icon

Je francúzsky buldoček pekný?

25. júl 2025

Je podľa vás pekný ten na ľavo?

Je francúzsky buldoček pekný?
Strana
z2
iwesska
26. júl 2025
@colsami

@moonlight1210 no... vedela by som hned zratat cez 10 francuzskych buldockoch, ochrnutych vo veku 1-5 rokov, co som videla len za poslednych par mesiacov.
Okrem dalsich tisic diagnoz.

@colsami To som prekvapena,lebo suseda,ktoru spominam ich odchovala niekolko (okrem mamy si nechava aj nejake stenata) a niektorych ma roky,chodi s nimi po vystavach, ma sampionov,co viackrat vyhrali, co by sa asi nedalo,keby boli stale chori. Mozno je problem v mnozkach,ze tie chore jedince rozmnozuju dalej.

simona20201309
26. júl 2025
@anonym_6ceb60

Francúzsky buldoček nevie normálne dýchať, pretože sme mu vyšľachtili lebku tak, že má nos prakticky zatvorený. V lete ho môže zabiť horúčava, v zime kašle ako starý fajčiar. Väčšina z nich potrebuje operáciu dýchacích ciest, a to hovoríme o úplne bežnej veci, nie výnimke.

Okrem toho majú problémy s chrbticou, pokožkou, očami, trávením a rozmnožovaním – prirodzene sa spáriť a porodiť väčšina z nich nedokáže. Veľa šteniat sa rodí cisárskym rezom. Prečo? Lebo ich veľké hlavy sa nezmestia cez pôrodné cesty.

Toto nie je pes, to je produkt pokriveného vkusu a bezcitného šľachtenia, ktorý trpí len preto, že ľudia chcú "milé" zvieratko do kabelky.

Ak miluješ zvieratá, nekupuj plemeno, ktoré má utrpenie zapísané v DNA. Pomôž tým, čo už existujú – adoptuj, alebo si vyber plemeno, ktoré môže normálne žiť, behať, dýchať a dožiť sa dôstojného veku.

@anonym_6ceb60 to som netušila že niekto si dal toľko prsce s tým aby vyslachtil niečo tak škaredé a ešte aj krochkajuce 🤔

biba_18
26. júl 2025

@simona20201309 ak by to bolo škaredé, nepatril by medzi najpopulárnejšie plemená…

anonym_6ceb60
26. júl 2025
@simona20201309

@anonym_6ceb60 to som netušila že niekto si dal toľko prsce s tým aby vyslachtil niečo tak škaredé a ešte aj krochkajuce 🤔

@simona20201309 tak už to vieš a si o niečo múdrejšia, není zač 🙂

mk1111111111
26. júl 2025

Kazde zvieratko je mile, u tohto plemena naozaj len zvazit, ci to financne utiahnes. Neviem, ci vies, kolko sa dnes plati na veterine, toto bude v pripade choroby v tisicoch, mame par kuskov v okoli

colsami
26. júl 2025
@iwesska

@colsami To som prekvapena,lebo suseda,ktoru spominam ich odchovala niekolko (okrem mamy si nechava aj nejake stenata) a niektorych ma roky,chodi s nimi po vystavach, ma sampionov,co viackrat vyhrali, co by sa asi nedalo,keby boli stale chori. Mozno je problem v mnozkach,ze tie chore jedince rozmnozuju dalej.

@iwesska ano, no len toto s tym az tak vela nema, pretoze kludne mozes mat sampiona ktory bezne chodi na vystavy, a kludne moze mat silne alergie ze je na liekoch, alebo byt hocikedy preliecovany na ortopedicke zalezitosti, alebo zoperovany na dychacie cesty, nos a podnebie aby lepsie dychal. Toto su vsetko veci ktoore nemaju vplyv na to, ci pes aj chodi na vystavy a vyhrava, alebo nie, pokial su nejake jeho diagnozy a choroby priebezne v jeho zivote riesene 😊

simona20201309
26. júl 2025
@biba_18

@simona20201309 ak by to bolo škaredé, nepatril by medzi najpopulárnejšie plemená…

@biba_18 môj názor je ze ten pes je škaredý, krochka a nie je na ňom nič milé.

biba_18
27. júl 2025

@simona20201309 to nespochybňujem - je to tvoj názor a máš na neho nárok. poukazujem na zbytočnosť tvojho čudovania sa keďže ostatným zjavne taký nepripadá….

anonym_6ceb60
27. júl 2025
@simona20201309

@biba_18 môj názor je ze ten pes je škaredý, krochka a nie je na ňom nič milé.

@simona20201309 odporúčam si pozrieť Bruselského grifoneka alebo Čínskeho chocholatého psa. Francúzsky buldoček je oproti tomu ešte milý. 🙂

anonym_a4f77e
27. júl 2025

@anonym_autor ľudia vždy vyberajú podľa vzhľadu potom to tak vypadá. Verím že poznas aj jeho povahu a že ti prioritne bude taký psík vyhovovat a taktiež verím že poznáš aj jeho dýchacie problémy a že na nejaké dlhé prechádzky to psík nie je. Čo sa týka vzhľadu najkrajší pes to není ale je určite roztomilý

dianaaaaa
27. júl 2025
@iwesska

@cina1 Oni musia hned po narodeni na operaciu nosa,aby potom nechrcali. Buldocek z CHS potom uz nechrci. Ak vidis takeho,co lapa po dychu,tak to je z mnoziarne chudak.

@iwesska toto máte odkiaľ takéto informácie??? 🤦🤦

simona20201309
27. júl 2025
@anonym_6ceb60

@simona20201309 odporúčam si pozrieť Bruselského grifoneka alebo Čínskeho chocholatého psa. Francúzsky buldoček je oproti tomu ešte milý. 🙂

@anonym_6ceb60 pozrela som. Nie sú krásne (aj keď čínsky chocholatý je skôr vtipný) , ale buldocek aj tak vyhráva. Škaredsi je už len chrt

dianaaaaa
27. júl 2025

Každe zviera má niečo do seba a je úplne jedno či je to pes, mačka, škrečok atď...
Každému sa páči niečo iné... Mne sa napríklad nepáči pudel, Yorkshire, maltezak,špic (pomerian), ratlík....
Buldoček je nádherný, spoločenský, inteligentný pes ale veľmi preslachteny.... A majte na pamäti,že papiere vám zdravie zvieraťa NEZARUČIA ‼️

bielasovicka
27. júl 2025

Mne sa nepáči 🫣

autor
27. júl 2025

Už je domaaaaaaa

nicoletta98
27. júl 2025
@dianaaaaa

Každe zviera má niečo do seba a je úplne jedno či je to pes, mačka, škrečok atď...
Každému sa páči niečo iné... Mne sa napríklad nepáči pudel, Yorkshire, maltezak,špic (pomerian), ratlík....
Buldoček je nádherný, spoločenský, inteligentný pes ale veľmi preslachteny.... A majte na pamäti,že papiere vám zdravie zvieraťa NEZARUČIA ‼️

@dianaaaaa nezaručia, ale vieš, že pes nemá žiadne vrodené ochorenia 🤷🏼‍♀️ a jeho rodičia boli zdraví a čistokrvní

margotka17
1. aug 2025

@anonym_autor nooo, neviem, ja sa takých psíkov bojím, aj keby bol náš, mala by som z neho strach.

anonym_247f6e
1. aug 2025

@anonym_autor za mňa nie nemám rada psíky s náraze ným nufakom ale to som ja

sylvia217
1. aug 2025
@simona20201309

@anonym_6ceb60 pozrela som. Nie sú krásne (aj keď čínsky chocholatý je skôr vtipný) , ale buldocek aj tak vyhráva. Škaredsi je už len chrt

@simona20201309 tak teraz si mi zlomila srdce.. 🙈🙈🙈🤣🤣
Nič krajšie ako chrt, vipet , saluky, borzoi a všetky tieto chrty neexistuje.. 😍😍😍

simona20201309
2. aug 2025
@sylvia217

@simona20201309 tak teraz si mi zlomila srdce.. 🙈🙈🙈🤣🤣
Nič krajšie ako chrt, vipet , saluky, borzoi a všetky tieto chrty neexistuje.. 😍😍😍

@sylvia217 neee prepaaac 😅 všetky psíky sú krásne (nad 20kg) 😂

simona20201309
2. aug 2025
@anonym_autor

Už je domaaaaaaa

@anonym_autor no dobre, musím uznať ze tento ma vážne milý ksichtik
Prajem veľa krásnych spoločných rokov a hlavne nech ta neomrzi po mesiaci

anonym_447f36
2. aug 2025

@anonym_autor šteniatka sú pekne všetky, keď to vyrastie je to veľmi škaredý pes podľa mňa 🤭

snowflakenel
2. aug 2025
@cina1

mne sa nepaci a mam pri nich pocit,ze sa im zle dycha a ze sa dusia

@cina1 a veeeeeelmi prdia. 🙂

zebricka14
1. sep 2025

Mne sa páčia.

anonym_d56f10
4. sep 2025

Psík ako taký je pekný čo sa mi nepáči je to že ľudia toto plemeno úplne pokazili a tie psy majú zdravotné problémy 😐 takže radšej to nepodporovat je to utrpenie

Strana
z2