Je normálne, že starší pes má problémy s pohybom?
Naš pes (Šarpej, 9 rokov) už začina mať trochu problemy s chodenim a skakanim, bojime sa že s nim niečo je . Nas verinar zatial nevie povedať čo mu presne moze byt, je toto normalne pre psa tohto veku a plemena alebo je to vážne?
Treba rtg inak bez toho ťažko povedať
Naša labi boxerka sa dožila 11 r ale to sme ju museli kv nádoru v mozgu nechať uspinkať ale kĺby mala vše OK a žiadne problémy
Od 8 r je uz pes tohto plemena senior takze ano, ortopedicky problem je normalna vec u starnuceho psa. Ano, nieco s nim moze byt a zial su to veci co sa vekom proste budu zhorsovat.
Mozu to byt take celkom caste artroticke zmeny ci sponydyloza a dalsie... Vsetko otazka casu u starych psov. Tak ako aj my na starobu mame problemy, aj ortopedicky, niekto v 50, niekto v 60 ci 70... Skor ci neskor to pride 🙂
Objednajte sa na nejake pracovisko s rtg a ortopedom a po jednom komplexnom vysetreni budete mat obraz o tom co sa deje, tiez cca nejaku prognozu a daju vam moznosti ake pripravky mozu dany stav zlahcit ci spomalit. Takych pracovisk je skoro v kazdom vacsom meste aj niekolko.
Tak odpoved ti da rtg veterinar a otazka na tena je len jedna co s tym chces robit?
Zdravím, ja mam moju úžasnú spoločníčku Sofiu yorkshire teriéra a minulý víkend privítala 13ty rok 🙂je úžasná, číperna a to jej pred 3 rokmi bola diagnostikova cukrovka. Každý deň jej picham inzilin ma špeciálne granule a konzervy na pankreas a nemenila by som za nič. Len vyskúšala som viacero kliník a v každej sa dozvedam iný postup aj prístup. Chcem tym povedať ze treba sa opýtať na viacero názorov odborných a nie poznať len jeden ci jedného veterinára 🙂 prajem Vášmu miláčikovi len to najlepšie 🙂
Juj 9 r. pre mňa ešte mladý psík ja mam doma 20 ročného shitzu tiež už problémy slepý hluchý a zadné ťapky sem tam štrajkujú. Bola som na veterine robila mu odber krvi výsledky ma ako mládenec. Povedala, ze keď "raz" zomrie tak na starobu, lebo inak je ôk. Tebe odporúčam rtg určite.

Odpoveď Ti dajú jedine vyšetrenia. Minimálne RTG