Do akého veku ešte rastie pes?
Ahojte. mám stredne plemeno psa. V dospelosti bude mať 30-35kg. Teraz mal 8 mesiacov. Má 25kg. No zdá sa mi malý. Do akého veku ešte porastie? Ďakujem
Pes, ktorý má vážiť 2,5kg a váži 6kg, nie je trpasličí špic. Tam sa niekde stala chýba. Buď sa gúľa, alebo je miešanec. Veľkosť môže závisieť čiastočne od stravy. Ak je podviživené bude o niečo menší, slabší a chorľavý. Predpokladám, že to nechceš. Kŕm ho presne podľa dávok. Nešetri na kvalite stravy. Aké základy dostane, tak sa ti neskôr odvďačí. Nerieš jeho veľkosť. Ak chceš mať spoločníka, je jedno ako narastie, bude ťa mať rád s veľkým srdcom
Tabuľka je orientačná. Kŕmiť treba podľa toho aký je aktívny pes. Dúfam že ste zo začiatku kŕmili častejšie, teraz je 2x ok. Okrem genetiky rast psov veľmi závisí od množstva krmivá (bavíme sa o kvalitnom krmive). Bielkoviny pre rastúcich stredných psov 30-32%, tuk16%. Možno pridať ešte jednú porciu denné. Keď su oba rodičia stafordi, tak to nie je kríženec, ale staford bez papierov. Nenaraste bez krmivá, to je základ.
@zasz ja nemám špica 🙂
@priscilla07 ajo kŕmili sme ho aj 3x keď bol menší . Krmivo máme Brit Care Dog Hypoallergenic Junior Large Breed, sú tie ok? Nemôže kuracie morčacie
@priscilla07 keď pred teba postavím stenata Pitbull -staford,staffik a amtaff tak ty vieš rozoznať ktorý je ktorý? Nie nieje to amstaff ale stále iba kríženec! Nemôžeš vedieť ci matka není kríženec amstaffa s pitom ,či nemá babku american bully a otec tak isto. Tak uz vytiahni hlavu z piesku a prestaň stále tvrdiť,že pes bez PP je určité plemeno.
Áno Brit Care je dobre krmivo. Priemium je nižšia kvalita a Care vyššia.
Zavisi to od plemena. Pises ze je to staford. Stafordi niesu velmi velky psi aj ked vahovo spadaju do kategorie 35kg, ani stenata tohto plemena niesu velmi vysoke, su to take "babatka" ,co sa tyka vysky psa, tak standart plemena staforda hovori ,ze vyska v kohutiku samca je 46-48 cm, samice su o cosi mensie 43-46cm stredne velke plemeno. Niektore plemena rastu do 3 rokov a ine do 1-2 rokov. Pises ze steniatko ma 8 mesiacov, je to este pomerne male psica a stale este rastie. 😊prajem ti vela radosti zo steniatka a neboj sa, este troska narastie a ak nie, ved svet sa za to nezruti a aj tak ho budete mat radi. 😊
v prvom rade pes nie je chovne prasiatko, narastie kolko bude treba a aj vazit bude tolko. Do kedy rastu uz sa tu pisalo a priberat/chudnut bude potom cely zivot podla aktivity/stravy.
Je uplne nevhodne ich prekrmovat, aby dosiahli vahu ako si pan zela. Treba sa drzat aktivity aku ma, a davkovaniu na granuliach = ja mam viszlu, s PP, perfektnu a aj tak ten pes je od ostantych o dobrych par cmi nizsi, a tym padom aj lahsi (do limitu uplne sa vprace... len rozmohlo sa, ze treba psov vykrmovat aj v tomto plemene cize ziadna raritka 28kg vizsla.. ), ja mam napr fakt aktivne plemeno, beha po lese aj 3-4 h denne a kludne aj dlhsie... jemu denna davka bezne nestaci pochopitelne, ale ked je domased - hlavne v zime, tak upravim/znizim... ale necielim, ze musi priberat :D
Obezny pes = problemy zdravotne, bolave klby a podobne. Tak ako clovek.
@dada2703 písala som že jeden z rodičov má rodokmeň.
Môže mať.. ale matka nemala... a vy ste videli ten rodokmen originál?
@dada2703 sú to rodinný kamaráti. Doma majú aj diplomy, stužky z výstav toho jedného.
Máme staforda papierového a má 25 kilo a 2,5 roka ak je to fenka je to normálna vaha tie nikdy nebudú mať 35 kilo, psy zvyknú mať okolo 30 kilo a viac, do toho roka ešte pes rastie takže určite ešte dačo naberie
@zuzubb007 my máme psa nie tenkú a teraz mal 25 kg v kohútiku neviem môžem ho odmerať
Tieto plemená typu bull rastu a mohutneju dlhšie. Nás pitbull nabral plnu veľkosť a stavbu 2,5 roka keď mal takže určite sa ešte zagulati hlava a naberie
Divný ľudia keď si dajú námahu s výstavami a potom nakryju s fenou bez PP
@dada2703 matka má pp, otec nie no vyzerá presne ako ona len vyšší
Véd to je jedno kto z nich má alebo nemá. Ale na výstavnu fenu pustiť kríženca bez zdr testov je ...no koment . Len namnozit a predať..
@dada2703 nikto nič nepredával!! Bola to nehoda a šťavnatá ( 4 ) dali zadarmo, rodine ktorá mala záujem
@dada2703 a hneď potom isiel na kastraciu
Ten špic patrilo Yosovi, nie tebe. Zvyšok je rada pre teba.
Necitala som komentáre ale spravidla malé psy rastu do cca 8meho mesiaca, veľké psy môžu až do 1,5roka. Mala som stafforda, tie sa najprv ťahajú do výšky, vyzerajú smiešne, až neskôr naberajú na šírke. Konečnú veľkosť dosiahol asi v 1r a 2-3 mesiacoch.
Súhlasím s názormi "colsami" a podobnými, chcem Ťa ale pochváliť. Na to, že máš 13 rokov, tak sa veľmi vyspelo a rozumne vyjadruješ 👍. Aktívne sa o psíka zaujímaš, máš prehľad. Len tak ďalej, držím prsty 👍😉
@hovie ďakujem , moc si to vážim ❤️ snažím sa, no veľa veci ešte len musím zistiť
@dada2703 my máme stafordšírskeho bulteriera s PP a v zmluve máme napísané, že nemôže kryť feny bez PP a ani nemôžeme predávať šteniatka bez PP, tak ma to tiež prekvapilo.
@dominika7324 aj ja mam psov s pp a taktiež to mam v zmluve ošetrené. Ale tak mnozaci sú mnozaci.. trofeje si viem objednať z netu za 5eu a papiere vytlačiť na kolene a blbci tomu naletia..
@dominika7324 tu ale nikto nič nepredával

Jasne v pohode . 🙂 takže už vieš ako máš kŕmiť toho tvojho pubertiaka a neboj bude z neho krásny psík len to ešte taky rok potrvá ❤️