Je nebezpečné mať bruško kliešťa v dome?
Ahojte baby syn doniesol kocúra čo mame vonku dnu, nevadí mi to takto v zime ho často bravame nech sa zohreje, ako ho mal malý na rukách som ho hladkala pod krkom a zrazu že kliešť. Tak som ho hneď vyniesla von aby som mu ho vybrala, no on tam mal už iba hlavičku, tak ma chytila strašná panika že mame nacicane bruško kliešťa v dome hľadala som všade a jedine, čo som našla bolo, no vyzeralo to ako zrnko z pečiva, ale asi to bolo to bruško, hneď som všetko povysavala kocúrik bol v dvoch miestnostiach, ale moja otázka je aj keby som to nenašla môže sa niekomu niečo stať keby na to stúpi ? 😕 ďakujem krásne za rady.
A čo si myslíš že sa stane, keď na to niekto stúpi?
Nemohol by sa niekto nakaziť keďže kliešť mal v sebe nacicanú krv ?
🙂 ja si myslim, ze jedine ak by mal na nohe otvorenu ranu...ziaden strach.
Celozrnné pečivo doma teraz nemáme takže dúfam to bolo ono 😂
@kittykat22 joj 😀
Ano ano ked sa oteplí ho už aj kvôli tomu nebravame dnu a pravidelne ho kontrolujem samozrejme aj syna, ale no nečakala som, že kliešte už vychádzajú von.
@juliacenc co joj?
Kliešte sa objavujú keď je myslím pár dní nad 7°. Čiže áno, ich sezóna už začala
Obojok proti kliestom kocur nema? Je to dost ucinne, u nasej macky to pomahalo
Nikomu sa nič nestane. Len to spraví také veľké PUK. Možno si ho kocurik zoskrabol ešte vonku. Kľud.
@eleanor2510 ale ak je vonkajší, moze sa na tom obojku niekde obesiť. Vonkajším radšej pipetu 🙏
Nič sa nestane pri stúpení na kliešťa, len je to nechutné ako to pukne a zostane fľak na ponožke, ale v zlej chvíli aj na bosej nohe. Na obojok pozor, sú síce robené tak, aby sa roztrhli pri zavadení, ale náš kocúr si cez neho nejako prevliekol prednú labku a nevedel sa z tej pozície dostať. Ešteže sa to stalo doma a vedela som ho vyslobodiť. Odvtedy dávam radšej pipety.

Pardon “odpadnutý” malo byt v nadpise 😄