icon

Čo robiť, keď manžel nechce mačky v novom dome?

17. dec 2025

Sťahujeme sa s manželom a dvomi deťmi z bytu do domu. V byte s nami bývali mačky. Máme aktuálne tri. Samozrejme ako aj iné zvieratá robia aj oni neplechu a občas niečo oskrabali či ocikali... Manžel ich do domu nechce prijať
Iný náhradný plán pre nich nemá a mne sa zrútil svet. Strašne som smutná a neviem čo mám robiť . Niektoré mam10 rokov, sú to seniori. So mnou spávali v posteli a podobne. Teraz sú druhu noc na starom byte ktorý ale odovzdáme čoskoro späť do rúk pôvodným majiteľom.. a čo mám robiť s mačkami ? Srdce mi puka. Môj plán bol mať ich dnu pod dozorom a keď nebudeme doma zavrieť do garáže. Manžel neakceptuje ani len tu garáž. Mrzí ma aj to že vôbec nehľadí na mňa,moje potreby a to ako sa cítim len proste si ide svoje že nejdú s nami dnu a hotovo. Samozrejme mačka v pohode preskočí plot a kľudne sa už nevráti. Za ďalšie vonku je zima,nie sú zvyknuté,prechladnu či zamrznu. Ak prechladnu sú to ďalšie výdavky na veterinára ktoré nemáme.. neviem čo mám robiť. Nemám ich kam dať. Darovať ich nechcem. Ako to mám vnímať? Z manželovej strany to vnímam ako veľkú zradu. Vie ako mi na nich záleží,ako človeka ktorý má rád mačky si ma bral,dom sme začali stavať s vedomím že máme mačky. Stavali sme ho vyše roka takže mal rok čas ponúknuť postačujúcu alternatívu. Samozrejme na záhradné domčeky povedal že sú drahé. Čo sa týka domu ja by som prekusla nejaké zničené nábytky mačkami. Samozrejme chápem aj jeho stranu že pre neho sú dôležité nábytky a snažila by som sa nejak nájsť riešenia a mrzí ma že on nepripusti žiadne riešenie. Vníma len svoj postoj a diskusiu odmieta.

luccys
18. dec 2025

Nech si manzel oblepi cely interier igelitom, aby sa nic neposkodilo...🙄 A nesahat!!!!

rozculena
18. dec 2025

@anonym_autor o tom dome ste sa museli dlho rozprávať,kým ste sa pustili do stavby.Tiež nebol postavený za 1 deň,ale chcelo to nejaký čas.Určite ste spolu plánovali,ako bude vyzerať a ako a čím ho zariadite.To v tomto dosť dlhom čase ste sa ani raz nerozprávali o mačkách? On ani raz nepovedal,že v novom dome mačky nechce?To povedal až v deň sťahovania?

autor
18. dec 2025
@rozculena

@anonym_autor o tom dome ste sa museli dlho rozprávať,kým ste sa pustili do stavby.Tiež nebol postavený za 1 deň,ale chcelo to nejaký čas.Určite ste spolu plánovali,ako bude vyzerať a ako a čím ho zariadite.To v tomto dosť dlhom čase ste sa ani raz nerozprávali o mačkách? On ani raz nepovedal,že v novom dome mačky nechce?To povedal až v deň sťahovania?

@rozculena najprv sme to vôbec neriešili, myslela som že budú dnu. Potom začal že budú v garáži
Pozeral aj všelijaké sieťky. Na Dvere aby sa nedoskrabali,pozeral lepiace fólie . Potom že to nebude fungovať a nemôžu byť ani tam. Dnes mi do konca povedal že ani vonku si to nevie predstaviť veď budú škrabať do žalúzií vonku

cutespider
Včera o 05:52

Navrhni mu, že im budeš pravidelne strihať pazúriky. Pre prípad, že zabudneš, kúp/vyrob škrabadlo. Na dverách garáže im spravte dvierka, aby vedeli chodiť samé von/dnu. Dvere by sa dali ochrániť aj tenkou preglejkou, ktorá sa dá uchytiť (bez zásahu do dverí) napr. špagátom uviazaným na vešiak (na dvere) a obojstrannou lepiacou páskou. Preglejka sa ná natrieť farbou dverí (aby to nevyzeralo hrozne). Okenné žalúzie nebudú škrabať, ak nebudú vedieť, že sa cez okno dá dostať dnu - nesmiete ich nikdy pustiť dovnútra cez okno. Vo vnútri im nikdy nedávajte jedlo, ani pamlsky, nenechávajte ich tam spať, nebudú mať motiváciu sa tlačiť dnu.

luccys
Včera o 06:47
@anonym_autor

@rozculena najprv sme to vôbec neriešili, myslela som že budú dnu. Potom začal že budú v garáži
Pozeral aj všelijaké sieťky. Na Dvere aby sa nedoskrabali,pozeral lepiace fólie . Potom že to nebude fungovať a nemôžu byť ani tam. Dnes mi do konca povedal že ani vonku si to nevie predstaviť veď budú škrabať do žalúzií vonku

@anonym_autor To uz je asi diagnoza. Uplne mu z toho domu preplo. Macky budu skrabat do zaluzii???? Ked budu vonku???? Neviem, ci sa mam smiat, alebo plakat. To je taky pripeceny, ze si to naozaj mysli, alebo len vari vyhovorky z vody?
Mame 4 macky a v zivote ziadna si zaluzie ani nevsimla. No vravim, obalit cely dom igelitom😏 alebo najlepsie by bolo ani sa nenastahovat. Byvanim sa bude vsetko nicit😏🙄

pikachu999
Včera o 07:45

Ja fakt nechápem náš chodí aj von aj dnu a nikdy nič vnútri neznicil..strihanie im keď tak pazuriky alebo sú aj také veci také púzdra na pazuriky aby neskrobali

anonym_db529c
Včera o 08:16
@anonym_autor

@anonym_db529c mala podozrenie na lymfóm. Robili jej vtedy veľa vyšetreni aj biopsii a kadečoho. Celé to však viedlo len k tomu že zrejme ms lymfóm ,že jej ostáva tak pol rok života. Na inej klinike nám dali také kortikoidy čo jej ulavili od nejakých príznakov. Mala byt už v podstate v takej paliativnej starostlivosti. No odvtedy sa jej príznaky kadejako menili,a stav s tými črevami kvôli liekom ( tipujem) jej ostal

@anonym_autor mrzí ma, že je to takto a odkedyvpovedali, že ma pol roka života koľko už žije? Ja neviem máš to ťažké naozaj..čítam aj tvoje ďalšie odpovede, že mužovi sa nepaci ani vonku aby boli.. vies, susedka ma 4 mačky, 2 sú 1,5roka a 8 mes.a ďalšie dve sú 3 mes.maciatka plus ma 2 psov. Toto všetko ma vnútri a poviem ti, ze nemá doma ani smrad a ani nič zničené. Teraz malý krpci skúšajú co môžu takže boli už aj na zaclone a vysypali kvet ale ostatne mačky absolútne nič neznicili. A to predtým mala 2 od mala. Chodím sa jej o ne starať led musí ísť preč a akože naozaj nemá nič zničené a nieje doma ani smrad aj napriek tomu, že ma 3 WC. Ma 3 veľké skrabadla, kopu hraciek. Vaše mačky ničili niečo na byte? Lebo aj mačka sa dá usmerniť a naučiť aby niečo nerobila.. ja mam ale taky pocit, že s mužom nepohnes a s mačkami sa budeš musieť rozlúčiť. Ja mam napríklad okolo seba veľa ľudí, ktorí by mi pomohli keby som v takej situácii ako ty, zobrali by si tie zvieratá k sebe. Ci už priatelia alebo rodina blízka aj širšia. Nemáš ozaj nikoho? Však skus rozhodit siete, povedz aký je muž debil bezcitny..ja verím, že by sa niekto našiel...

autor
Včera o 08:32

@anonym_db529c keď boli mladé aj oni skákali na záclony a kvety. Už sú staré a celé dni len spia..koľko krát len celý deň na posteli ležali. Preto to nechápem. Áno občas drapli do gauča alebo do postele..kúpila som do nového domu aj skrabadlo aby sme tomu predošli. Ešte ho ani nevyskúšali. Jeden zvykol ocikat pri dverách
Lebo bol v strese veľa krát. Nemal medzi ostatnými kamoša a jedna si ho stále doberala. Takisto keď sme vzali nábytky,zo stredu mi curkol k dverám...ale v dome je skoro všade dlažba takže tu by to nenavlhlo. Tu je problém to ,že ja som veľký milovník zvierat a prežijem aj takéto škody lebo pre mňa sú to len veci. Pre neho sú tie veci dôležitejšie. Aj dcérke zakázal piť Kakao v posteli či na gauči ( z fľaše ) ale môže len dole na zemi na podložke. To asi veľmi rýchlo vyjasní ako veľmi si tu ceni všetko .. nechápe že veci ostanú nové len chvíľu a istý čas. Potom opäť nebudú také kúzelné...on stihol už všade poobijat zárubne keď sťahoval.a nič som mu nepovedala .. asi som mala

autor
Včera o 08:36
@luccys

@anonym_autor To uz je asi diagnoza. Uplne mu z toho domu preplo. Macky budu skrabat do zaluzii???? Ked budu vonku???? Neviem, ci sa mam smiat, alebo plakat. To je taky pripeceny, ze si to naozaj mysli, alebo len vari vyhovorky z vody?
Mame 4 macky a v zivote ziadna si zaluzie ani nevsimla. No vravim, obalit cely dom igelitom😏 alebo najlepsie by bolo ani sa nenastahovat. Byvanim sa bude vsetko nicit😏🙄

@luccys ničí sa akurát celá rodina..

anonym_2a20e2
Včera o 08:44

@anonym_autor

Keby ťa aspoň mal rád,nie miloval, mal úprimne rád, toto by tebe ani mačkám neurobil.
Túto nástojčivost, že nie do domu.
Automaticky by videl a cítil tvoje trápenie.
Je to bohužiaľ jasný ukazovateľ toho ako je empatický voči tebe aj zvieratám.
Človek nič moc 😞

drahomirrra
Včera o 08:51

Autorka a nejaka vnutorna vacsia klietka, volierka do jednej izby?
Ja vas chapem oboch, ale teda ked si predstavim, co vedia dorobit macky, tak by mi v novostavbe tiez nebolo vsetko jedno. A keby mi macisko raz ostalo dvere, tak by vypadlo za ne a uz sa nevratilo. Fuj.

sova7
Včera o 09:12

Uvedomuje si manžel že zviera je zivy tvor? Že ak doteraz s nimi bol v pohode tak za pet 12 sa takéto ultimata nedávajú? Mačky nie je možné vyhodit na ulicu. Bodka. Cez to nejde vlak. Povedala by som mu mrzí ma to zviera je člen rodiny doteraz boli a nie je to nábytok takze aj ďalej budú žiť s nami. Ja ich hevyhodim k smetiakom. Ak bude mať argument že mačka si poradí ukáž mu príspevky útulkov ako zachraňujú takto vyhodené mačky dobité a chore. Ak to s ním nepohne chlapa ktorý toto dokáže urobiť by som už nemohla mať pri sebe a prestala by som si ho vážiť ako muža a človeka. To nie je dom chlap alebo mačky. Tu ide o osobnostne nastavenie. Je to bezcitnost a sebeckost a túto tému mal riešiť už keď ste riešili zmenu bývania nie teraz. Ak mačky v dome nechcel mali ste už nejaký čas hľadať riešenia a mala si o tomto jeho názore vedieť. Neverím že doteraz to bol v pohode chápavý chlap. Ak mu ustúpis a máš k nim vzťah a zbavíte sa ich budeš sa tým trápiť a vás vzťah to poznaci. Chlap ktorý ťa skutočne chápe pozná záleží mu na tebe takéto ultimata nesmie dávať.

sova7
Včera o 09:16
@drahomirrra

Autorka a nejaka vnutorna vacsia klietka, volierka do jednej izby?
Ja vas chapem oboch, ale teda ked si predstavim, co vedia dorobit macky, tak by mi v novostavbe tiez nebolo vsetko jedno. A keby mi macisko raz ostalo dvere, tak by vypadlo za ne a uz sa nevratilo. Fuj.

@drahomirrra doteraz boli v byte. To isté čo v byte budú robiť v dome. Alebo si mačka povie hurá novostavba idem to zničiť? Kastrovane mačky nestia na dvere. Okrem toho uvedomujes si základny fakt že mačka nie je vec a po rokoch je to člen rodiny? Čo ďalšie príde na rad? Čo ešte bude pánovi vadit? Ak má tá žena k mackam vzťah a on ju donúti sa ich vzdať ver mi položi ju to a bude v kuse myslieť na to čo sa s nimi stalo a mať výčitky.

veronika150999
Včera o 09:23

@anonym_autor vymenit manzela

sova7
Včera o 09:25
@anonym_autor

@anonym_db529c keď boli mladé aj oni skákali na záclony a kvety. Už sú staré a celé dni len spia..koľko krát len celý deň na posteli ležali. Preto to nechápem. Áno občas drapli do gauča alebo do postele..kúpila som do nového domu aj skrabadlo aby sme tomu predošli. Ešte ho ani nevyskúšali. Jeden zvykol ocikat pri dverách
Lebo bol v strese veľa krát. Nemal medzi ostatnými kamoša a jedna si ho stále doberala. Takisto keď sme vzali nábytky,zo stredu mi curkol k dverám...ale v dome je skoro všade dlažba takže tu by to nenavlhlo. Tu je problém to ,že ja som veľký milovník zvierat a prežijem aj takéto škody lebo pre mňa sú to len veci. Pre neho sú tie veci dôležitejšie. Aj dcérke zakázal piť Kakao v posteli či na gauči ( z fľaše ) ale môže len dole na zemi na podložke. To asi veľmi rýchlo vyjasní ako veľmi si tu ceni všetko .. nechápe že veci ostanú nové len chvíľu a istý čas. Potom opäť nebudú také kúzelné...on stihol už všade poobijat zárubne keď sťahoval.a nič som mu nepovedala .. asi som mala

@anonym_autor vnímaš to čo píšeš? Dcérka nesmie piť kakao v posteli aby nezničilia veci. Manžel môže obit zárubne. Vnímas ten paradox? On môže vy nesmiete. Vzala si si sebeckého materialistu ty vnimava empatická milujúca zvieratá. On úplny opak. A týmto to celé vygradovalo. Že vás vzťah funguje len vďaka tomu že posluchas prisposobujes sa a mačky ti trpel len kým nejdete do jeho vysnívaného domu ? Dokedy bude tvoj život o tomto?

autor
Včera o 09:56
@cutespider

Navrhni mu, že im budeš pravidelne strihať pazúriky. Pre prípad, že zabudneš, kúp/vyrob škrabadlo. Na dverách garáže im spravte dvierka, aby vedeli chodiť samé von/dnu. Dvere by sa dali ochrániť aj tenkou preglejkou, ktorá sa dá uchytiť (bez zásahu do dverí) napr. špagátom uviazaným na vešiak (na dvere) a obojstrannou lepiacou páskou. Preglejka sa ná natrieť farbou dverí (aby to nevyzeralo hrozne). Okenné žalúzie nebudú škrabať, ak nebudú vedieť, že sa cez okno dá dostať dnu - nesmiete ich nikdy pustiť dovnútra cez okno. Vo vnútri im nikdy nedávajte jedlo, ani pamlsky, nenechávajte ich tam spať, nebudú mať motiváciu sa tlačiť dnu.

@cutespider z garáže sú len dvere dovnútra alebo potom cez veľké garážové dvere smerom von...

autor
Včera o 09:56
@sova7

@anonym_autor vnímaš to čo píšeš? Dcérka nesmie piť kakao v posteli aby nezničilia veci. Manžel môže obit zárubne. Vnímas ten paradox? On môže vy nesmiete. Vzala si si sebeckého materialistu ty vnimava empatická milujúca zvieratá. On úplny opak. A týmto to celé vygradovalo. Že vás vzťah funguje len vďaka tomu že posluchas prisposobujes sa a mačky ti trpel len kým nejdete do jeho vysnívaného domu ? Dokedy bude tvoj život o tomto?

@sova7 veď to. Celý život sa mi práve prevracia hore

autor
Včera o 09:58
@anonym_autor

@anonym_autor
@anonym_autor
@anonym_autor hore nohami.. a on to nechápe. Ešte sa čuduje prečo intímne nežijeme. Nechápe že ja neviem oddeliť intímny život od tohoto. Nemám vôbec náladu,chuť ani nič na intímnosti. Z veľkej časti mi ozaj padlo ružové okuliare a to sme spolu už 11 rokov. Ako partner mi veľmi ublížil tým ako mu je jedno,ako sa cítim,to že tiež mám nárok sa vyjadriť. A že to on mne,nám,mení zabehnutý životný štýl

anonym_cb7fb4
Včera o 09:59
@anonym_autor

@anonym_autor a to ty si celé manželstvo takáto submisívna? Či si takto bola vychovávaná, že čo chlap povie, to je sväté? Že akceptuješ, že chlap vydá rozkaz bez nejakého rozumného návrhu, riešenia, tak ty si s tým rozkazom bez vhodného riešenia musíš nejako poradiť?
Tak mu povedz, že keď zmení svoj postoj k mačkám, tak ty zmeníš svoj postoj k intímnemu životu, ja neviem čo už k tomuto napísať.

sova7
Včera o 10:38
@anonym_autor

@anonym_autor celý život ktorý fungoval vďaka tvojim ružovým okuliarom týmto narazil na realitu

mariet4
Včera o 12:20

@anonym_autor V prvom momente som si myslela, že som diskusiu založila ja a nepamätám si to.. Presne navlas rovnaká situácia, sťahovanie z bytu do novostavby, dve mačky, pre manžela dôležitejší nábytok ako oni.. ak chcete, napíšte mi ss 🤍

autor
Včera o 12:28
@mariet4

@anonym_autor V prvom momente som si myslela, že som diskusiu založila ja a nepamätám si to.. Presne navlas rovnaká situácia, sťahovanie z bytu do novostavby, dve mačky, pre manžela dôležitejší nábytok ako oni.. ak chcete, napíšte mi ss 🤍

@mariet4 píšem ♥️

anonym_cb7fb4
Včera o 12:38
@mariet4

@mariet4 a ako to u vás dopadlo?

bluka2
Včera o 12:43

Jejda, uz to tu pisali, ale neodpustim si zopakovat, ze je chuj.
Necitala som vsetkych 6 stran, ale macky by som si normalne brala a ak on chce oblepovat dvere a nabytky, nech sa paci, jeho vec, vobec by som sa tym nezaoberala

anonym_2467ca
Včera o 13:03

Toto by mi ani nenapadlo sa o tomto rozpravat pred stavbou, ved je samozrejme, ze vsetky zive tvory, o ktore sa staram, idu automaticky vsade so mnou, pokial na to nie je ziaden velmi vazny dovod. Ved musis byt uplne znicena, ze by si macicky musela kvoli egoizmu svojho muza opustit. Ak by mne toto urobil manzel, bol by koniec, lebo by to znamenalo, ze absolutne nehladi na moje city a je mu uplne jedno, ako sa trapim. Clovek, co mi ma byt oporou, je presny opak, vsetko by sa vo mne zlomilo. Ty si predsa zobrala na vedomie jeho city, ze sa o macky starat nechce a vobec ho tym nezatazujes. Normalne mi je do placu, ked si predstavim, ze by mi muz nedovolil zobrat nasho psa niekam byvat s nami.

autor
Včera o 14:26
@anonym_2467ca

Toto by mi ani nenapadlo sa o tomto rozpravat pred stavbou, ved je samozrejme, ze vsetky zive tvory, o ktore sa staram, idu automaticky vsade so mnou, pokial na to nie je ziaden velmi vazny dovod. Ved musis byt uplne znicena, ze by si macicky musela kvoli egoizmu svojho muza opustit. Ak by mne toto urobil manzel, bol by koniec, lebo by to znamenalo, ze absolutne nehladi na moje city a je mu uplne jedno, ako sa trapim. Clovek, co mi ma byt oporou, je presny opak, vsetko by sa vo mne zlomilo. Ty si predsa zobrala na vedomie jeho city, ze sa o macky starat nechce a vobec ho tym nezatazujes. Normalne mi je do placu, ked si predstavim, ze by mi muz nedovolil zobrat nasho psa niekam byvat s nami.

@anonym_2467ca úplne súhlasím a myslím si to isté...😭a ešte tu chodí a obviňuje mňa , že nie je vianočná atmosféra a že chodím s kyslou tvárou...

tamitamitami
Včera o 14:46

Ja by som sa ho opýtala či chce aby sme sa kvôli novému domu rozviedli. Celé zle ako komunikuje a ako akceptuje tvoje potreby, názory.
Mačky by som zobrala a vyčlenila im izbu, izbu by som prispôsobila tak aby tam mohli fungovať.
Na jednej strane chápem jeho že nechce mať škaredé, pokazené veci kvôli mačkám. On by mal ale chápať že sú to tvoje mačky a chceš si ich nechať.

alivoda7
Včera o 15:54
@anonym_autor

@anonym_2467ca úplne súhlasím a myslím si to isté...😭a ešte tu chodí a obviňuje mňa , že nie je vianočná atmosféra a že chodím s kyslou tvárou...

@anonym_autor No neviem, aku mas mat vianocnu naladu, ked ti chce zobrat milovane zvieratka a este ti aj ukazal, ako mu na tebe vobec nezalezi, co je este asi horsie

autor
Včera o 15:59
@alivoda7

@anonym_autor No neviem, aku mas mat vianocnu naladu, ked ti chce zobrat milovane zvieratka a este ti aj ukazal, ako mu na tebe vobec nezalezi, co je este asi horsie

@alivoda7 ☹️☹️☹️

anonym_cb7fb4
Včera o 16:23
@anonym_autor

@alivoda7 ☹️☹️☹️

@anonym_autor povedz mu, ze bude vianocna nalada aj sex, ked donesie macky. Uz ste v novom dome? Macky su kde?