Je podnájom domu riešením, keď mám veľkého psa?
Dobrý deň. Našla som si partnera, ktorý má byt na hypotéku ( ešte ani nie 2 roky). Takže predať sa môže až po 5 rokov, inak by sa platila daň z predaja. Ja mám veľkého psíka. Mať veľkého psa v byte je pre nás veľmi náročné, zároveň sa ho vzdať nechcem. Robíme na služby, a často krát sa nam služby prekrývajú a ja som mimo bytu aj 14h denne. Mne napadlo, nájsť si na tie 3 roky dom na podnájom, a byt dať tiež do podnájmu a potom byt predať. Je to podľa vás hlúpy nápad ? Alebo vám napadlo iné nejaké riešenie ?
Nikdy by o mojom bývaní nerozhodoval partnerov pes . Riešením pre mňa by bol skôr rozchod ako nápad opustiť vlastný nový byt a platiť podnájom.
Ako dlho ste spolu? Lebo podľa “nasla som si partnera” to vyzerá ze nie veľmi dlho tak mi pride bizarne rozhodovať o tom aby nový partner po troch rokoch predával byt kvôli mne a môjmu psovi (ktorého mimochodom neviem prečo mas keď bývaš 14 hodín mimo domu, ale dobre, na to si sa nepýtala). V celom tvojom príspevku chyba to najpodstatnejšie a to co chce a mysli si tvoj partner. Veľmi zvláštne je to cele napísané … veď ani nevieš co bude o pol roka, nieto o tri.
@anonym_autor a to čo ty riešiš či sa jeho byt predá alebo nie? Čo teba do toho
@anonym_autor kde bývaš teraz s tým velkým psom? Že je stále sám 14h denne, za mňa je to veľa, keď predpokladaná že spíš 8h a občas sa venuješ iným činnostiam. Kedy más nanho čas?
Tiez by ma zaujalo co robila so psom doteraz ked nemala partnera
Poznámky:
- Daň z predaja bytu bude priateľ platiť iba v prípade, že ho predá za viac ako ho kúpil.. a bude platiť daň len zo zisku, teda zo sumy, za ktorú ho predá drahšie oproti kúpnej cene. To vážne ten byt tak stúpol za tie dva roky na cene?
- Koľko domov na prenájom je? Podľa mňa len veľmi veľmi málo a sú veľmi veľmi drahé...
- Kde máš toho psa teraz?
Dá sa to riešiť aj ináč , ja som pár krát do týždňa strážila psa jednej pani čo chodila na dlho do práce ...ráno ho doviezla , večer prišla 😊 skúste nájsť niekoho takého , prípadne nejaká psia škôlka a pod
A kde si bývala doteraz? Skôr mi príde, že partnera chces týmto nenapadko dotlačiť do spoločného bývania a psa máš ako dobrú vyhovorku
A teraz bývaš aj so psom kde?
Aký má on názor?
Aký má nový partner na to názor? Kde a s kým bol pes doteraz
Ake riešenie navrhuje partner?
@catherinah ten možno ani nevie o ničom
Velmi zly napad, je to nelogicke, za mna by som teda nepredala cerstvo kupeny byt kvoli niekoho psovi 🤷♀️ Ved to je blbost, to snad musis vidiet aj ty sama, Uz sa vyjadril co on na taketo “riesenie”?
Do riti by som ťa kopla aj s tvojim psom. Rozhodovať o niečom, čo nie je moje. Sa spamätaj dievča.
Nekŕmte Trolla.
No keď chceš mať psa, tak sed pekne doma a nehľadaj si žiadneho frajera. Toto je najlepšie riešenie pre teba.
Velmi zly napad, je to nelogicke, za mna by som teda nepredala cerstvo kupeny byt kvoli niekoho psovi 🤷♀️ Ved to je blbost, to snad musis vidiet aj ty sama, Uz sa vyjadril co on na taketo “riesenie”?
@anonym_cf4243
To nemusí byť kvôli psovi. Môže to byť kvôli žene, ktorú miluje.
Kto sa o toho psa stará keď ste tak dlho preč?
Tu je dosť "antipsíčkariek" alebo ako to nazvať. A aj tak tie komentáre vyzerajú 😉 V každom prípade toto je vecou vás dvoch na čom sa spoločne dohodnete. Tvoj nápad nie je zlý za predpokladu, že s ním súhlasí aj partner. Riešenia sa určite aj iné, ale ako som napísala - to je vecou vás dvoch. Komunikujte spolu a určite dospejete k spoločnému riešeniu 🙂 Držím palce.
Tu je dosť "antipsíčkariek" alebo ako to nazvať. A aj tak tie komentáre vyzerajú 😉 V každom prípade toto je vecou vás dvoch na čom sa spoločne dohodnete. Tvoj nápad nie je zlý za predpokladu, že s ním súhlasí aj partner. Riešenia sa určite aj iné, ale ako som napísala - to je vecou vás dvoch. Komunikujte spolu a určite dospejete k spoločnému riešeniu 🙂 Držím palce.
@wolf_ kto je antipsickar?
@wolf_ kto je antipsickar?
@bonboniera mnohé užívateľky MK - menovite nebudem nakoľko nemám záujem o doťahovačky 🙂
@bonboniera mnohé užívateľky MK - menovite nebudem nakoľko nemám záujem o doťahovačky 🙂
@wolf_ akoze v iných témach viem, ale zrovna tu mi ani jeden komentár taký neprišiel, preto som sa pytala na základe čoho usudzuješ. Ale hej, je to jedno 🙂
@anonym_autor ja by som neprenajala dom niekomu so psom. Mali sme psa von kvety stromceky vsetko zhorelo. Otieral sa o fasadu..uz psa von nechcem
no tak v prvom rade riesenie je to co s cim priatel bude suhlasit. ja si neviem predstavit kupit si byt a predavat ho lebo priatelov pes. Prost ebud by bol s nami v byte, alebo si priatel najde svoje byvanie a stretavame sa...
pre psa by som ked tak odporucila opatrovanie zabezpecit, to by bolo najschodnejsie, znama mala takto na dedine zabezpecenu volieru a vybeh pre psa a chodili tam... ale teda ja mam psa a toto riesenie by sa mi nepacila (ale zaseeeee ja nemam takuto pracu ako ty a psa som teda kupovala s inymi zavazkami a domov :D ale to je ina tema)
A čo na to priateľ? On má byt na hypotéku a ty už riešiš predaj? Si kompletná?
A čo na to priateľ? On má byt na hypotéku a ty už riešiš predaj? Si kompletná?
@tom_i nie, nie je 🤦🏻♀️
ON 2 roky plati hypotéku ktoru si vzal sám a TY ideš mu predať byt za 5 rokov. Ani nevieš či chce predať kopec penazi musel mať našetrene vopred aby mal tých 20% kedže 100% už nedavaju. prečo by to mal urobiť aby ste si niečo spoločne zaobstarali dom do prenájmu. Kôli zahrade a tvojmu psovi. Za predpokladu že serie peniaze tak super.ON bude platiť svoju hypotéku svoje nájomne a ešte polku prenájmu domu kôli tvojmu psovi že to je vtip. Ako bývaš teraz ved si prenajmi dom a chod tam bývať zo psom. Povedz že to je sranda.Ako môžeš TY nariadiť že preda byt tvoj priateľ kôli psovi kupi dom.Lebo TY chceš ako môžeš cudzi byt chcieť predať byt nie je tvoja kôli psoví neblazni hlúpy by bol.
Kludne. Alebo najst niekoho, kto bude vencit psa, ked sa vam sluzby budu prekryvat.

Ake riešenie navrhuje partner?