Hádka so švagrom

10. nov 2022

Ahojte dievčatá chcem sa spýtať na váš názor, prípadne či som ja spravila chybu. Ku svokrovcom chodíme často. Máme 4 ročnú dcérku. Svokrovci bývajú v dome a mala by tam chcela malého psíka. Ja som sa zhovárala so svokrou a vravela som že ak zomrie ich terajší pes je to veľké plemeno či by sa nenahnevali keby sme tam kúpili malej menšie plemeno psa. Zrazu sa ozval môj švagor, ktorý ma 28 rokov, žije u rodičov a urazil sa, že prečo pochovávam ich psa, keď ten žije. A že si mam kupovať psa do svojho bytu a nie tu do jeho domu. Proste počúval rozhovor a vykrikoval mi blbosti spoza steny. Tak som sa nasrala a povedala som mu, že sa nestará a necvičí ani toho psa čo tam majú, a že nič nerobí iba sedí na počítači a tak. A vôbec mi neprišlo normálne aby mi kričal také veci veď ten dom nie je jeho je písaný na jeho rodičov a ja nechcem psa pre seba ale pre dcérku ich vnučku. Čo vy nato?

martinka13
10. nov 2022

Keď chceš psíka pre dcérku, tak ho kúp do svojho domu (bytu). Veru by ma nenapadlo kúpiť psa "pre dieťa", ktorý bude bývať inde a má sa o neho starať niekto iný. Hlavné slovo majú zrejme svokrovci, nie Tvoj švagor. Oni s tým musia súhlasiť . BTW zmienka o smrti súčasného psíka by sa ma tiež dotkla.

nelca84
10. nov 2022

Pes je velka zodpovednost a ked ho chces pre dceru, tak si ho kupte domov. To si ako predstavujes kupit dcere psa k svokrovcom? Kto bude jeho majitel? Kto bude zodpovedny za jeho vycvik, kto bude znasat naklady na jeho zdravotny stav, stravu... Mne to pride, ze sa ti nechce starat o psa ale chcete sa s nim prist obcas pohrat 🤦‍♀️ viem co obnasa mat psa a s tymto by som nikdy nesuhlasila. Fakt blby napad a sebecky.

rachel36a
10. nov 2022

Ze si ho mas kupit do svojho domu..nrjde o to co hovoril svagor, ako o to , ze riesis psa do cudzieho domu a este netatkte spominas smrt psa, ktoreho maju

vmiri
10. nov 2022

Tiež som toho názoru, že keď chceš psa tak si ho kúpte ku vám domov a nie ku svokrovcom. Aj keby bývali o 3 domy ďalej by mi to bolo trápne aj navrhnúť a hlavne keď ešte majú žijúceho psa, akoby si len čakala kedy otrčí kopytá...

lamonita
10. nov 2022

A to im ho tam budeš chodiť venčiť a kúpať? Budeš mu nosiť tam jedlo alebo dáš svokre len peniaze nech ho nachová? Ci ho tam len chceš umiestniť aby ste sa s ním len hrajkali keď prídete? Pes nie je hračka. Bud k sebe domov a plná zodpovednosť alebo nič. Tak by som ja povedala keby som dotyčná svokra

deti95060810
10. nov 2022

no presne takého poznám...doniesol mačiatka. granule kúpil až raz a koniec.... príde raz za týždeň.
z tvojej strany nie je to dobrý nápad...

mistymay33
10. nov 2022

Kupis psa pre dcerku a jeho starostlivost supnes na svokru??? Ty si pekne prespekulovana… chces pre dceru hracku, ale nech sa stara niekto iny. Svagor ma pravdu.

veronika65
10. nov 2022

Psovi sa treba venovať každý deň a nie sa prísť len občas pohrať... Budeš s ním chodiť denne na prechádzky? Denne ho cvičiť? Chodiť k veterinárovi? Kŕmiť? Zbierať 💩? Česať? Upratovať po ňom dvor? Dokonca ani malý pes nieje hračka, potrebuje rovnakú a často aj väčšiu starostlivosť ako veľký. 😉

hugigugin
10. nov 2022

Ty tam nemáš žiadne právo, nárok možeš svojmu mužovi vykrikovať nie švagrovi. Švagor ma pravdu. Kup si do bytu.

lilope
10. nov 2022

Že švagor má pravdu a súhlasím s príspevkami vyššie. Akurát ma zarazilo ako si si dovolila švagrovi vykrikovať, že doma nič nerobí. To je snáď vec len medzi ním a jeho rodičmi či im to tak vyhovuje, ty sa do toho nemáš čo starať. On si podľa teba neprávom nárokuje na dom, ktorého je dedičom, no ty si nárokuješ na svokrovu a svokrinu záhradu pre svojho psa, čo je niečo diametrálne odlišné. Najľahšie je kúpiť si psa namiesto hračky a potom sa ho takto zbaviť.

sense
10. nov 2022

Co ja na to? No mňa by nikdy nenapadlo žiadať svokru ci tam môžem kúpiť dcére psa lebo ona chce. Píšeš síce ze ste tam často ale o psa sa treba starať, kŕmiť, cvičiť, venčiť à to 4 r dieťa to nevie. A pes nie je hračka... Je to živý tvor.
Takže ak chceš pre dcéru psa tak jje ho kúp ku vám domov a tam ho môžeš cvičiť, kŕmiť, venčiť a dcérka keď bude mať chuť sa môže zahrať.

lolita555
10. nov 2022

Veď dobre ti povedal

jankalukasova
10. nov 2022

Som si predstavila ako mi synová nevesta oznámi, že ak náš pes zomrie tak si k nám kúpi nejakého medzichleba... asi by som Ťa niekam poslala.

loginexistuje
10. nov 2022

svagor ti dobre povedal a na mieste svokrovcov ti tiez poviem svoje

h2
10. nov 2022

A ten ich veľký pes je "na umretie"? Súhlasím s príspevkami vyššie, že ak chceš psa pre dcérku, kúpte si ho domov. To je jedna vec. Druhá vec je, že svokrovci majú svojho psa, určite k nemu majú citový vzťah, rovnako aj ich syn, keďže u nich býva. No a ty im začneš toto rozprávať? A ešte urážať švagra v "jeho" dome pred jeho mamou? To si si ako vôbec mohla dovoliť?!

beataxxx
10. nov 2022

Prepac, ale pes nie je hracka, je to zivy tvor a velmi citlivy, my sme psickarska komunita v nasom okoli a aj ked uz niekoho psik nie je na tom dobre, nikto si nedovoli opytat sa, akeho dalsieho si kupia….pes je clen rodiny, pre nas velmi dolezita sucast A to Z Tvojej strany bola velmi nestastna formulacia, aj ked si to urcite myslela dobre a prakticky, mala by si sa mu ospravedlnit

roja01
10. nov 2022

Podla mna autorka predpokladala, ze si svokrovci po "odchode" ich psa automaticky zadovazia dalsieho, tak navrhla ci by jej rodina nemohla vybrat mensieho, ktory by sa pacil ich dcerke. Bol to len dopyt. Svokrovci na to nemusia pristupit.
Kazdy hned v druhom vidi zlo. Ja by som sice na mieste svokry odmietla dalsieho psa, kvoli starostiam so zvieratkom, ale neurazila by som sa, ani nevidela v neveste sebeckeho ci vypocitaveho cloveka.

lienika
10. nov 2022

Ale veď ten ich pes môže ešte žiť pár rokov a dcerka povyrastie a možno ju už ani nebude baviť hrať sa so psom...

jankalukasova
10. nov 2022

@roja01 toto sa ale dá opýtať v momente, keď je ten veľký psík po smrti... Vyjadriť ľútosť, zistiť, či vôbec uvažujú o druhom psíkovi a potom navrhovať. A nie spôsobom, že "Keď báčik z Chochoľova umrie". To sa nerobí.

nika11103
10. nov 2022

Tvoj svagor má očividne viac rozumu ako ty .

h2
10. nov 2022

@jankalukasova Presne. To by sa mohla aj svokry opýtať, či si plánuje nájsť nového chlapa, keď svokor umrie, s tým, že ona pozná niekoho, kto by bol vhodný a mohla by jej ho dohodiť. 😂

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kitycat
11. nov 2022

Ty si ale vymyselnicka 🙄🙄🙄

evaachesa
11. nov 2022

Tak toto je fakt blbý nápad. Švagor má pravdu.😏

kassandra25
11. nov 2022

Ten svagor býva u rodicov, teda svokrovcov. Mohol sa čo ozvať, aj keď, dalo sa ináč. Ale asi ťa už nemusí, neznesie pomaly...... , a po tom, čo bola jemu odveta od teba, tvoje meno u svokrovcov asi preceria a precedia cez zuby, musia lamentovať, koho si ich syn chudák našiel. Ešte šťastie, že ten mladý švagor je taký šikovný a aj duchaprítomný na presne také, ako si ty!

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirro
11. nov 2022

Toto je asi jediná diskusia,kde došlo k názorovej zhode. Áno, blbý nápad si mala. Pes nie je hračka na chvíľkové rozptýlenie 4ročného dieťaťa. Je to živý tvor, záväzok na x rokov, pre väčšinu člen a súčasť rodiny. A tvoja nešťastná formulácia by ma tiež vytočila. Keď chcete psa, kúpte do svojho bytu.

panelacikova
11. nov 2022

autorka a aký názor vlastne zaujala svokra voči takémuto nápadu? v prípade totiž, ak sú svokrovci už dôchodcovia, že sú doma a starajú sa o veci okolo domu, zároveň ak majú radi zvieratá a ty s nimi máš dobrý vzťah, tak považujem tvoju otázku voči nim (nej) za normálnu. ak máš ty byt, oni dom, majú aj iné zvery a dcéra ľúbi zvieratá, chápem, že aj psovi by bolo lepšie v dome, aj dcéra by chodila k babke ešte radšej, než teraz. ALE nenapísala si, čo na to svokra? a to ostatné, čo sa pýtam v úvode?
čo sa týka švagra, tam som názoru, že ak má 28 rokov a žije u nich, je to obyčajný neschopný vyžierak vlastných rodičov. samozrejme, iné by bolo, ak by makal okolo domu a porobil všetku chlapskú prácu - čo opäť chýbajú informácie. ak len leží s online hrami v rukách, tak je to o ničom a nech je radšej ticho. čiže opäť tu chýbajú podrobnejšie informácie, aby som mohla poskytnúť môj osobný názor.

vilma7
11. nov 2022

Ja tiež súhlasím s názormi vyššie. Ten pes je člen rodiny, aj keď je celý čas na dvore a tiež ťa mohlo napadnúť, že "asi aj stráži dom, dvor". Kdežto mala rasa.je skôr do bytu a nie na stráženie veľkého domu, dvora.
Švagor je tam doma, predpokladám že tam vyrastal a aj keď je dom na svokrovcov, stále tam býva aj on a tiež je člen rodiny ;). On by mal toho psa tiež pod nosom denne, tak si myslím že sa k tomu mal právo vyjadriť.

Ako teba vobec toto mohlo napadnúť, netuším. Psa natrieskať druhým a starajte sa. Ďalších 15 rokov.
Sama mám malé deti ktoré túžia po malom psíkovi alebo mačičke. Keďže si viem predstaviť (že by ich to možno bavilo mesiac-skusenosti skoro každej rodiny čo poznám) čo tá starostlivosť obnáša, majú doma zatiaľ len plyšové druhy 🤣🤣🤣.
Ja sa to snažím vyriešiť tak, že hľadáme rodinu s malým psíkom, ktorého by sme niekedy mohli postrážiť, vyvenčiť.

Mojím svokrovcov tiež zomrel starý pes, veľká bojová rasa, vedela som že budú chcieť ďalšieho kvôli stráženiu a ani by ma nenapadlo sa ich pýtať, či nevezmú nejakého puntika, len aby sa s ním deti mohli občas pomaznať, pomojkať, vyvenčiť.

alex49
11. nov 2022

Na oplátku si môže švagor nasťahovať k vám svoju frajerku a chodiť ju navštevovať cez víkendy. 🙄