je pokojný. Pretože ako malého sme ho takto krotili PET flaškou. A keď sme ju hladali tak sme hovorili “kde je tá flaša”. Ten pán ktoremu zničil psík kávovar muselo narobiť velký rachot, tým pádom si to psík veľmi dobre zapamätal že sa niečo velké stalo doteraz nevídané. Pán prišiel domov a pes sa už vykrúcal. Keby žuvanie topánok vydávalo zvuk prasknutia balónu nikdy sa topánok už nedotkne. A tiež som zástanca toho, že žiadne “alfa” dokonca ani “svorka” neexistuje. Si len ty “pán” najlepší priateľ a tvoj psík najvernejší parťák (člen rodiny).
chovatel preda kazdemu psa lebo pre neho je to biznis -malokedy sa informuje po predaji co s nimi je ... a ak mas potrebu pytat sa na poobdiatom internete na co sa pripravit ked si beries psa tak áno si vyklepana ale porozpravat sa mozeme potom co si ho "vychovas" a o taky rok a pol/dva zacne utocit lebo pes nie je plysak
@purple_wolf čo si taká negatívna? Správny chovateľ ma doživotný servis pre psíka ktorého predá, náš má 5 mesiacov a s chovateľkou som v kontakte pomaly každý týždeň. Chce vedieť ako sa psík má, ako rastie. Keď sme prejavil záujem tak sme vyplnovali dotazník, posielali fotky kde bude psík žiť. Čiže nie nepredajú len tak hocikomu lebo chcú zisk.
@purple_wolf mna sa chovatel pytal este aj na to, že ako to mám s prácou, na rodinu situaciu, na finančnú situáciu, na veteriny v okoli. Milion otazok co som niektorym ani nechapala na co su dobre. Nie každý chovateľ to robí pre peniaze… veď vlastne keď si vezmeš tie vstupné náklady, starosti, tak kolko na tom podľa teba zarobi? Par tisíc a niekolko rokov potom zas nič…. Výnosný bizis 😂😂 to keby veľmi chce tých par šušňov, existuju určite pohodlnejšie, aj rýchlejšie spôsoby. Nie prevádzka chovnej stanice. A vieš čo, nie som vyklepaná. Táto diskusia ma práveže presvedčila o tom, že som pripravená dosť dobre. Ak je podľa teba hanba pýtať sa, je mi ťa úprimne ľúto.