Francúzsky buldoček - šanca na zotavenie pri zlyhávaní orgánov
Prosím vás psik bol somnou na prechádzke v sobotu prisli sme domov.
Nevedel sa postaviť na nohy.
Rychlo klinika výsledky každý den horšie zlyhávajú munorgany pečeň obličky.
Od soboty nič nejedol náramne schudol.
Lekári mi stále davaju šancu ale ja neviem činke to vidina peňazí alebo ma naozaj šancu.
Neje piť by chcel ale všetko vyvráti.
Hodnoty oblieciek je 444.
Už mi grca len krv.
Otáča sa odomna chce byt len sam v kúte.
Nemáte niekto skusenosti môže sa s toho dostať?
Ja plačem bojujem ale už nevladzem asi ani ja ani on.
Ale nechcem to vzdať.
@anonym_autor prečo psík v tomto stave nie je hospitalizovany? 🙄 Moj mal už žlté oči, pečeň absolútne KO, obličky tiež odchádzali..len ležal a dýchal jak epileptik.. lekár ho za dva dni postavil na nohy 🙏 a píšem o 15 ročnom psovi 🤣 ešte stále žije, síce 1.5r na liekoch a špéci strave, ale čiperný jak šteňa 👌
Ach, toto sa mi i zle číta.☹ Podobný stav sme mali u našej prvej fenky, žiaľ, dopadlo to zle, nejednalo sa o buldočka. Nedávajú psíkovi infúzie? Potrava sa dá dávať i striekačkou v tekutom stave. Buldoček je zlatý psík, no zdravotne veľmi problémový. Držím vám palce nech je zasa lepšie.
@anonym_autor prečo psík v tomto stave nie je hospitalizovany? 🙄 Moj mal už žlté oči, pečeň absolútne KO, obličky tiež odchádzali..len ležal a dýchal jak epileptik.. lekár ho za dva dni postavil na nohy 🙏 a píšem o 15 ročnom psovi 🤣 ešte stále žije, síce 1.5r na liekoch a špéci strave, ale čiperný jak šteňa 👌
@anonym_0f817f pretoze niektore pracoviska hospitalizaciu nemaju, mnohe okrem vacsich klinik v krajskych alebo aspon okresnych mestach, takze ak majitel nejde na vacsie, vybavene pracovisko (alebo ak odmietne hospitalizaciu), tak pes ostava v domacej liecbe a na infuzky a kontroly chodi denne (2xd a pod, podla potreby).
Infúzie mu dávame doma,a chodíme s ním každý den na kliniku.
Dostáva všetko čo by dostal u nich .
Len chceme vyť s ním my.
Preto nieje hospitalizovaný.
@anonym_autor to je dosť vysoká hodnota... Z čoho to má?
U nas to dopadlo zle. 11 rocna buldocka s rovnakymi priznakmi, infuzie pomahali len docasne. Malo to strasne rychly priebeh, trapila sa asi mesiac a ked sme ju raz po praci nasli lezat v kaluzi vyvratenej krvi, uplne vysilenu, tak bolo rozhodnutie jasne, aj ked to prenaramne bolelo...hned sme ju vzali a isli nu dat k veterinarovi uspinkat. Este teraz placem ked si to pripominam...su tomu 4 roky a mame ju v urnicke doma.
@anonym_autor to je dosť vysoká hodnota... Z čoho to má?
@anonym_bafbf9 to je extrémne vysoká, to už je zlyhávanie
Halooo, je to pes, pes ma zivotnost 15 rokov, naco ho trapis, chce to skoncit sam, v kute, ked mu nechces pomoct... Nic ine v zivote nemas? 🐈⬛
koľko má rokov ?
@anonym_bafbf9 to je extrémne vysoká, to už je zlyhávanie
@anonym_0f817f no vidis a mame odpoved, hospitalizaciu odmietol sam majitel, lebo chce psika doma. Takze nie je monitorovani personalom 24h denne, ako by bol na hospitalizacii. Skoda. 🙃
@alyson29 to vobec nie je extremne vysoka hodnota ani samotne zlyhavanie. Co sa tyka tohto jedneho parametru. Takze nezavadzajte... PS: ano, zvysok nevesti dobru prognozu, ale samotny kreatinin 444 vobec nie je extremne vysoka hodnota, je to jednoducho zvysena hodnota vzhladom na zataz a preto oblicka "zacina haprovat", laicky povedane.
@anonym_0f817f no vidis a mame odpoved, hospitalizaciu odmietol sam majitel, lebo chce psika doma. Takze nie je monitorovani personalom 24h denne, ako by bol na hospitalizacii. Skoda. 🙃
@alyson29 to vobec nie je extremne vysoka hodnota ani samotne zlyhavanie. Co sa tyka tohto jedneho parametru. Takze nezavadzajte... PS: ano, zvysok nevesti dobru prognozu, ale samotny kreatinin 444 vobec nie je extremne vysoka hodnota, je to jednoducho zvysena hodnota vzhladom na zataz a preto oblicka "zacina haprovat", laicky povedane.
@colsami v spojení s ostatnými príznakmi, ktoré opisuje, to už vyzerá na veľmi vážny stav
U nas to dopadlo zle. 11 rocna buldocka s rovnakymi priznakmi, infuzie pomahali len docasne. Malo to strasne rychly priebeh, trapila sa asi mesiac a ked sme ju raz po praci nasli lezat v kaluzi vyvratenej krvi, uplne vysilenu, tak bolo rozhodnutie jasne, aj ked to prenaramne bolelo...hned sme ju vzali a isli nu dat k veterinarovi uspinkat. Este teraz placem ked si to pripominam...su tomu 4 roky a mame ju v urnicke doma.
@zuzkavladko nonstop dnes grcal krv volali sme veterinarovi a povedal,že už sa len trápi.
Už je v nebicku.
Strašne to boliiiii
@zuzkavladko nonstop dnes grcal krv volali sme veterinarovi a povedal,že už sa len trápi.
Už je v nebicku.
Strašne to boliiiii
@colsami tak som zavádzala autorku, až som mala pravdu.. no nič, zbytočne tu niečo písať 👍🏻
@anonym_autor vyjadrujem úprimnú sústrasť, už sa netrápi, teraz je v piškótovom nebíčku 🕊️
@colsami tak som zavádzala autorku, až som mala pravdu.. no nič, zbytočne tu niečo písať 👍🏻
@anonym_autor vyjadrujem úprimnú sústrasť, už sa netrápi, teraz je v piškótovom nebíčku 🕊️
@alyson29 opakujem, ze to nema nic so SAMOTNYM kreatininom vo vyske 444. Takze ano, tvrdit ze samo o sebe toto su extremne hodnoty, je proste mimo misu a zavadzas. Kreatinin samotny nemal vplyv na uhyn psa. U tohto psa bol uplne iny, komplexny problem a to vidiet uz len zo strucnych zakladnych informacii majitelky. Myslim, ze som sa vyjadrila dostatocne jasne uz v tom prvom komentari. Ked si sa "odborne vyjadrila" ze ta hodnota je "extremne vysoka" - no nie, nie je. Predstav si, ze bezne na veterinach namerame aj hodnoty cez 1000. Bezne. A toto uz su extremne hodnoty. A napriek tomu sa z toho pes dokaze dostat. Nech sa Ti dari, len je vhodne sa vyjadrovat exaktnejsie a najma vo veciach, ak sa im clovek ne/rozumie prip aktivne pohybuje, to je cele. Viac nebudem reagovat, nepotrebujem sa natahovat o veciach, ktore su fakty, a nie nazory. 🙂
@anonym_autor a tebe o čo ide? Napísala som ti niečo zlé? Sa spamätaj.
@alyson29 ser na nich jedna je múdra, druhá ani sústrasť nevie prijať a ešte útočí 😄😄 typický modrý koník
mojej Dorke tiež začali zlyhávať obličky, pár infúzií, veterinár odporučil uspatie. Ešte predtým ako začne vracať krv. pri takejto dg. je zbytočné čakať na zázrak.
@anonym_autor tento istý problém sme mali aj my ..
Boli sme na prechádzke a zrazu mu ostalo zle, ako keby ochrnul a začal vracať,nevedel sa hýbať.... Rýchlo sme ho schmatli a ficali na veterinu.... Dostal infúzie, injekcie,odbery krvi sa brali a strávili sme tam 4 hodiny....
Chvála Bohu sa dal do poriadku...
A viete čo bol problém? ŠTIPOL HO SRŠEŇ
Už je v nebicku.
Strašne to boliiiii
@anonym_autor Až teraz čítam...je mi to veľmi ľúto, prijmi úprimnú sústrasť.😢
@anonym_autor Až teraz čítam...je mi to veľmi ľúto, prijmi úprimnú sústrasť.😢
@hytal dakujem🖤🪽

"Hodnoty obliciek" to myslis akoze co? Kreatinin? Ak ano, samo o debe to nie je take katastrofalne. Samozrejme, v spojitosti s ostatnymi vecami co popisujes je pes v zlom stave. Pozri sa, musia sa pokusit ho zastabilizovat (ci chcela by si aby ho hned utratili?) takze vidinu penazi by som si odpustila, snazia sa Ti zachranit psa.
A ano, moze sa z toho dostat ale je aj sanca ze sa nedostane. Buldocek sam o sebe je problem, aj ked sa mu stane malickost, nie to ked sa ruca cely system.