Chovateľské stanice pre kupírovaných dobermanov
Ahojte vedeli by ste poradit chovateľské stanice ( aj zahraničné) kde sa dá zohnať kupirovaný doberman. Ďakujem
Kupirovanie je skoro všade zakázané. Je to tyranie zvierat
@anonym_autor to sa ešte robí? Ja som myslela že je to zakázané
@stellarstar ano robí.
@anonym_465cb7 na to sa nepytam.
@anonym_465cb7 určite to nie je týranie zvierat
@anonym_autor to sa nevies spytat inde ako na fore pre mamicky? Ci si prisla prov
okovat s primitivnym kupirovanim?
Na Slovensku je kupírovanie zakazane zákonom od roku 2003.Mimochodom
@huxy áno obstrihat psovi uši a o chvost. Jasne, pra sa ide zblázniť od šťastia
@anonym_autor to sa nevies spytat inde ako na fore pre mamicky? Ci si prisla prov
okovat s primitivnym kupirovanim?
@guliver19 na fóre pre mamičky sa neriešia len mamičkovské veci.
Na Slovensku je kupírovanie zakazane zákonom od roku 2003.Mimochodom
@doriiis viem🙂
@huxy a naco je to dobre?
Prečo si ty nedáš odrezať uši?
Poprosím ľudí, čo nemaju odpoved na moju otázku aby sa nezapajali. Je to zbytočné pre vás aj pre mňa
@anonym_eb9705 a preco sa to pýtaš mňa?
@huxy lebo tvrdis, ze to urcite nie je tyranie zvierat, tak asi o tom nieco vies.
@huxy lebo tvrdis, ze to urcite nie je tyranie zvierat, tak asi o tom nieco vies.
@anonym_eb9705 nie, neviem. Ak sa o tom chceš niečo dozvedieť, tak googli 🤷🏼♀️
Týranie to nie je, robí sa to v anestéze, čiže pes to necíti. Tak isto ako keď operujú človeka, sedliacky rozum
Poprosím ľudí, čo nemaju odpoved na moju otázku aby sa nezapajali. Je to zbytočné pre vás aj pre mňa
@anonym_autor pozri bazos boli tam chovne stanice s dobermanmi nadherne boli,ja mam kupirovaneho psa s pp a podla noveho bude moct aj na vystavy tak sa tesim.
Zákon č. 39/2007 Z.z.
"§ 22 (2) Zakazuje sa týranie zvieraťa, ktorým je každé konanie okrem odôvodneného zdravotného a schváleného postupového dôvodu, ktorým sa
c) bez použitia anestetík, ak je to potrebné, spôsobí zvieraťu trvalé alebo dlhodobé porušenie neobnoviteľných častí organizmu, okrem sterilizácie samíc a kastrácie samcov, brúsenia zobákov a kastrácie kohútikov, kupírovania časti chvosta psov v súlade s uznanými plemennými znakmi do veku 14 dní od narodenia a kupírovania časti chvosta malých prežúvavcov narodených na území Slovenskej republiky do veku osem dní, odrohovania mláďat domácich prežúvavcov do veku osem týždňov pri dodržaní podmienok zabraňujúcich rozširovaniu chorôb a okrem odstraňovania vlčieho pazúrika u psov, ktoré môže vykonávať len osoba podľa § 10 ods. 2,"
(Pozn. kupírovanie uší nie je medzi výnimkami. Preto je zakázané a považuje sa za týranie)
"(4) Ďalej sa zakazuje
d) propagovať týranie zvierat"
(Pozn. verejné zháňanie kupírovaného psa je propagácia týrania)
Týranie to nie je, robí sa to v anestéze, čiže pes to necíti. Tak isto ako keď operujú človeka, sedliacky rozum
@huxy
@anonym_autor pozri bazos boli tam chovne stanice s dobermanmi nadherne boli,ja mam kupirovaneho psa s pp a podla noveho bude moct aj na vystavy tak sa tesim.
@anonym_816c1f odkial máš prosím svojho
@anonym_816c1f odkial máš prosím svojho
@anonym_autor ja mam ine plemeno,ale kupovane na sk z chovnej stanice a je kupirovana.
@huxy To, že sa to robí v celkovej anestéze, ešte neznamená, že to nie je týranie. Po operácii psík cíti bolesť, uši má zašité, musia sa mu vylepovať...veľakrát uši napriek operácii nestoja, takže sa operuje znova. Každá celková anestéza je riziko, viem o viacerých prípadoch, keď sa mladý psík po kupírovaní uší neprebral z narkózy.
Prečo si ty nedáš odrezať uši?
@marci9 😂😂😂 pobavilo. Inak tí psi, keď majú uši nahor, tak sú podľa mňa krajší než keď majú uši spadnuté, ale zas tiež mám názor, že by sa to tým psom nemalo robiť, lebo to nie je prirodzené a bolí ich to.
@anonym_autor ja mam ine plemeno,ale kupovane na sk z chovnej stanice a je kupirovana.
@anonym_816c1f
Klames ziadna chovna stanica by to nerobila to mas tak z mnoziarne
@marci9 😂😂😂 pobavilo. Inak tí psi, keď majú uši nahor, tak sú podľa mňa krajší než keď majú uši spadnuté, ale zas tiež mám názor, že by sa to tým psom nemalo robiť, lebo to nie je prirodzené a bolí ich to.
@anonym_71b0c6 tak ono to bol dakedy štandard, zmenili ho až neskoro
@anonym_816c1f
Klames ziadna chovna stanica by to nerobila to mas tak z mnoziarne
@anonym_5b92e6 robia to aj dobíkom z fci stanice. Všetko je o dohode len tam si človek “načierno” dosť zaplatí
Kupírujú v Taliansku, Rusku, USA..
@anonym_5b92e6 robia to aj dobíkom z fci stanice. Všetko je o dohode len tam si človek “načierno” dosť zaplatí
@anonym_autor ked si niečo ,,načierno" zaplatíš, tak to nieje normalna CHS, ale množiaren. A ty vedome porušuješ zakon. Kolko ľudí ,,pracuje na cierno" a potom plače na nete? Daj si aj ty orezať uši na Dobbyho, budeš ,,krajšia".
@anonym_autor ked si niečo ,,načierno" zaplatíš, tak to nieje normalna CHS, ale množiaren. A ty vedome porušuješ zakon. Kolko ľudí ,,pracuje na cierno" a potom plače na nete? Daj si aj ty orezať uši na Dobbyho, budeš ,,krajšia".
@anonym_19029a nie nieje to žiadna množiareň ale registrovaný chov pod fci. 🙂

@anonym_autor to sa ešte robí? Ja som myslela že je to zakázané