Čo robiť, keď manžel nechce mačky v novom dome?
Sťahujeme sa s manželom a dvomi deťmi z bytu do domu. V byte s nami bývali mačky. Máme aktuálne tri. Samozrejme ako aj iné zvieratá robia aj oni neplechu a občas niečo oskrabali či ocikali... Manžel ich do domu nechce prijať
Iný náhradný plán pre nich nemá a mne sa zrútil svet. Strašne som smutná a neviem čo mám robiť . Niektoré mam10 rokov, sú to seniori. So mnou spávali v posteli a podobne. Teraz sú druhu noc na starom byte ktorý ale odovzdáme čoskoro späť do rúk pôvodným majiteľom.. a čo mám robiť s mačkami ? Srdce mi puka. Môj plán bol mať ich dnu pod dozorom a keď nebudeme doma zavrieť do garáže. Manžel neakceptuje ani len tu garáž. Mrzí ma aj to že vôbec nehľadí na mňa,moje potreby a to ako sa cítim len proste si ide svoje že nejdú s nami dnu a hotovo. Samozrejme mačka v pohode preskočí plot a kľudne sa už nevráti. Za ďalšie vonku je zima,nie sú zvyknuté,prechladnu či zamrznu. Ak prechladnu sú to ďalšie výdavky na veterinára ktoré nemáme.. neviem čo mám robiť. Nemám ich kam dať. Darovať ich nechcem. Ako to mám vnímať? Z manželovej strany to vnímam ako veľkú zradu. Vie ako mi na nich záleží,ako človeka ktorý má rád mačky si ma bral,dom sme začali stavať s vedomím že máme mačky. Stavali sme ho vyše roka takže mal rok čas ponúknuť postačujúcu alternatívu. Samozrejme na záhradné domčeky povedal že sú drahé. Čo sa týka domu ja by som prekusla nejaké zničené nábytky mačkami. Samozrejme chápem aj jeho stranu že pre neho sú dôležité nábytky a snažila by som sa nejak nájsť riešenia a mrzí ma že on nepripusti žiadne riešenie. Vníma len svoj postoj a diskusiu odmieta.
@anonym_autor pre boha živého, 9 strán a stale to iste. Verím, ze sa dokážeš postavit nielen za micky, ale aj za seba, píšeš, že je to aj tvoj dom predsa. Posobis na mna strasne submisivne a tvoj muz posobi ako despota. Ach jaj. Ja som asi moc velka sekera teda, ked toto nedokazem pochopit
@january13 Ani ja to nechapem. Pisala, ze peniaze na dom dala aj ona (ano, viem, peniaze v manzelstve su spolocne). Ale vyzera to tak, akoby sa nastahovala do nejakej ubytovne, kde noc nie je dovolene. 10 stran a stale to iste. Podla mna pojdu macky prec. Autorka "nema gule", aby to zmenila.
@january13 Ani ja to nechapem. Pisala, ze peniaze na dom dala aj ona (ano, viem, peniaze v manzelstve su spolocne). Ale vyzera to tak, akoby sa nastahovala do nejakej ubytovne, kde noc nie je dovolene. 10 stran a stale to iste. Podla mna pojdu macky prec. Autorka "nema gule", aby to zmenila.
@luccys presne tak... Tiez si myslim, ze to nezmeni 😑
Desat stran o mackach.🙄Nesli by do domu ani keby si sa na hlavu postavila.

@sova7 mýliš sa. moja vlastná dcéra má rada zvieratá, najradšej by si ich nasťahovala do postele, a predstav si, nevadí mi. milujem ju aj tak. mám rada ľudí, ktorí sú v pohode, je jedno, či nejaké zviera chovajú alebo nechovajú. máme plný panelák psíčkarov, norálne sa s nimi bavím, sú to milí ľudia, je to ich vec... môj vzťah k nim vôbec nie je ovplyvnený tým, či majú zviera. jedine vtedy by som bola nahnevaná, ak by zvieratá špinili po spoločných priestoroch a majitelia by to neupratali.
čítala som tvoje príspevky poriadne. tvrdila si, že ľudia so zvieratami aj bývali. napísala si A, ale nie B. to B som doplnila ja. zjavne ty nečítaš s porozumením. a ja som sa ťa pýtala, či kedysi ľudia žili tak so zvieratami ako dnes? pretože TY, ty si bola tá, ktorá sa na takúto časť histórie odvolávala. nie ja. písala si, akoby som bola idiot, akoby som nevedela, že ľudia si zvieratá domestikovali a šlo o vzájomnú pomoc. zvieratá dostali teplo, starostlivosť, ľudia ochranu, mlieko, vajcia, mäso..... však a takto by to malo byť dodnes. mačka by mala chytať myši, pes chrániť pozemok. a nie spať s majiteľmi v posteli. to je celé.
tu sa bavíme celý čas o tom, že manželovi je to už asi poriadne proti srsti, keďže posteľ roky okupujú mačky. celé mačky mu lezú už totálne hore krkom.
ničím som neútočila proti autorke (a vlastne ani proti tebe), celý čas tvrdím, že som si istá, že jej muž už viac rokov prejavuje nespokojnosť. a nechápem teda, ak sa ona nevie mačiek vzdať (neriešim spôsob), prečo "šla" s ním do stavby nového domu, ak vie, že jemu mačky lezú krkom a ona, naopak, tú lásku k nim až prehnane prežíva.
@amdornik už na tvoje príspevky nebudem reagovať je to zbytočne čo bolo potrebné povedať som povedala nahlasila som ťa s tvojim pasívne agresívnym spamom adminovi viac energie ti už nedám