Čo robiť, keď manžel nechce mačky v novom dome?
Sťahujeme sa s manželom a dvomi deťmi z bytu do domu. V byte s nami bývali mačky. Máme aktuálne tri. Samozrejme ako aj iné zvieratá robia aj oni neplechu a občas niečo oskrabali či ocikali... Manžel ich do domu nechce prijať
Iný náhradný plán pre nich nemá a mne sa zrútil svet. Strašne som smutná a neviem čo mám robiť . Niektoré mam10 rokov, sú to seniori. So mnou spávali v posteli a podobne. Teraz sú druhu noc na starom byte ktorý ale odovzdáme čoskoro späť do rúk pôvodným majiteľom.. a čo mám robiť s mačkami ? Srdce mi puka. Môj plán bol mať ich dnu pod dozorom a keď nebudeme doma zavrieť do garáže. Manžel neakceptuje ani len tu garáž. Mrzí ma aj to že vôbec nehľadí na mňa,moje potreby a to ako sa cítim len proste si ide svoje že nejdú s nami dnu a hotovo. Samozrejme mačka v pohode preskočí plot a kľudne sa už nevráti. Za ďalšie vonku je zima,nie sú zvyknuté,prechladnu či zamrznu. Ak prechladnu sú to ďalšie výdavky na veterinára ktoré nemáme.. neviem čo mám robiť. Nemám ich kam dať. Darovať ich nechcem. Ako to mám vnímať? Z manželovej strany to vnímam ako veľkú zradu. Vie ako mi na nich záleží,ako človeka ktorý má rád mačky si ma bral,dom sme začali stavať s vedomím že máme mačky. Stavali sme ho vyše roka takže mal rok čas ponúknuť postačujúcu alternatívu. Samozrejme na záhradné domčeky povedal že sú drahé. Čo sa týka domu ja by som prekusla nejaké zničené nábytky mačkami. Samozrejme chápem aj jeho stranu že pre neho sú dôležité nábytky a snažila by som sa nejak nájsť riešenia a mrzí ma že on nepripusti žiadne riešenie. Vníma len svoj postoj a diskusiu odmieta.
@anonym_autor v prvom rade dom je koho? V druhom rade macka vonku nezamrzne
@klotildabazarik mačka čo žila celý život vnútri? A k tomu seniorka? To fakt?
Toto mu daj vypocut
https://open.spotify.com/episode/5npbzY6UY4W40R...
@klotildabazarik mačka čo žila celý život vnútri? A k tomu seniorka? To fakt?
@maciatkolulu dobre sak sa neblázni ja som myslela macky vseobecne nie konkrétne tie jej
@anonym_autor mačky by išli so mnou a muž by u mňa skončil navždy...bezcitný hajzel.prepac...my máme 4 mačky a sú to ako deti.v živote by to mňa ani muža nenapadlo sa ani jednej zbaviť
@anonym_autor neznášam mačky, lizu si rite a potom hop na linku 🙈 ani sa mu nečudujem že ich nechce dnu. Kup im zateplený domček do záhrady a vybavene.
@anonym_autor neznášam mačky, lizu si rite a potom hop na linku 🙈 ani sa mu nečudujem že ich nechce dnu. Kup im zateplený domček do záhrady a vybavene.
@anonym_fd6929 pan manzel nechce, podla neho domceky su drahe, tak ako nechce ich dat ani do garaze.. on sa proste rozhodol, ze macky neberie :D hrdina to je :D
@klotildabazarik K tvojmu komentu len to že náš kocúr spal pri okne, ktoré bolo na vetračku otvorené keď sme vetrali a prechladol. Asi toľko k tomu, že mačka vonku nezamrzne.
@anonym_fd6929 ešte raz, mačka ktorá bola celý život vnútri tak dať ju von v decembri je nezmysel keďže nemajú tú srsť čo mačky čo sú vonku. Okrem toho, keď mačka ide von a nepozná to tam, tak sa zľakne a ujde. Inak, pes si nelíže prdel? :D
Inak, by ma zaujímalo prečo toľko ľudí má voči mačkám predsudky a nemá ich rád? :D sú to potvory? jasné že sú :D majú majiteľa absolútne u prdele? jasné že áno :D poznajú človeka, iba keď má v ruke misku s jedlom? SAMOZREJME :D na druhej strane dokážu byť neskutočne vďačné. To ako keby že ja nemám rada kone a poviem že sú to zvieratá o ničom lebo ich nemám rada :D
@anonym_autor no to by bola hadka, keby mi toto urobil, neustupila by som ani za nic. My sme isli do domu z bytu s 8rocnym kocurom, ktory stahovanie nezvladol a chcel byt von, bojovali sme s nim pol roka kym sme mu ustupili a teraz zije von. Vnutri mame druhu macku od maciatka. Macky povazujem za svoje "hobby" a nevzdam sa ich, muz mal na vyber kedysi ked sme sa spoznavali
@anonym_8fd4ed tie mačky sme vzali spolu,bol pri plnom vedomí. Prvú nám dokonca dali jeho rodičia. Tu tretiu som už ani nechcela aby u nás ostávala,našla som ju na ulici a našla pre ňu náhradný domov. Vtedy povedal že keď máme toľko mačiek zmestí sa aj ona. Dnes som ho s tým celým komfrontovala a povedal len že vtedy bol mladý s sprostý. Že teraz to vidí inak s už ich v dome nechce
@anonym_autor tie mačky sme vzali spolu,bol pri plnom vedomí
myslím, že tvoj úplne prvý príspevok vôbec takto nevyznieva, že ste ich zadovážili spolu. citujem ťa: "Niektoré mam10 rokov, sú to seniori. So mnou spávali v posteli a podobne."
"ako človeka ktorý má rád mačky si ma bral".... toto nie sú vety, ktoré by hovorili o tom, že ste si ich spoločne "vzali".
Hmm tazka situacia. ☹
I ked sama macky neznasam. V tejto situacii som na tvojej strane. Macky nie su novodoby vymysel. Ale uz su s vami. Nielen s tebou.
To ked ho omrzi dcera-tiez povie ze bol mlady a sprosty? Teraz je starsi a toho rozumu mu nepribudlo...
ta garaz je sice alternativa ale... neviem si predstavit ked boli macky zvyknute na vas. Na iste prostredie. Ruch domova. Zrazu zatvorene niekde takto ☹
@maryetta ty si vážne porovnala vzťah muža k vlastnej dcére (vlastnej krvi) so vzťahom k mačkám, ktoré on neznáša? vážne si napísala, že ho raz prestane baviť aj dcéra/dieťa a pošle ho preč z domu? fakt? super, dieťa=zviera. novodobá chorá doba.
@janinah sme len dve, čo ho chápeme..... a ak by som mala pomerne nové auto, nechcela by som ich ani do garáže...
@amdornik ja manžela tiež chápem. V byte sme mali kocúra a čo ten vedel porobiť 😏 do plaču a to si neviem predstaviť tri mačky. Som milovník zvierat, ale keď sme sa presťahovali do nového domu tak sme sa jednoducho dohodli že mačku do vnútra už nie. Je pekne na dvore, má tam záchod, pelech kam chodi spať. Pravidelnú stravu. Chodí sa síce flákať ale vždy príde, nič sa mu nestalo ani nezamrzol. Myslím že mu je dobre… možno by som mačku prekusla ešte aj v garáži, ale tiež neviem… občas ho pustime aj dovnútra ale len keď je pod drobnohľadom lebo za chvíľku čo bol dni, stihol vydriapať gauč .
@anonym_autor tie mačky sme vzali spolu,bol pri plnom vedomí
myslím, že tvoj úplne prvý príspevok vôbec takto nevyznieva, že ste ich zadovážili spolu. citujem ťa: "Niektoré mam10 rokov, sú to seniori. So mnou spávali v posteli a podobne."
"ako človeka ktorý má rád mačky si ma bral".... toto nie sú vety, ktoré by hovorili o tom, že ste si ich spoločne "vzali".
@amdornik to už ma chytas za slovíčka. Neviem čo to má spoločné s mojou témou.
@anonym_8fd4ed nemám prečo klamať a vymýšľať som mačky s nami žili doteraz normálne v byte. Áno jedna je problémová,ma zdravotné problémy,pri ktorých má občas hnačky. Dala som alternatívu garáž. Všetko by to bolo len na istý čas. Ako hovorím sú to seniorky. Už tých pár rokov by som im poskytla bývanie a lásku ako doteraz
@anonym_autor naša seniorka ma 21 rokov. Takže možno sa aj tvoje toľko dožiju 🙂 však tu co ma hnačky lieč, určite to pôjde. Ja ti neviem, to co robí tvoj muž je úplne chore na hlavu a na druhej strane nový dom, všetko nové a 3 mačky jedna problémová.. ťažká situácia.. trvaj na tej garazi a zvykaj ich na dvor. Zvyknú si aj keď vonku ešte neboli. Nemáš moc na výber a v podstate tvoj muž tiež nie.
@amdornik to už ma chytas za slovíčka. Neviem čo to má spoločné s mojou témou.
@anonym_autor to, že najprv ťa spoznal ako milovníčku mačiek a zrazu to znie tak, že on bol celý happy, že ste si mačku zadovážili (spolu). nie, myslím si, že to prvé je pravda. spoznal ťa už aj s mačkami a pevne veril a dúfal, že kým pôjdete do nového, pokapú.
@anonym_autor to, že najprv ťa spoznal ako milovníčku mačiek a zrazu to znie tak, že on bol celý happy, že ste si mačku zadovážili (spolu). nie, myslím si, že to prvé je pravda. spoznal ťa už aj s mačkami a pevne veril a dúfal, že kým pôjdete do nového, pokapú.
@amdornik mačky sme si vzali spolu
@anonym_autor naša seniorka ma 21 rokov. Takže možno sa aj tvoje toľko dožiju 🙂 však tu co ma hnačky lieč, určite to pôjde. Ja ti neviem, to co robí tvoj muž je úplne chore na hlavu a na druhej strane nový dom, všetko nové a 3 mačky jedna problémová.. ťažká situácia.. trvaj na tej garazi a zvykaj ich na dvor. Zvyknú si aj keď vonku ešte neboli. Nemáš moc na výber a v podstate tvoj muž tiež nie.
@anonym_db529c s ňou sme boli už vo viacerých klinikách
V sibre nám povedali že v roku 2020 ma pol roka života. Ona stále žije. Len ma tieto problémy. To lieky jej zničili asi črevné baktérie. Skúšala som veľa druhov probiotík,rôzne lieky,všetko co sa podľa mňa dalo... Ak máš nejaký typ čo skúsiť rada vyskúšam..
V sibre nám povedali že v roku 2020 ma pol roka života. Ona stále žije. Len ma tieto problémy. To lieky jej zničili asi črevné baktérie. Skúšala som veľa druhov probiotík,rôzne lieky,všetko co sa podľa mňa dalo... Ak máš nejaký typ čo skúsiť rada vyskúšam..
@anonym_autor ale úprimne. fakt si myslíš, že nie je normálne, že mužovi vadí, aby hnačkujúca mačka šla s vami do nového domu s novým zariadením? ja sa mu nečudujem. prečo nesúhlasíš s nejakou voliérou na dvore?
@anonym_autor a akú má diagnózu? Co hovorili na klinikách? Ze co jej je? A koľko ma rokov? Ako často hnackuje? Vieš, asi ti neporadím, niesom veterinar, ale držím palce aby ste to nejako vyriešili.. ako som písala, pravdu máš aj ty a aj postoj tvojho muža sa dá z časti pochopiť, práve preto by bol na mieste kompromis..nič iné ti nezostane len tlačiť na garáž a sľúbiť, že ich budeš zvykať von..
@anonym_autor a akú má diagnózu? Co hovorili na klinikách? Ze co jej je? A koľko ma rokov? Ako často hnackuje? Vieš, asi ti neporadím, niesom veterinar, ale držím palce aby ste to nejako vyriešili.. ako som písala, pravdu máš aj ty a aj postoj tvojho muža sa dá z časti pochopiť, práve preto by bol na mieste kompromis..nič iné ti nezostane len tlačiť na garáž a sľúbiť, že ich budeš zvykať von..
@anonym_db529c mala podozrenie na lymfóm. Robili jej vtedy veľa vyšetreni aj biopsii a kadečoho. Celé to však viedlo len k tomu že zrejme ms lymfóm ,že jej ostáva tak pol rok života. Na inej klinike nám dali také kortikoidy čo jej ulavili od nejakých príznakov. Mala byt už v podstate v takej paliativnej starostlivosti. No odvtedy sa jej príznaky kadejako menili,a stav s tými črevami kvôli liekom ( tipujem) jej ostal
Sa teda rozved kvoli hlupym mackam .. co cakas za rady? Tiez by som v novostavbe nechcela mať vsetko ostane ...daj im slobodu, macky su prirodzene tulave a nie su naviazane, rychlo sa prisposobia a zabyvaju inde
Sa teda rozved kvoli hlupym mackam .. co cakas za rady? Tiez by som v novostavbe nechcela mať vsetko ostane ...daj im slobodu, macky su prirodzene tulave a nie su naviazane, rychlo sa prisposobia a zabyvaju inde
@anonym_b057f2 Vidieť, že vieš o mačkách menej než nič. Ale rady rozdávať budeš.
@anonym_autor Kúp najprv myši a potom zmení názor. 🙂
@anonym_b057f2 Vidieť, že vieš o mačkách menej než nič. Ale rady rozdávať budeš.
@abbey1 Takto nejak som to myslela🙂 viac lipnu ludia, ako macky
@anonym_autor Kúp najprv myši a potom zmení názor. 🙂
@loliki nam pes chyta mysi aj ine tvory 😁 shiba inu
@maryetta ty si vážne porovnala vzťah muža k vlastnej dcére (vlastnej krvi) so vzťahom k mačkám, ktoré on neznáša? vážne si napísala, že ho raz prestane baviť aj dcéra/dieťa a pošle ho preč z domu? fakt? super, dieťa=zviera. novodobá chorá doba.
@amdornik ja niesom nejaky extra milovnik zvierat. Ale zas mat domaceho milacika a zrazu mi prepne a vyhodim ho von? 10rokov povazujem celkom dost na to aby toto clovek spravil.
Napisala som ako som napisala. Kto chce pochopi...
kolko rodicov aj bez dovodu "zabuda" na svoje dieta.... nic nerealne.
@anonym_b057f2 ver tomu, ze tvoje tvrdenie nie je pravdivé. Poznám mnoho maciek, ktore su na majiteľa naviazané viac než pes. Aj mačku, ktora takmer od smutnú uhynula ked jeden člen z domácnosti odišiel.
@anonym_b057f2 tu nejde iba o mačky. Ide o prístup tohto muža k vlastnej manželke. On nie je jej prenajímateľ, rodič ani nadriadená autorita, tak z akého dôvodu si dovoľuje jej radikálne zakazovať? Ešte viac s vedomím, že jej tým veľmi ublíži?
Manželstvo s jednostranným rozhodovaním a zákazmi, kde sa viac dbá na to, čo povie rodina, než na to, ako sa bude cítiť manželka, bude mať zrejme viac problémov než "hlúpe mačky".
Garáž by som im nechala, ostatný interiér novostavby isto nie. Uvedom si, koľko to vsetko stalo peňazí a energie. Dosť na to, aby vám to zničili mačky. Mužovi sa nečudujem. Ale vzhľadom ku vášmu kompromisu by som trvala pre ne na garáži...
@anonym_b057f2 ver tomu, ze tvoje tvrdenie nie je pravdivé. Poznám mnoho maciek, ktore su na majiteľa naviazané viac než pes. Aj mačku, ktora takmer od smutnú uhynula ked jeden člen z domácnosti odišiel.
@anonym_5515fc, to len my si myslíme, že sú mačky na nás naviazané, ale ešte som nevidel mačku, ktorá by si neobľúbila niekoho iného, kto má lepšie maškrty, veľa jedla, hračky, kocúrnik, teplo a kartónové krabice 😁
@anonym_autor, na Tvojom mieste by som sa opýtal muža, prečo si to rozmyslel s garážou. Myslím, že tam sa bude dať nájsť kompromis a vyriešiť to, kvôli čomu zmenil názor. Na chlapa musíš ísť s logickými (nie emočnými) argumentami, pripomenúť mu, že keď niečo sľúbil, mal by to dodržať.

Ja niekedy ziram....buď žijem na inej planéte,alebo... Takže žijete s nimi xy rokov a zrazu to máš vyraziť,ebo je to to. Ahaaaa. Ja mám seniora psa. Ak by mi naňho niekto čo len škaredo pozrel,tak by bol oheň na streche. Kocúr má 8,tak isto. Sú to členovia rodiny. Toto by skúsil len raz. A mohol by si hovoriť kto chce,čo chce.staru mačku dávať von,garáž búda,to sú skvelé nápady....vieš čo a také,že uspať,ešte nepadlo? Jaaaj to stojí prachy. Na zvracanie