Čo robiť, keď mačka zje špagát?
Ahojte prosím poraďte mu. Dávali sme dole stromček a pri ňom sme mali špagát ze ho ideme zatiahnuť a uložiť na povalu. Naš kocúr ktorý žije s nami dnu vystihol čas kým sme odkladali krabice a zožral celý špagát cca 30 cm. Co teraz? Prosím poraďte.
hlavne ak zbadate z jednej strany kusok špagátu tak netahat,moze ho to aj zabit,pockat kym vyjde sam ak nie tak vet pohotovost
@caroline_ ďakujem za radu snáď bude v poriadku veomi sa o neho bojíme je to naše zlatíčko
drzim palce, ja ich mam 6, 10 rokov ich chovam,viem ake to je
@caroline_ ďakujem smäd bude dobre modlím sa . To by ma ani vo sne nenapadlo ze by to zjedol
@maranco no praveze pri 30 centimetrovom kuse niecoho, co nemusi byt v zaludku a crevach ani trochu rozlozitelne, moze nastat velmi velky problem. Toto ked sa tam ponatahuje a pouzli skrz zaludok, priechod zo zaludku, creva, atd, bude zazrak ak toto macka normalne vykaka. Nie je to nemozne a autorke to zelam, ale sanca je blizsia k zazraku nez k realite. Keby to bola mensia a priechodnejsia vec, ok. Ale toto moze velmi zle dopadnut. Navyse taky spagat nie je ani zobrazitelny na rtg, takze predpokladam ze toto moze byt velmi problemovy pripad aj na veterine, co sa bude tykat diagnostiky aj terapie, no a vzhladom na dlzku, aj mozneho otvarania a chirurgickeho riesenia - vyberania cudzieho predmetu.
@autorka: Ak to zjedol TERAZ, isla by som hned na veterinu nech vyvolaju zvracanie. Ak to bolo davnejsie, nuz uz len sledovat, ci zerie pije moci defekuje, ci neslinta nezvracia, nema teplotu. Ak sa hocico objavi, treba ist na vet. Ale rovno na riadne pracovisko, kde maju skusenosti s usg rtg a vyberanim cudzich predmetov. Cize nejaka mala ambulancia bez vybavenia a s jednym doktorom stacit nebude.
Ps: nechcem Ta strasit, ale mam bohate skusenosti z praxe.
@colsami strašne sa o neho bojím
@autorka ja tiež odporúčam veterinu, ak sa vám dá hneď. Nech to ide z tela von.
No strach je v tomto pripade na mieste. Nebudem klamat. Vies co treba robit... Tak nech sa nic nezanedba, aby to dobre dopadlo. Drzim palce.
Ak by to bol menší kúsok, neriešila by som to hneď veterinou, no 30cm sa mi zdá dosť, s tým by som radšej išla, minimálne zavolala skúsenému veterinárovi
Ako vyššie píšu môže to byť veľmi nebezpečné. Ak bude kusok trčať zo zadku netahat! Zvyšok môže byt zamotany v črevách. Ja už by som bola na veterine bez srandy.
ahoj, tiez som za veterinu - na fb v jednej macacej skupine pan pisal davnejsie ze kocurik mu zozral tu snuru co je omotana na skrabadle, a veru sa sa stalo presne to co je vyssie popisane a kocurik aj zomrel. ja by som tiez uz davno sedela na veterine. Drzim paste nech je cicuch v poriadku
Naprv dobre prehladajte byt, moze byt ze ten spagat niekde najdete....mohol ho len odniest
Nam sa stalo to iste pocas sviatkov, asi 20 cm mal ten spagat. Za cca dva,tri dni bol vonku druhym otvorom🙂. V rukaviciach som kontrolovala kazdu s*olicu...😅 Nebolo mi vsetko jedno😬

Špagát sám vyjde von druhým koncom.