icon

Čo robiť, keď manžel nechce mačky v novom dome?

17. dec 2025

Sťahujeme sa s manželom a dvomi deťmi z bytu do domu. V byte s nami bývali mačky. Máme aktuálne tri. Samozrejme ako aj iné zvieratá robia aj oni neplechu a občas niečo oskrabali či ocikali... Manžel ich do domu nechce prijať
Iný náhradný plán pre nich nemá a mne sa zrútil svet. Strašne som smutná a neviem čo mám robiť . Niektoré mam10 rokov, sú to seniori. So mnou spávali v posteli a podobne. Teraz sú druhu noc na starom byte ktorý ale odovzdáme čoskoro späť do rúk pôvodným majiteľom.. a čo mám robiť s mačkami ? Srdce mi puka. Môj plán bol mať ich dnu pod dozorom a keď nebudeme doma zavrieť do garáže. Manžel neakceptuje ani len tu garáž. Mrzí ma aj to že vôbec nehľadí na mňa,moje potreby a to ako sa cítim len proste si ide svoje že nejdú s nami dnu a hotovo. Samozrejme mačka v pohode preskočí plot a kľudne sa už nevráti. Za ďalšie vonku je zima,nie sú zvyknuté,prechladnu či zamrznu. Ak prechladnu sú to ďalšie výdavky na veterinára ktoré nemáme.. neviem čo mám robiť. Nemám ich kam dať. Darovať ich nechcem. Ako to mám vnímať? Z manželovej strany to vnímam ako veľkú zradu. Vie ako mi na nich záleží,ako človeka ktorý má rád mačky si ma bral,dom sme začali stavať s vedomím že máme mačky. Stavali sme ho vyše roka takže mal rok čas ponúknuť postačujúcu alternatívu. Samozrejme na záhradné domčeky povedal že sú drahé. Čo sa týka domu ja by som prekusla nejaké zničené nábytky mačkami. Samozrejme chápem aj jeho stranu že pre neho sú dôležité nábytky a snažila by som sa nejak nájsť riešenia a mrzí ma že on nepripusti žiadne riešenie. Vníma len svoj postoj a diskusiu odmieta.

autor
Včera o 16:25
@anonym_cb7fb4

@anonym_autor povedz mu, ze bude vianocna nalada aj sex, ked donesie macky. Uz ste v novom dome? Macky su kde?

@anonym_cb7fb4 už sme v novom dome pár dní. Mačky ostali ešte stále v pôvodnom bývaní
Zatiaľ sme nemuseli odovzdať kľúče

anonym_cb7fb4
Včera o 16:32
@anonym_autor

@anonym_cb7fb4 už sme v novom dome pár dní. Mačky ostali ešte stále v pôvodnom bývaní

@anonym_autor a preco si ich nedoniesla, preco si ich tam nechala? Preco sa mu podriadujes? Ved same sa to nevyriesi. Ci to realne cakas na odovzdanie klucov z bytu?

anonym_81eaf7
Včera o 17:13
@anonym_autor

@anonym_autor prečo sú tie chudata samé v byte? Veď ty si ich odsunula. Naša najstaršia by už bola mŕtva zo stresu, že kde som a ani by nejedla.

autor
Včera o 17:17
@anonym_81eaf7

@anonym_autor prečo sú tie chudata samé v byte? Veď ty si ich odsunula. Naša najstaršia by už bola mŕtva zo stresu, že kde som a ani by nejedla.

@anonym_81eaf7 nemáme to doma ešte vyriešené. Nemám ich kam priniesť kým to tu pre nepripravim a kým sa nedohodneme. Chodím za nimi každý deň.

anonym_63ee41
Včera o 17:18

To je smutné, to ako keby si zrazu zistila že nie si pre neho áno toľko ako tie mačky. A čo detičky? Tým nebudú chýbať? Či kašle aj na ich názor?

777januska777
Včera o 18:20

Ja nemam doma žiadne zviera a ani nie som extra milovnička zvierat a predsa s tebou autorka suhlasim. Mačka je živý tvor a ked to nie je zdravotne zavadne, tak nevidim absolútne žiadny dovod mačky davat prec. A tobôž nie kvôli novému nábytku.
Ale co mna zaraža aka si ty autorka submisivna. Toto je taky problem, ktory by nebol problémom, kebyže ty autorka mas nejaky vlastny nazor a stojíš si za nim. Takze mozno práve toto je ta situacia, ked si to mas konečne uvedomit, ze si tiez človek a ze tvoj nazor ma váhu. Lebo manzel nazor nezmení, nema dovod a kym sa ty sama za seba nepostaviš, tak to neurobí nik.

luccys
Včera o 18:30
@777januska777

Ja nemam doma žiadne zviera a ani nie som extra milovnička zvierat a predsa s tebou autorka suhlasim. Mačka je živý tvor a ked to nie je zdravotne zavadne, tak nevidim absolútne žiadny dovod mačky davat prec. A tobôž nie kvôli novému nábytku.
Ale co mna zaraža aka si ty autorka submisivna. Toto je taky problem, ktory by nebol problémom, kebyže ty autorka mas nejaky vlastny nazor a stojíš si za nim. Takze mozno práve toto je ta situacia, ked si to mas konečne uvedomit, ze si tiez človek a ze tvoj nazor ma váhu. Lebo manzel nazor nezmení, nema dovod a kym sa ty sama za seba nepostaviš, tak to neurobí nik.

@777januska777 Keby to este bolo tak, ze ide k cudziemu cloveku byvat, tak to este pochopim. Ale do VLASTNEHO domu??? Lebo 'manzel nechce'. Tak to mi hlava neberie. Ako posledna sluzka, co nema do nicoho hovorit.

anonym_cb7fb4
Včera o 18:43
@anonym_autor

@anonym_81eaf7 nemáme to doma ešte vyriešené. Nemám ich kam priniesť kým to tu pre nepripravim a kým sa nedohodneme. Chodím za nimi každý deň.

@anonym_autor no a preco to pre ne v dome nechystas? Ved nachystaj a macky prines, to co budu za Vianoce bez vasich domacich milacikov?
Podla mna ta on tresta za chybajuci sex, vlastne kazdy z vas riesi odcudzenie vo vztahu po svojom. On kasle na macky, lebo s nim nesexujes a nechava ti to vyzrat. Ty s nim nesexujes, lebo ignoruje tvoje nazory a hnusi sa ti preto.
Jeden z vas sa musi pokusit o zblizenie, lebo to inak nedopadne dobre. Alebo chodte od seba.

chrumka333
Včera o 19:18

@anonym_autor toto je láska? To fakt by spravil muž, ktorý ženu miluje? Doprajte jej takéto trápenie? A potom očakáva vianočnú pohodu pri pohári vínka? A to ja v dome mačky nemám ani nechcem 🙂

anonym_be04bb
Včera o 19:59

Ja hlavne cumim ze to naozaj neriesis. Fakticky.
1. Za seba a macky sa evidentne nevies (nechces?) postavit.
2. Domov novy a dobry im nehladas. (To bude i tak tazke, kedze sa jedna o tri seniorske macku do interieru).

Na co cakas akoze "ved sme este nemuseli odovzdat kluce od povodneho bytu"? Cakas kym ich naozaj pozajtra budes musiet odovzdat a macky skoncia na ulici?

Ale ked vravis ze ani sex nemate, ja predpokladam ze mate viac a aj davnejsich problemov. Ked sa neviete ani na takomto niecom (dolezitom) uplne hocijak co len trochu rozumnejsie dohodnut...

A takto to potom konci. Krasnych 80% novostavieb je na bazosi lebo rozvod. To su fakty.

senta_sofia
Včera o 20:17

Si svojpravna, dom je rovnako tvoj ako jeho, macky by som vzala a hotovo. Tak ostan na byte ty s mackami a on nech si je s detmi na dome. Mozno ho potom osvieti.

anonym_44b44c
Včera o 20:18
@anonym_be04bb

Ja hlavne cumim ze to naozaj neriesis. Fakticky.
1. Za seba a macky sa evidentne nevies (nechces?) postavit.
2. Domov novy a dobry im nehladas. (To bude i tak tazke, kedze sa jedna o tri seniorske macku do interieru).

Na co cakas akoze "ved sme este nemuseli odovzdat kluce od povodneho bytu"? Cakas kym ich naozaj pozajtra budes musiet odovzdat a macky skoncia na ulici?

Ale ked vravis ze ani sex nemate, ja predpokladam ze mate viac a aj davnejsich problemov. Ked sa neviete ani na takomto niecom (dolezitom) uplne hocijak co len trochu rozumnejsie dohodnut...

A takto to potom konci. Krasnych 80% novostavieb je na bazosi lebo rozvod. To su fakty.

@anonym_be04bb Podla mna su macky uz len vyustenim nejakych hlbsich a davnejsich problemov. Potom je to "kto z koho", ona nechce sex, a on jej robi napriek s mackami. A nikto uz nevie, co bolo skor, ci sliepka alebo vajce. Ocividne im novy dom radost a stastie nepriniesol.

anonym_2a20e2
Včera o 21:16

Riadny magor, by som ho tak kopla do toho zadku, žeby zabudol aj prečo nechce mačky v dome.
Neznášam takýchto zabednencov neemočnych, ten bude besniet keď sa čosi zamaze zaprple vnútri, radšej dožiť osamote s mačkami ako s blbcom!

anonym_f13201
Včera o 21:39

@anonym_autor baby tak ked je nivy nábytok ruku na srdce kto ho chce mat ochrany od mačky? Tie ktore mate mačky viete že postupne to na tom nábytku cítiť a vidieť... a 3 v byty je dosť....ale či uz by som ju mala rok ci desať urcite by som ju nevylúčil von ako nepotrebný tovar a ani by som sa jej nezbavila....mám kocúrika ako člena rodiny ale niekedy ked jem polievku a zasvieti slnko a ja vidím kolko chlpov poletuje a vidím ich aj v tanieri chce sa mi plakať a v duchu si hovorím ved pred hodinou som vysavala a teraz Adolf by si sa to mohol naučiť ty lebo poletís 🤣ten kto mačku nema vždy mu poviem aj pekné veci aj tie horšie ako znicejy nábytok ked sa mačky nudia alebo aj to ocikanie a nech robím co robím ja cítim aj wc a to kokos mame inteligentné wc....ale k veci členov rodiny pekne zobrat na chalupu a co urobi muz? Nič

anonym_ef5658
Včera o 21:39

Ja mačky neznášam a strašne by mi vadilo kebyže mi zničia a zasmradia nový dom … ja by som im ale určite urobila nejaký domček alebo niečo v tej garáži. Prosím Ťa keď máte na nový dom .. tak na nové obilie pre mačky sa nenájde? … Čo ma ale EXTRÉM irituje v tomto je Tvoje správanie kde Ti rozkazuje manžel … to vážne? Toto je teda Tvoj oveľa väčší problem ako tri mačky …

orisker
Včera o 23:28

Toto je príbeh ako o mojich veľmi dobrých známych. Úplne ako cez kopirák.
Ona je veľmi zaťažená na mačky, v spoločnej domácnosti mali štyri.
On to zo začiatku ticho toleroval, staral sa, pomáhal s nimi. Ale jedným dychom ju vždy upozorňoval, čo všetko mu prekáža - najviac mačacie chlpy všade v dome. Do práce musel chodiť v oblekoch, zimných kabátoch a chlpy bolo na nich veľmi vidieť.
Takisto na tričkách a vôbec ozaj všade, dokonca vraj aj v skrini so šatami.
Hovoril, že si nemôže ani posedieť na sedačke, ani si ľahnúť, lebo všetko bolo od chlpov. Ďalej mu prekážal ich puch, aj v mačacích WC s pieskom. Po čase som už moč a exkrementy cítil aj ja na návšteve.
Občas sa prechádzali po stoloch medzi jedlom a potravinami.
Spávali s nimi v posteli.
Nábytok takisto poškodený.
Chceli sa presťahovať do nového domu do spoločnej domácnosti. No a kamoš vopred upozorňoval, že bude treba si stanoviť pravidlá. Ona to odmietla, že si ich jednoducho berie tam a bez debaty.
Nakoniec k tomu sťahovaniu vôbec nedošlo, lebo sa nedokázali dohodnúť na spoločnom nažívaní.
A teraz má každý svoje vlastné bývanie a bývajú sami. Kvôli tomu obmedzili vzájomné stretávanie, vidia sa len párkrát do mesiaca.

Obávam sa, že ani vám sa nepodarí dohodnúť sa.

anonym_249c03
Dnes o 06:22
@orisker

Toto je príbeh ako o mojich veľmi dobrých známych. Úplne ako cez kopirák.
Ona je veľmi zaťažená na mačky, v spoločnej domácnosti mali štyri.
On to zo začiatku ticho toleroval, staral sa, pomáhal s nimi. Ale jedným dychom ju vždy upozorňoval, čo všetko mu prekáža - najviac mačacie chlpy všade v dome. Do práce musel chodiť v oblekoch, zimných kabátoch a chlpy bolo na nich veľmi vidieť.
Takisto na tričkách a vôbec ozaj všade, dokonca vraj aj v skrini so šatami.
Hovoril, že si nemôže ani posedieť na sedačke, ani si ľahnúť, lebo všetko bolo od chlpov. Ďalej mu prekážal ich puch, aj v mačacích WC s pieskom. Po čase som už moč a exkrementy cítil aj ja na návšteve.
Občas sa prechádzali po stoloch medzi jedlom a potravinami.
Spávali s nimi v posteli.
Nábytok takisto poškodený.
Chceli sa presťahovať do nového domu do spoločnej domácnosti. No a kamoš vopred upozorňoval, že bude treba si stanoviť pravidlá. Ona to odmietla, že si ich jednoducho berie tam a bez debaty.
Nakoniec k tomu sťahovaniu vôbec nedošlo, lebo sa nedokázali dohodnúť na spoločnom nažívaní.
A teraz má každý svoje vlastné bývanie a bývajú sami. Kvôli tomu obmedzili vzájomné stretávanie, vidia sa len párkrát do mesiaca.

Obávam sa, že ani vám sa nepodarí dohodnúť sa.

@orisker keby nebol lenivý a upratoval by tak by chlpy nikde nemal 🙃

sova7
Dnes o 07:09
@anonym_44b44c

@anonym_be04bb Podla mna su macky uz len vyustenim nejakych hlbsich a davnejsich problemov. Potom je to "kto z koho", ona nechce sex, a on jej robi napriek s mackami. A nikto uz nevie, co bolo skor, ci sliepka alebo vajce. Ocividne im novy dom radost a stastie nepriniesol.

@anonym_44b44c to nie je o tom že si robia napriek. Dokázala by si mať sex s niekým kto ti takto emocne ubližuje alebo keď ti bezi hlavou čo bude so zvieratami ku ktorym máš vzťah? Keď sa trápiš? Chlap by chcel sex lenže to nie je iba mechanická fyzická vec. Pre ženu určite nie. On jej vôbec na to nevytvorí vhodné nastavenie svojim spravanim ju trapi ale chcel by aby sa ním spala. To je emočný mrzak. Tuto len vyústilo niečo čo už kvasi dlhšie

amdornik
Dnes o 07:30
@anonym_249c03

@orisker keby nebol lenivý a upratoval by tak by chlpy nikde nemal 🙃

@anonym_249c03 prečo by mal chlap upratovať, lebo žena má vrtoch? keby to bolo naopak? že muž rád (v byte) píli, brúsi, vyrába výrobky z dreva? všade prach, piliny a žene to lezie na nervy, napísala by si, že keby nebola lenivá a upratala, nemala by prach a piliny? asi ťažko, že?

sova7
Dnes o 07:50
@amdornik

@anonym_249c03 prečo by mal chlap upratovať, lebo žena má vrtoch? keby to bolo naopak? že muž rád (v byte) píli, brúsi, vyrába výrobky z dreva? všade prach, piliny a žene to lezie na nervy, napísala by si, že keby nebola lenivá a upratala, nemala by prach a piliny? asi ťažko, že?

@amdornik remeslo a robotu so živým tvorom nemozes porovnávať sa čudujem že chcel deti tie robia bordel a zničia viac ako macky. Tu je problém že sú ako osobnosti každý iný a úplne inde a po čase to začína byť stále viac vidno a menej udržateľné lebo to vždy bude na úkor jedného. Tu zrejme autorky

senta_sofia
Dnes o 07:53
@sova7

@amdornik remeslo a robotu so živým tvorom nemozes porovnávať sa čudujem že chcel deti tie robia bordel a zničia viac ako macky. Tu je problém že sú ako osobnosti každý iný a úplne inde a po čase to začína byť stále viac vidno a menej udržateľné lebo to vždy bude na úkor jedného. Tu zrejme autorky

@sova7 ona naznacila, ze manzel bude troska Monk, ked aj dcere zakazuje pit Granko niekde. Ale zas odtial potial, ja mam tiez vyhrady voci tomu, aby deti neboli ako prasata, takze mozno u nich je to najma o tom pristupe k cistote v domacnosti. Je mozne, ze ona je ta, co jej nevadi, ze jej deti capkaju so spinavymi rukami sedacku, ze su chlpy po zvieratach a on si prave potrpi na cistote. Ale to sa tu nedozvieme, ako to maju doma.

amdornik
Dnes o 07:54
@sova7

@sova7 pozri napríklad v tomto ti môžem oponovať. teda, neviem, aké deti máš ty, ja mám jedno jediné. v živote mi doma neurobilo žiadnu škodu. písanie po stenách či nábytku? rozlievanie nápojov, rozsypávanie jedla, dobrôt? nehrozilo. od malička som ju viedla k tomu, že píše a kreslí sa za stolíkom a na papiere. že jedlo sa je v kuchyni. moje dieťa mi v byte nezničilo absolútne nič. NIKDY. ako si naučíš, tak máš. takže ak ten chlap vychováva deti, čo asi vychováva, lebo autorka sa venuje mačkám (všade len mačky ospevuje, deti spomína minimálne, aj to len v kontexte, že aj im budú mačky chýbať. vážne? budú? tvrdí autorka, nie deti....).
čiže ak ten chlap sa deťom venuje, je veľký predpoklad, že tie deti nebudú nič ničiť.

a k tvojej reakcii. ja som reagovala prakticky čisto len a len na príspevok o tom, že istému chlapovi (nie tomu z autorkinho príspevku) vadia mačacie chlpy. a ktosi poznamenal, že ak by nebol lenivý a upratal.... atď. pozri si vyššie príspevok. reagovala som na obvinenie z LENIVOSTI niekoho, kto možno nie je vôbec lenivý, len nemá záujem upratovať špinu po ženinej záľube.

amdornik
Dnes o 07:56
@senta_sofia

@sova7 ona naznacila, ze manzel bude troska Monk, ked aj dcere zakazuje pit Granko niekde. Ale zas odtial potial, ja mam tiez vyhrady voci tomu, aby deti neboli ako prasata, takze mozno u nich je to najma o tom pristupe k cistote v domacnosti. Je mozne, ze ona je ta, co jej nevadi, ze jej deti capkaju so spinavymi rukami sedacku, ze su chlpy po zvieratach a on si prave potrpi na cistote. Ale to sa tu nedozvieme, ako to maju doma.

@senta_sofia presne takto mi to príde, ako píšeš ty. piť kakao? kde? kakao pijú väčšinou už staršie deti, nie také do roka. staršie deti už môžu byť učené piť a jesť v kuchyni (vlastne ja som mala moju vždy v kuchyni, pokiaľ šlo o jedlo, čiže aj mladšiu ako rok). neviem si predstaviť dať dieťaťu mlieko či kakao len tak do fľaše a do postele. toto som nikdy nerobila. ak mliečko, držala som fľašku ja alebo som bola pri nej, že keď jej vypadla, hneď som ju zachytila a podala. ale áno, poznám xyz matiek, ktoré neriešia, že je posteľ zababraná, steny zababrané, podlahy od piesku a blata, lebo "deti".... ja som čistotná a viedla som k tomu aj dieťa.

sova7
Dnes o 08:04
@senta_sofia

@senta_sofia len to si mala nájsť niekoho ako ona nie chlapa chorého na čistotu. Ženy sa dajú dokopy s úplným opakom a potom sa čudujú že to nefunguje

amdornik
Dnes o 08:08
@sova7

@senta_sofia len to si mala nájsť niekoho ako ona nie chlapa chorého na čistotu. Ženy sa dajú dokopy s úplným opakom a potom sa čudujú že to nefunguje

@sova7 v tomto sa s tebou zhodnem.

anonym_78d015
Dnes o 08:15
@amdornik

@sova7 pozri napríklad v tomto ti môžem oponovať. teda, neviem, aké deti máš ty, ja mám jedno jediné. v živote mi doma neurobilo žiadnu škodu. písanie po stenách či nábytku? rozlievanie nápojov, rozsypávanie jedla, dobrôt? nehrozilo. od malička som ju viedla k tomu, že píše a kreslí sa za stolíkom a na papiere. že jedlo sa je v kuchyni. moje dieťa mi v byte nezničilo absolútne nič. NIKDY. ako si naučíš, tak máš. takže ak ten chlap vychováva deti, čo asi vychováva, lebo autorka sa venuje mačkám (všade len mačky ospevuje, deti spomína minimálne, aj to len v kontexte, že aj im budú mačky chýbať. vážne? budú? tvrdí autorka, nie deti....).
čiže ak ten chlap sa deťom venuje, je veľký predpoklad, že tie deti nebudú nič ničiť.

a k tvojej reakcii. ja som reagovala prakticky čisto len a len na príspevok o tom, že istému chlapovi (nie tomu z autorkinho príspevku) vadia mačacie chlpy. a ktosi poznamenal, že ak by nebol lenivý a upratal.... atď. pozri si vyššie príspevok. reagovala som na obvinenie z LENIVOSTI niekoho, kto možno nie je vôbec lenivý, len nemá záujem upratovať špinu po ženinej záľube.

@amdornik teraz jej trocha krivdis. Nespomina deti, lebo momentalne riesi problem s mackami. Pisala, ze po mackach upratuje, nikoho tym nezatazuje. To neznamena, ze sa nestara o deti, manzela a domacnost. Prvu z maciek priniesol manzel, a ze sa mu macky zunovali? To je jeho problem, ze to zivy tvor, nemoze ich teraz vyhodit von, jed su naucene dnu, je to cista smrt pre tie macky. A veru poviem pravdu, hnutelne veci su len veci, starnu aj same od seba, vzdy, po par rokoch sa musia vymenit, tak "vocogou". Ale; charakter cloveka sa veru ukaze prave pri takychto prilezitostiach. A pre deti to tiez nie je dobry vzor spravania sa voci zivym tvorom, do buducnosti.

amdornik
Dnes o 08:18
@anonym_78d015

@amdornik teraz jej trocha krivdis. Nespomina deti, lebo momentalne riesi problem s mackami. Pisala, ze po mackach upratuje, nikoho tym nezatazuje. To neznamena, ze sa nestara o deti, manzela a domacnost. Prvu z maciek priniesol manzel, a ze sa mu macky zunovali? To je jeho problem, ze to zivy tvor, nemoze ich teraz vyhodit von, jed su naucene dnu, je to cista smrt pre tie macky. A veru poviem pravdu, hnutelne veci su len veci, starnu aj same od seba, vzdy, po par rokoch sa musia vymenit, tak "vocogou". Ale; charakter cloveka sa veru ukaze prave pri takychto prilezitostiach. A pre deti to tiez nie je dobry vzor spravania sa voci zivym tvorom, do buducnosti.

@anonym_78d015 nemyslím si, že ju doniesol manžel, to tvrdí ona, ale je to v miernom rozpore s úvodným príspevkom. už som to písala v diskusii, nechce sa mi opakovať. a teda, ja neverím, že on nevyjadroval už v minulosti nespokojnosť s mačkami. len ona si naivne myslí, že jej to prejde. no neprejde... a keď sa ona postaví na hlavu, ako jej tu radia, ten chlap sa s ňou rozvedie. ostanú jej mačky a možno deti (podľa toho, kde sa tie deti budú cítiť príjemnejšie).

amdornik
Dnes o 08:19
@anonym_78d015

@anonym_78d015 no a mimochodom, mačky sú vtipné a milé zvieratá. ale v živote by som si ich nenasťahovala ani do bytu, ani do domu. zviera je zviera. bodka.

sova7
Dnes o 08:36
@amdornik

@amdornik tu je základný problém nesúlad osobnosti a pováh. Zena si nasla úplny protiklad seba a to nemôže dlhodobo fungovať. Rozumiem čo píšeš aj na čo reagujes. Ale nie je to tá istá záľuba chov zvierat a remeslo. Zvieratá sa často chovajú v dobe remeslo sa rieši väčšinou v dielni garáži samostatnej izbe. Tiež zviera je živá bytosť nemôžeš ju vylozit von k smetiakom. A narážala som na to že keď takémuto ocd maniakovi na čistotu vadia mačky že je zaujímavé že mu nevadia deti že tvoje sú také ako píšeš neznamená že je také každé. Môže byť autorka menej zaťažená na čistotu ok ale to je potom lepšie si nájsť podobneho partnera s ktorým sa navzájom nebudú trápiť a obmedzovat

amdornik
Dnes o 08:39
@sova7

@amdornik tu je základný problém nesúlad osobnosti a pováh. Zena si nasla úplny protiklad seba a to nemôže dlhodobo fungovať. Rozumiem čo píšeš aj na čo reagujes. Ale nie je to tá istá záľuba chov zvierat a remeslo. Zvieratá sa často chovajú v dobe remeslo sa rieši väčšinou v dielni garáži samostatnej izbe. Tiež zviera je živá bytosť nemôžeš ju vylozit von k smetiakom. A narážala som na to že keď takémuto ocd maniakovi na čistotu vadia mačky že je zaujímavé že mu nevadia deti že tvoje sú také ako píšeš neznamená že je také každé. Môže byť autorka menej zaťažená na čistotu ok ale to je potom lepšie si nájsť podobneho partnera s ktorým sa navzájom nebudú trápiť a obmedzovat

@sova7 ja rovnako rozumiem tomu, čo píšeš ty. ale jednu vec vnímam inak. zvieratá sa chovajú "na dvore", nie v byte, nie v dome. odjakživa boli zvieratá prispôsobené pre život v prírode. áno, vždy platilo: "mrzne tak, že psa nevyženieš von". to je prípad krutej zimy, kedy mrazy idú pod -10 a skutočne vtedy človek pustí dovnútra aj to zviera (alebo to zviera má prístup do šopy, garáže, atď.) ale za normálnych okolností zviera žije von. to len novodobé paničky si prispôsobili psíky, mačičky, dokonca už aj prasatá pre život v byte, dome. pre mňa je toto nepochopiteľné a nežiadúce.