Čo ešte potrebujeme pre šteňa nemeckého ovčiaka?
Ahojte budeme mat steniatko nemeckeho ovciaka na dvore. Zatial mame nachystanu budu, misky a par hraciek. Co este odporucate? Na co si dat pozor? Dakujem pekne za rady
Ešte veľa času, trpezlivosti a lásky.
Pripravte sa na to, ze najma steniatka NO maju dlhe obdobie ked nie su psami, ale nieco medzi piranami a tyranosaurusom rexom. S tymi ostrymi zubkami rozkusu vsetko co vidia, najradsej ruku majitela pri hre. Takze v prvom rade odpracte zo zahrady vsetko co by vam bolo luto, ze padne za obet.
Inak urcite este kefu na srst a premyslite si ako ho budete branit proti kliestom, ci tabletou alebo obojkom.
Pripravte sa na to, ze najma steniatka NO maju dlhe obdobie ked nie su psami, ale nieco medzi piranami a tyranosaurusom rexom. S tymi ostrymi zubkami rozkusu vsetko co vidia, najradsej ruku majitela pri hre. Takze v prvom rade odpracte zo zahrady vsetko co by vam bolo luto, ze padne za obet.
Inak urcite este kefu na srst a premyslite si ako ho budete branit proti kliestom, ci tabletou alebo obojkom.
@selena_luna 😀 dobre prirovnanie, som sa pobavila. vzdy som bola od azdeho stenata dokusana, samozrejme nie silno, aj ked zacky zostali chvilu na kozi.
mali sme nemeckeho ovciaka, na cvicisko sme nechodili, prisiel k nam nahodou, ked bol malinky, bol neskutocne lenivy. ked by som pouzila pri vybere stenata pravidla,a ke som nasla v knihe, on by nepresiel 😀 no bol to fakt dobry pes. je mi luto, ale otravili nam ho zakerni susedia. fakt je, ze uz mal vyssi vek, aj ked pozit este mohol.
ked bol stena, chodili sme na prechadzky, najskor sa po 2m zvalil do travy a nepohla som s im, viac som ho nosila, no to mal tak 6t. postupne behal viac. najskor sa bal vody ( chodilis me pri rieke ) a ked sa parkrat suchol nahodne do vody, tak si ju postupne zamiloval, ze ako velky pes nam v zime pri minusovych teplotach plaval v rieke. sam tam vliezol. mali sme ho na chalupe, tak potom bol vzdy do vysusenia v dome.
ked bol maly, mali sme ho v byte. najskor kusal kde co, ale v tomto sme ho cvicili, tusim nam jedol niekedy aj nejake tie vykaly od inych psov, dokonca kamene. sem tam to potom vyvracal. casom to preslo. a doma to kusanie bolo fakt kratko, naucil sa nehryzol nic co nemal. iba 1x sa zabaval, ked bol doma sam a rozkusal nejaky casopis, ci atlas. uz neviem.
a teda cvicilisme ho doma, jedine co tak dobre nevedel, chodit na voditku. mimo voditka pobehoval blizko nas, neodisiel.
Odporucate kupit aj volieru? V akom veku je idealna adopcia, 3 mesiace ci skor?
@anonym_autor 3m
@anonym_autor hlavne potrebujete vela casu sa mu venovat. Ked sa bude nudit, bude robit zle.
Neviem, ci mate skusenosti so psami, ale urcite neuskodi par hodin s trenerom.
Je to zavazok na xy rokov.
@anonym_autor hlavne potrebujete vela casu sa mu venovat. Ked sa bude nudit, bude robit zle.
Neviem, ci mate skusenosti so psami, ale urcite neuskodi par hodin s trenerom.
Je to zavazok na xy rokov.
@maickamf ano dlhá náročná cesta ale krásna držím palce

Obojok a vodítko, kontakt na dobre cvičisko a kvalitného verinara 🐶🐶🐶