icon

Čo za podivného tvora som ráno našla?

16. dec 2024

Ahojte taká divná vec sa mi stala ráno v miske vonku s granulami pre psa bol divný tvor alebo ako to nazvať na prvý pohľad by som povedala že nejaký strapec ale bolo vidieť že to bolo niekedy živé bohužiaľ jak som to nabrala na lyžicu že to odfotím pes po tom chmatol a zjedol samozrejme a odvtedy rozmýšľam že čo to bolo čierne akoby nohy asi do dlane veľkosť jedno veľké oko strede v akoby malé ako no nesibe mi hádam...... Nejaký parazit? Pavúk taký divný? Bolo v v miske a večer to tá určite nebolo ja som sypala psovi tie granule. Ujo Google nič nenašiel

Strana
z2
simca06022011
16. dec 2024

tak chobotnica/mimozemstan to neboli, ani nic podobne 🙂.. cize jedine nieco co u nas bezne zije :DDD a hlavne mrzne, pripadne je zima, kopec hmyzu teraz ani nelozi vonku, ze by sa nejak zrazu objavili..

biba_18
16. dec 2024

vyzerá to na tých mimozemšťanov teda ... 🤷‍♀️

autor
16. dec 2024

@simca06022011 inak ta chobotnica by bola k tomu najbližšie

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
yvanielka
16. dec 2024

A nemohol to byť nejaký zhluk lariev alebo kokon alebo niečo podobné? Že granule boli kontaminované, pes je ok?

yvanielka
16. dec 2024
biba_18
16. dec 2024

@yvanielka jemine, fuj. jak si to našla? 😲

aalt
16. dec 2024

Kludne to mohol byt plesnivy psi vygrc (myslim to doslovne). Len teda neviem, ci by to stihlo oplesniviet za noc. Plesne vedia obrast do zaujimavych tvarov, v dobrych podmienkach aj celkom rychlo.

h2
16. dec 2024

@aalt Z večera do rána nesplesnivie nič.

autor
16. dec 2024

Nieje to nič z toho ani na foto, uzavriem to že skrátka neviem čo to bolo pes to zjedol pátrať až tak nebudem žeby som sa v hovienkach hrabala. Neviem to presne opísať škoda že som nestihla odfotiť, už tu niekto rýpal. Skrz opis, vykaslime sa na to.

evansova
16. dec 2024

@simca06022011 Aj podla mna.

evansova
16. dec 2024

@h2 Ano,.ak ich bolo osem, je to pavuk.

misanthropicdann
16. dec 2024

Pholcidae

h2
16. dec 2024

@evansova Ja si podľa opisu myslím, že by to mohol byť jedine pavúk (aj to zamatové čierne telo by tomu zodpovedalo), ale autorka tvrdí, že pavúk nie a že tých "nôh", či chápadiel, či čoho, mohlo byť viac. Tak bohvie, čo to bolo za tvora, snáď sa tým chudák pes neotrávil.

Strana
z2