Je francúzsky buldoček pekný?
Je podľa vás pekný ten na ľavo?

Ja si neviem pomoct, ale mne sa tie francuzske buldocky tak nepacia...
Hlavne maj plnú prkenicu, takýto havkáč rátaj 500e mesačne priemerne na výdaje :D
Zlati su obaja. Moja suseda ma chovnu stanicu. Ked sa im narodia steniatka,to je take chutne,ked sa za tebou rozbehne niekolko takych malych krochkajucich klobas😁
Nevyberaj buldočka podla krásy, ale podľa kvalitnej CHS
Mne sa toto plemeno nepaci. A ak vyberas psika, tak by som poradila hladat nieco na kilometre daleko od takehoto plemena. Mavaju tolko zdravotnych problemov az az.
mne sa nepaci a mam pri nich pocit,ze sa im zle dycha a ze sa dusia
@anonym_autor sú krásne ale strašne chorľavé z toľkého šľachtenia... veď aj nedávno tu bola diskusia o fr. buldočkovi kde doň vrazili kopec peňazí a kopec budú musieť vraziť
tak ako píšu baby hore - pekné ale chorľavé…
Francúzsky buldoček nevie normálne dýchať, pretože sme mu vyšľachtili lebku tak, že má nos prakticky zatvorený. V lete ho môže zabiť horúčava, v zime kašle ako starý fajčiar. Väčšina z nich potrebuje operáciu dýchacích ciest, a to hovoríme o úplne bežnej veci, nie výnimke.
Okrem toho majú problémy s chrbticou, pokožkou, očami, trávením a rozmnožovaním – prirodzene sa spáriť a porodiť väčšina z nich nedokáže. Veľa šteniat sa rodí cisárskym rezom. Prečo? Lebo ich veľké hlavy sa nezmestia cez pôrodné cesty.
Toto nie je pes, to je produkt pokriveného vkusu a bezcitného šľachtenia, ktorý trpí len preto, že ľudia chcú "milé" zvieratko do kabelky.
Ak miluješ zvieratá, nekupuj plemeno, ktoré má utrpenie zapísané v DNA. Pomôž tým, čo už existujú – adoptuj, alebo si vyber plemeno, ktoré môže normálne žiť, behať, dýchať a dožiť sa dôstojného veku.
Nie
Ja som buldočka mala, ale už by som nechcela, nie len buldočka ale žiadneho odkedy som prišla o moju Francúzku buldočku.
Ona ani neplzla ako buldockovia zvyknú ( ale to vďaka kvalitnej strave ) s nosom nemala problémy, ale v lete dávať pozor na prehrievanie. Ona mala zasa skôr alergie, keď ju niečo postipalo celá bola ako bublinková folia, oči totálne napuchnuté... a čerstvo ako 3r. ochrnula, tam už nepomohla by ani operácia chrbtice, lebo stratila rýchlo hlboký cit. Aj o tom je tu moja téma kde sa pridalo viac ludi a je to u buldočkov bohužiaľ veľmi časté.... samozrejme aj iné problémy, ako ochorenie srdca... je dobré si toto plemeno zvážiť lebo toto plemeno je dosť háklivé na zdravotné problémy. Čo poznám aj známych ktorý mali alebo majú toto plemeno, sú dosť často u veterinára.
Nie som fanusikom brachycefalickych plemien, najma z etickych dovodov.
Znami maju buldockov, miluju ich ako svoje deti, ale byvaju celkom casto chori. Je to haklive plemeno, potrebuje doslednu starostlivost. Aj mala zmena stravy im moze sposbit problemy a spustit alergie. Dalsi problem je, ze psika nemozes cely zivot krmit tym istym. Casom to zacne odmietat a potrebuje zmenu. Takze je to vzdy cela alchymia, ako im zaviest nove jedlo, aby predisli problemom.
Znami maju buldockov, miluju ich ako svoje deti, ale byvaju celkom casto chori. Je to haklive plemeno, potrebuje doslednu starostlivost. Aj mala zmena stravy im moze sposbit problemy a spustit alergie. Dalsi problem je, ze psika nemozes cely zivot krmit tym istym. Casom to zacne odmietat a potrebuje zmenu. Takze je to vzdy cela alchymia, ako im zaviest nove jedlo, aby predisli problemom.
@moonlight1210 presne tak ako píšeš, naša malá alergie, následne som kupovala ACANA granule ktoré neboli z tých najlacnejších, k tomu som jej robila ešte ryby atď. len aby nebola o granulách. Našťastie tou stravou veľmi veľa problémov zmizlo, ale aj tak ako 3r. ochrnula zo dňa na deň...
Podľa mňa nie je pekný ten naľavo. Ani ten napravo, ani žiaden iný. Nechápem ako si niekto môže zadovážiť toto nepekné a hlavne problematické plemeno.
Nech sa paci, ak chces kupovat, tu mas nieco z praxe o francuzskych buldockoch priamo od majitelky:
https://www.modrykonik.sk/forum/domaci-milacikovia/veterinarne-naklady-na-francuzskeho-buldocka/
@moonlight1210 presne tak ako píšeš, naša malá alergie, následne som kupovala ACANA granule ktoré neboli z tých najlacnejších, k tomu som jej robila ešte ryby atď. len aby nebola o granulách. Našťastie tou stravou veľmi veľa problémov zmizlo, ale aj tak ako 3r. ochrnula zo dňa na deň...
@noami12 znamym tiez jeden ochrnul, museli ho dat utratit, lebo mu nebolo pomoci, navyse mal bolesti. Bolo to velmi smutne. Tiez bol este mlady.
@noami12 znamym tiez jeden ochrnul, museli ho dat utratit, lebo mu nebolo pomoci, navyse mal bolesti. Bolo to velmi smutne. Tiez bol este mlady.
@moonlight1210 no... vedela by som hned zratat cez 10 francuzskych buldockoch, ochrnutych vo veku 1-5 rokov, co som videla len za poslednych par mesiacov.
Okrem dalsich tisic diagnoz.
Počkať, to naozaj si niekto vyberá psa podľa výzoru? 😮
Mne sa nepaci
Počkať, to naozaj si niekto vyberá psa podľa výzoru? 😮
@lucia13022023 je to ako s mužmi…
Nádherný, ale náročný na starostlivosť a financie... Máme, milujeme ho, ale druhy raz by som do toho už nešla... Nuž, potrebovala som si splniť svoj sen a to, aby mal ten pes zdravý a kvalitný život niečo stojí - od veteriny, cez stravu, po už vyššie spomínanú operáciu nosa v rádoch stoviek...
Nie
@anonym_autor Mne je tiez tuch buldockov luto, su zdeformovani. Mne to ani nepripada pekne.
mne sa všetky tie pokrčené psy nepáčia.Teraz neviem narýchlo vymenovať všetko ani boxer ani bulterier.Ja mám rada take maličké a milené najviac malého pudlika alebo pomeriana,bišonik atd proste take zlaté ňuňavé 😊 niekomu sa zas také protivia.Lenže ja som malá drobná a velkého psa by som sa bála pretože také niečo je mi aj do pól pása takže nie
@anonym_autor kamoška má dvoch takých doma v byte a je to jeden z dôvodov prečo sa mi k nej nechce chodiť na návštevu

Áno