icon

Je moja Betta ryba prežratá?

sslavka12
28. jún 2024

Ahojte neviete čo je snou ? Myslite ze je prezrata ze má take nafúknuté brucho? Aj taká nevladna len odychuje ako keby

Je moja Betta ryba prežratá?Je moja Betta ryba prežratá?
syslik81
28. jún 2024

betty sa nehybu velmi .. oni si len lahnu a cumia .. obcas sa prebehnu azas lezia... to je ich zivot .. nechaj ho na diete a uvidis za par dni ...

rozculena
28. jún 2024

@syslik81 ľahnú a čumia

sticker
tenerifka
28. jún 2024

Na prvy pohlad mi to prislo ako sushi🙈

mamutka
28. jún 2024

@sslavka12 môže to byť čokoľvek, ta ryba ma maximálne nevhodne podmienky pre život. Umelý farebný podklad, ta rastlina - je tiež umelá? Akvarko bolo mesiac v zábehu, alebo ste napustili vodu a dali rybu tam, takže sa dusí?

sslavka12
autor
Autor odpoveď zmazal
mamutka
29. jún 2024

@sslavka12 to robis veľmi zle 😕 prečítaj si niečo na fórach pre akvaristov, napr akva.sk.
Treba živé rastliny, stálu teplotu, z vody meniť len časť, nie všetko, dávať odstátu, nie prevarenu mŕtvu vodu.
Akva nech ma aspoň 20-30 litrov a hlavne veľa živých rastlín, betta sa potrebuje medzi nimi motať a ukrývať.
Zober foto a chod sa poradiť do kvalitnej akvaristiky, nemyslím tým zooshop, chovprodujt a pod, ale akvaristiku, kde sa niekto v tom vyzná a nechce len predať a zarobiť

sslavka12
autor
30. jún 2024

@mamutka nedusi sa ani nič nevidíš čo je napisane v popise ? Vodu má vždy dobrú aj má stupňovu Aku má mat
A to akvárium je vacsie jasne že ho nevidno keď som odfotila len ju

mamutka
30. jún 2024

@sslavka12 v akom popise? Nepíšeš nič o akva. Ako dlho bolo v zábehu, či si testovala vodu, preto píšem, že ak sa nedodržal postup, ryba moze mať aj otravu dusikatymi látkami, napríklad, nemôže dýchať a je apaticka.
Normálne si to cele pofot a chod do akvaristiky kvalitnej alebo si zadaj dotaz do fóra na akva.sk a popis tam všetko, ako a čím testujes vodu, keď je problém, čím a ako často krmis, ako si zabiehala ako, či s filtrom, či bez…. Z takejto fotky ti nikto nič nezistí…. Ved si nenapísal vôbec nič. Nikto nevie či je prezrata, ved nevieme či kŕmiš raz za deň trošku alebo dva krát štedro. Ak len trošku, tak asi je to niečo vážnejšie, ako prezratie. Každopádne, musí mať dostatok živých rastlín, tie čistia vodu. A poskytujú domov. Dúfam, že sa z toho dostane